De Hiërofant of Hogepriester in de Tarot

De Hiërofant of Hogepriester in de TarotDe Hiërofant of Hogepriester in de Tarot. Heersende sterrenbeeld is Stier
De Hogepriester of Hiërofant zegent sereen twee priesters die voor hem knielen. Hij is gehuld in een toga en draagt een kroon. In zijn hand houdt hij een gouden staf met een driedubbele kruis, hetgeen symbool staat voor alle niveaus van wijsheid.
De twee sierlijke gouden sleutels op het bonte kleed staan voor kennis en wijsheid als de sleutel tot maatschappelijke/religieuze orde.
Als spiritueel leider en leermeester handhaaft de Hogepriester de maatschappelijke, religieuze orde en steunt de traditionele methoden en middelen om problemen te benaderen. Door zijn intens contemplatieve leven is hij in staat om tot nieuwe inzichten te komen.
Als je deze kaart als dagkaart trekt is het een signaal om de problemen die nu spelen op een systematische wijze te benaderen. Het is belangrijk orde en regelmaat in je leven te creëren. Op dit moment is het verstandig vertrouwde wegen te bewandelen, tot je weer vaste grond onder de voeten krijgt.
De Hogepriester houdt van het comfortabele ritme van de routine en als je dat kan bereiken, zal je je minder zorgen maken over de vraag of de situatie die zich nu aan je opdringt.
Doordat hij de binnenste en buitenste terreinen verbindt, kan de Hiërofant/Hogepriester met raad en daad terzijde staan.
Als je op een waarachtige, oprechte manier naar antwoorden zoekt, zal zich een nieuw inzicht aandienen.
Wanneer de Hogepriester jouw kaart is, dan komen je waarden enigszins onder vuur te staan, dus bedenk wat echt belangrijk is voor jou, ongeacht wat jouw vraag is.
Luister naar je stille kleine stem die je herinnert aan je kwaliteiten, gaven en talenten. Om de juiste keuzes te maken, is het belangrijk je schreeuwerige “apen”-verstand en zijn eeuwige getater de mond te snoeren.
De opgeheven hand van de Hogepriester betekent dat je gerust mag zijn. Maak je geen zorgen.
In de liefde mag je een stap zetten naar een formelere relatie, in zaken is het raadzaam overeenkomsten te sluiten die voor alle betrokkenen gunstig zijn. Fysiek is het belangrijk goed voor je lichaam te zorgen en voldoende rust te nemen.
Heb je de kaart omgekeerd getrokken dat kan je verwarring ervaren. Wellicht ervaar je een grote behoefte je los te maken van oude verplichtingen. Huwelijken, vriendschappen, oude patronen staan op de helling. Misschien voel je je aangetrokken tot iemand met een heel andere cultuur, achtergrond. De Hogepriester laat je zien om alle oude paradigma’s, patronen, overtuigingen opnieuw te bekijken, want het is zeker nu de tijd om een aantal denk- en gedragspatronen te veranderen.
De Hogepriester is een prachtige kaart en geeft zijn zegen aan de fase waarin je twijfel, verwarring ervaart, maar wel deel uitmaakt van jouw groeiproces.
Het mooie hiervan is dat je vanuit een dieper besef van wie jij bent, je weg volgt vanuit jouw essentie.

Warme groet
Mieke
www.miekecoigne.com