Blokkeren tijdens een gesprek

Blokkeren tijdens een gesprekBlokkeren tijdens een gesprek. Gesprekken die we de gehele dag voeren, hebben vaak allen een andere betekenis. Zo zullen gesprekken met onze kinderen anders verlopen, dan met collega’s op kantoor. Elk gesprek heeft iets te zeggen, al is het maar een mededeling.

Je kunt ook met elkaar filosoferen, van gedachten wisselen, of ruzie maken, dit zijn allemaal situaties waarbij we woorden uitspreken naar een ander. Het gesproken woord kan ons enerzijds verbinden en anderzijds uit elkaar drijven.

Aangezien de mens niet leert zichzelf belangrijk te mogen vinden, is het woord Ik nog steeds een ondergeschoven kindje. Ik wil dit, ik heb behoefte aan, zijn tenslotte niet zinnen die we snel zullen toepassen. Een ander gevolg dat we onszelf niet belangrijk leren te vinden, is dat we snel geneigd zijn te wijzen met een vinger naar een ander als een situatie ons niet bevalt. De ander is dan de veroorzaker. De veroorzaker dat we ons door iets wat een ander heeft gezegd, niet fijn voelen, of ons aangevallen voelen. Of juist als de ander niets zegt, dat is tenslotte ook communicatie, we uit het veld geslagen zijn.

Anderen krijgen de schuld
Want wat doet de mens als die iets hoort wat een ander zegt en het bevalt hem niet. Bam, die neemt een verdedigende houding aan, sluit zich af en in het meest extreme geval, zegt die niets meer en die druipt af. Om daarna met een collega of vriendin het hele gebeuren te bespreken.

Plaats dat degene die zich niet fijn voelt direct bij het gesprek aangeeft, dat het gesprek niet fijn aanvoelt, en dat met humor brengt, dan was alles direct uit de lucht. De mens ervaart de situatie als een aanval en gaat in de verdediging. De een verdedigt zich door direct iets te doen, de ander een koekje van eigen deeg geven. Dan kan een reactie ook zijn, dat de persoon die zich aangevallen voelt bevriest en niets meer kan uitbrengen. Of de reactie kan zijn weglopen.

In ons systeem zit een heel mooi mechanisme dat direct in werking treedt als we ons bedreigd voelen. Een blokkering en die blokkering die gaat af, met gevolg de reacties zoals hierboven beschreven.

Is een blokkade bij woorden nodig?
Het zijn maar woorden die je hoort, je wordt niet letterlijk aangevallen en je kun jezelf trainen om de blokkering in zulke situaties tegen te gaan. Hoe doe je dat! Door je bewust te zijn dat de ander iets tegen je zegt, wat jou raakt. Dat de ander niet weet dat die jou raakt en met humor het gesprek weer de juiste richting opdraait. Dat getuigt van kracht, van zelfbewustzijn, een situatie meester zijn.

Een voorbeeld. Op je werk heb je te maken met een collega die nogal botte uitspraken kan doen. Iedereen vreest deze collega. Zolang niemand er iets van zegt, weet deze collega niet beter dan dat die door kan gaan zoals die bezig is. Er is niemand die er iets van zegt. Allemaal kijken jullie er naar en accepteren het. Nou ja, accepteren, nee, want onderling gaat de bitse collega regelmatig over de tong.

Ga met deze collega eens één op één in gesprek op een normale humorvolle manier. Laat de collega eerst eens praten en zeg dan, weet je, ik vind je echt een leuk mens! Kan met je lachen om de gekste dingen (compliment) dat geeft de bitse collega een goed gevoel, alleen soms heb ik wel moeite met de dingen zoals je ze zegt, daar kan ik van schrikken, maar jij bent jij en blijf vooral jezelf.

Je corrigeert niet, valt niet aan, brengt het met humor en deze collega weet nu, hé, ik moet mijn woorden wat zorgvuldiger gaan brengen. Top, dank je wel voor het compliment, ik begrijp je boodschap!

