Als je datgene zegt wat een ander wilt horen

Als je datgene zegt wat een ander wilt horenJij dan in je vuistje lacht, omdat je precies de juiste woorden hebt gebruikt, zo in de picture bent gekomen en de promotie binnen hebt gesleept. Jij blij bent dat het je is gelukt, anderen achter je laat, omdat je precies hebt gezegd wat die ander wilde horen.

We doen het ook bij diegene waar we woest verliefd op zijn, die praten we ook naar de mond, we hopen zo dat de ander ons ziet staan en bij zichzelf denkt, ja die wil ik. Dan heb jij de buit binnen, helemaal blij. En als de buit er is, dan blijf je zo bezig. De angst die er onder zit dwingt je daartoe. Op een gegeven moment word je er vanzelf heel bedreven is, zo onecht als de pest, weet je met de juiste woorden iedereen om je vingers te winden.

Het is een soort van spel geworden. Je charmes laat je zien, je spreekt de juiste woorden, je kijkt er lief bij en ja hoor, je hebt het weer voor elkaar gekregen. Jaren kun je dit volhouden, de buitenwereld gelooft je. Je maakt dan ook vaak alles mooier dan het in werkelijkheid is. Je laat ook vaak zien hoe goed of je wel niet bent, voor anderen altijd klaarstaat. Je wilt anderen doen geloven dat jij de juiste partij bent, dat ze jou moeten hebben.

Je bent er bedreven in geworden, het gaat op een gegeven moment helemaal vanzelf en iedereen trapt er in, want je zegt precies wat de ander wilt horen. Het is een vorm van zelfverrijking dat manipulatie in zich heeft en ook iets van narcisme.

Je gebruikt anderen voor eigen gewin, je ziet ze niet als mensen, maar als gebruiksvoorwerpen, en zodra je voelt dat het niet meer werkt, dan ligt het aan de ander. Dat zal de wereld weten ook, hoog van de toren blazen dat het niet jouw fout is, die ander heeft je aan de kant gezet. Met gebaren duidelijk maken dat het echt niet aan jou ligt. De mens is voor jou iets wat je gebruikt, en weggooit als het niet meer naar jou luistert.

Dat gaat namelijk uiteindelijk gebeuren, ze luisteren niet meer naar je, jouw boodschappen komen niet meer aan. Je begint harder je best te doen, je slijmt nog meer. Je ziet dat je foefjes niet meer werken.

Deze mensen hebben last van grootheidswaanzin, zetten zichzelf op een voetstuk, zijn respectloos, kennen geen empathie. Zijn hooghartig, stik jaloers en kennen het begrip een ander iets gunnen, niet. Het zal altijd over hun moeten gaan, oh wee dat het over een ander gaat. Dan nemen ze direct het gesprek over, dan blijven ze je naar de mond praten, zodanig dat jij stopt met praten, maar je voelt dat er iets mis is, maar wat.

Deze mensen zijn ongelooflijk bang ergens in te kort te schieten. Ze letten constant op anderen, als die over hun heen gaan, steken ze er direct een stokje voor. Ze zijn heel bedreven in een ander de grond in te trappen ten behoeve van hun eigen gewin. Ze kennen geen sorry, ook geen schaamte. Als zij maar krijgen wat ze nodig hebben, daar gaat het om.

Blijf uit de buurt van deze mensen, er tegenin gaan, gaat ten koste van jezelf. Heb in de gaten dat die ander precies zegt wat jij wilt horen. Het zijn vaker mannen dan vrouwen die zo in elkaar steken. Als ze een relatie starten praten ze honderduit over zichzelf, ze willen laten zien wat voor een geweldige partij ze voor jou zijn. Ze halen je binnen om te bezitten, om mee te pronken. Niet om liefde te komen geven.