De dood is het einde van je lichaam maar niet van wie je bent

De dood is het einde van je lichaam maar niet van wie je bentDe dood is het einde van je lichaam maar niet van wie je bent. In de Volkskrant is een artikel verschenen van een cardioloog, die zich verdiept heeft in het leven na de dood. Hij krijgt uiteraard veel mensen waarbij er sprake is van een hartstilstand. Er begon hem zaken op te vallen.

Zelf had deze cardioloog geleerd, dat als een mens zijn laatste adem uitblaast, er geen leven meer is. Dat beaamt de cardioloog ook. Maar zegt hij, het feit dat er geen levend lichaam meer is, wil niet zeggen, dat er niets meer is.

Datgene wat hem begon op te vallen, waren de verhalen van mensen die te maken hadden gehad met een hartstilstand. Zodra dat een mens overkomt, valt alles binnen 20 seconden weg. Beeld je dat even in.

De ademhaling stopt, alle organen stoppen er mee, er is geen hersenactiviteit meer. Het lichaam functioneert dus dan ook niet meer en dat noemen wij dan. Deze persoon is overleden. De huidige mens is zo gefixeerd op zijn lichaam, dan die dan ook denkt. Ik besta niet meer. Maar is dat echt zo?

De dood is het einde van het lichaam, dat staat zeker en vast. Maar is de dood ook het eind van jou? Volgens deze cardioloog niet. Die geeft aan. Het leven stopt, maar je bewustzijn niet. Daar kwam hij achter op een bijzondere wijze.

Het bleek dat mensen met een hartstilstand een veel hoger bewustzijn hadden. Wat is een hoger bewustzijn? Is dat je veel meer bewust zijn van wat er naast het fysieke allemaal ook nog is. Nu komen we op het spirituele vlak.

Spiritualiteit, geeft een medium van Qmediums aan, zit in een hoger bewustzijn. Diegenen die een bijna doodervaring hebben meegemaakt, hebben een heel helder bewustzijn ervaren. Dat is ook waar een medium of paragnost toe in staat is.

Heldervoelend, wetend, zien en horend. Datgene wat iemand met een bijna dood ervaring ervaart, is wat een spiritueel hulpverlener dus ook aan jou kan doorgeven. Het is zo helder omschreven door deze mensen, geeft de cardioloog aan.

Dat het niet anders kan zijn, dat er iets is na de dood. Ook al waren alle verhalen van ieder mens anders. Allemaal zagen ze hun leven aan zich voorbij flitsen, kwamen in aanraking met overleden dierbaren.

Waren ze euforisch over het voelen van liefde, de tijd en de ruimte viel weg. Zo ook het verleden en de toekomst. Dat we hier niet in geloven, heeft alles te maken dat we het leven zo hebben gevormd, dat het meetbaar moet zijn.

Het bewustzijn is niet meetbaar. Maar het is er wel. En gezien alle verhalen, kun je eigenlijk maar één conclusie trekken. De dood is het einde van je lichaam, maar niet wie jij bent. Of anders gezegd.

De dood betekent niet het einde van je essentie, van je bewustzijn. Dit wetende, hoeven we niet meer angstig te zijn. Want elke angst voert terug op de dood. Nu we weten dat we afscheid nemen van het lichaam wat onze ziel in leven hield op het aardse.

Maar niet wie we in de kern zijn. Mooi dat datgene waar we spiritueel reeds al lange tijd het bestaan van weten, nu ook door een cardioloog wordt beaamd.

Victoria
000361
 
Ik ben proffesioneel in het invoelen op het gebied van liefde, werk, toekomst en financieel. Wilt u weten als het goed komt tussen u en uw geliefde? Veranderingen, angst en dromen? Dan kan ik je helpen met jouw situatie.

Medium Arlette
000161
 
Spiritueel Coach, Heldervoelend, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren, goed af te stemmen en in te voelen, geef ik je graag duidelijkheid en inzicht op al je levensvragen. 

Paragnost en Healer Kim
000248
  
*Intuïtief Tarot Card Reader* (Solar Flash/Shift/Ascention/5D) *Tarot for Life & Love *Tarot for Dogs *Coffee & Cards (quick morning readings) *Foto Healing

Cher
000286
  
Ervaren helderziende. Ik voel personen en situaties aan en ik kan zien wat iemand denkt en voelt. Ik leg daarnaast ook Lenormand kaarten.

Valentino
000329
  
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Medium Angie
000178
 
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Medium Yvonne
000173
 
Helderziende wetend en voelend, contact met engelen, en ik geef je boodschappen die je in de toekomst verder helpen.

Paragnost Lize
000190
 
Ik ben helderwetend, heldervoelend, helderhorend en helderruikend. Ik leg de tarot en kan een karakteranalyse geven dmv een fotoreading.

Clarisa
000193
  
Ik zie wat jij niet kan zien en wat jij nodig hebt aan antwoorden, die je nu zoekt. Bel me en ik geef je de meest zuivere antwoorden. Toekomstgericht op elk gebied waar jij met jezelf mee in de knoei zit.

Ben Ben
000227
 
Liefdes en carriere coach inclusief tijdslijnen

Jo An
000176
 
Sterk intuïtief empathisch aangelegd, heldervoelend, zien en horen. Zuiver en oprecht help ik met vragen over de liefde hier en nu!

Ivon
000292
  
Spiritueel coach, gespecialiseerd in alle vragen over liefde en relaties, stress, kids. Persoonlijke groei - begeleiden bij transformatie. Bewustwording. Jou in je kracht zetten, terug naar je prachtige zelf. Leven vanuit je eigen bron.

Paragnost Martie
000149
  
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend, maak ook contact met overledene lees foto's, kaartleggen en pendelen!

Lou
000247
  
Heb een spirituele gave en heb veel ervaring sinds mijn jeugd.

Delayha Nyari
000581
  
Welkom lief en bijzonder mens, al enige jaren werkzaam als maatschappelijk en spiritueel coach. Ik help jou graag verder wanneer je tegen situaties aanloopt waardoor je het zelf even niet meer ziet. Wanneer je met mijn in gesprek zal zijn zul je rust ervaren en neem ik in alle liefde en rust tijd voor u.

Natasja
000251
 
coach, heldervoelend en helderwetend. tarot/orakelkaart legster en Pendelaar.

Angelique
000303
  
Ben geboren medium-paragnost, helderziend ,weten , voelend.. contact met overledenen.. maar ook leg ik graag de kaarten voor u.

Christel
000150
  
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

Paragnost Marco
000199
 
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Na een paar korte vragen krijg ik inzicht in je situatie.     

Merel
000291
  
Welkom mooie ziel, help je graag bij al je levensvragen met mijn spirituele gaven. Helderziend-wetend en voelend. Leg als je wilt de Lenormandkaarten. Pendelen en kan je een toekomstprognose geven.