Bel gerust eens met een consulent op www.qmediums.nl en laat je eens verrassen door hun antwoorden en inzichten. Leer van deze consulenten om niet meer in de verdediging te schieten als iemand iets onaardigs tegen je zegt, laat jezelf op die momenten juist zien vanuit je eigen kracht, dan blijf jij in balans en je omgeving ook.

Liefdevolle groet, Claris medium qmediums.nl

Ben Ben
000227
 
Liefdes en carriere coach inclusief tijdslijnen

Paragnost Marco
000199
 
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Na een paar korte vragen krijg ik inzicht in je situatie.     

Paragnost en Healer Kim
000248
  
*Intuïtief Tarot Card Reader* (Solar Flash/Shift/Ascention/5D) *Tarot for Life & Love *Tarot for Dogs *Coffee & Cards (quick morning readings) *Foto Healing

Ada
000585
 
Ik ben Ada ervaren oprechte kaartlegster,heldervoelend,helderwetend,toekomstvoorspellingen,levensvragen,helderziende,relatie en werk probleem

Merel
000291
  
Welkom mooie ziel, help je graag bij al je levensvragen met mijn spirituele gaven. Helderziend-wetend en voelend. Leg als je wilt de Lenormandkaarten. Pendelen en kan je een toekomstprognose geven.

Medium Angie
000178
 
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Jo An
000176
 
Sterk intuïtief empathisch aangelegd, heldervoelend, zien en horen. Zuiver en oprecht help ik met vragen over de liefde hier en nu!

Paragnost Martie
000149
  
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend, maak ook contact met overledene lees foto's, kaartleggen en pendelen!

Medium Arlette
000161
 
Spiritueel Coach, Heldervoelend, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren, goed af te stemmen en in te voelen, geef ik je graag duidelijkheid en inzicht op al je levensvragen. 

Paragnost Lize
000190
 
Ik ben helderwetend, heldervoelend, helderhorend en helderruikend. Ik leg de tarot en kan een karakteranalyse geven dmv een fotoreading.

Natasja
000251
 
coach, heldervoelend en helderwetend. tarot/orakelkaart legster en Pendelaar.

Ivon
000292
  
Spiritueel coach, gespecialiseerd in alle vragen over liefde en relaties, stress, kids. Persoonlijke groei - begeleiden bij transformatie. Bewustwording. Jou in je kracht zetten, terug naar je prachtige zelf. Leven vanuit je eigen bron.

Delayha Nyari
000581
  
Welkom lief en bijzonder mens, al enige jaren werkzaam als maatschappelijk en spiritueel coach. Ik help jou graag verder wanneer je tegen situaties aanloopt waardoor je het zelf even niet meer ziet. Wanneer je met mijn in gesprek zal zijn zul je rust ervaren en neem ik in alle liefde en rust tijd voor u.

Lou
000247
  
Heb een spirituele gave en heb veel ervaring sinds mijn jeugd.

Victoria
000361
 
Ik ben proffesioneel in het invoelen op het gebied van liefde, werk, toekomst en financieel. Wilt u weten als het goed komt tussen u en uw geliefde? Veranderingen, angst en dromen? Dan kan ik je helpen met jouw situatie.

Valentino
000329
   
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Cher
000286
  
Ervaren helderziende. Ik voel personen en situaties aan en ik kan zien wat iemand denkt en voelt. Ik leg daarnaast ook Lenormand kaarten.

Angelique
000303
  
Ben geboren medium-paragnost, helderziend ,weten , voelend.. contact met overledenen.. maar ook leg ik graag de kaarten voor u.

Clarisa
000193
  
Ik zie wat jij niet kan zien en wat jij nodig hebt aan antwoorden, die je nu zoekt. Bel me en ik geef je de meest zuivere antwoorden. Toekomstgericht op elk gebied waar jij met jezelf mee in de knoei zit.

Christel
000150
  
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

Medium Yvonne
000173
 
Helderziende wetend en voelend, contact met engelen, en ik geef je boodschappen die je in de toekomst verder helpen.