De invloed van emoties

De invloed van emotiesDe invloed van emoties. Emoties kunnen ons een enorme boost geven. Zowel in positieve als in negatieve zin. Om een voorbeeld te noemen: Een goede lach versterkt je immuunsysteem. Alle positieve emoties zijn heel goed voor ons lijf. Ze hebben een positief effect op onze weerstand, op onze organen.

Je begrijpt dan ook dat negatieve emoties, als angst en boosheid een negatieve boost kunnen geven aan ons lijf. De mens is beter in vasthouden van negatieve emoties, dan positieve. Daar is een reden voor. Het hoofd, het denken, speelt een hele grote rol in ons leven. De eerste twintig jaar van ons leven wordt er aandacht aan besteed. De intellectuele ontwikkeling staat hoog in het vaandel. Zo gek is dit niet.

De maatschappij is gericht op verdienen. Verdienen in je moet je best er voor doen, maar ook verdienen in het krijgen van meer. Des te meer jouw intellect is ontwikkeld, des te hoger is het prijskaartje dat aan jou hangt. Des te hogere opleiding, des te hoger in rang. Des te meer aanzien je krijgt. En de mens is daar bevattelijk voor. Door de nadruk te leggen op het intellect, het hoofd, gaat het hoofd als vanzelf een grote rol toebedeeld krijgen. Het effect is hiervan, dat we te ver verwijderd raken van ons andere brein. Ons gevoel. Dat verdwijnt op de achtergrond, naarmate we meer de nadruk gaan leggen op het hoofd. Het hoofd huist ook het ego.

Het ego
Het ego uit zich als een naar en vervelend stemmetje. Het ego kan ons leven danig zuur maken. Als je intellect te veel is ontwikkeld, loop je het risico daar zo op gespitst te zijn, dan de kant van het voelen, de liefde, relaties, in je leven geen kans krijgen te mogen bloeien. Het ego geeft je constant aan, ga door, goed bezig, er zit meer in het verschiet. Wat het ego ook doet, is je weghalen bij je gevoelens. Dan zegt het ego, niet zwak worden, laat je niet kennen. Je bent de beste en daar ga je naar handelen.

Het ego speelt ook een rol als je wat minder sterk en krachtig in het leven staat. En ook als je intellectueel misschien iets minder bent dan een ander. Je bent dan helemaal niet minder, het ego vertelt je dat haarfijntjes, want je omgeving accepteert het niet. Het ego zegt dan, je kan het niet, je bent niet goed genoeg. Zie je wel dat een ander beter is dan jij! Het ego wijst jou als het ware af, je bent zwak. En dat mag niet. Je bent niet zwak, je bent anders, alleen anders wordt niet geaccepteerd.

Emoties veroorzaakt door het ego
Het ego wil dus op alles een stempel drukken en die stempel geeft emoties. Emoties voorkomend uit het ego verzwakt een mens. Het ego kent de woorden, wees lief voor jezelf, niet.

Emoties veroorzaakt door het hart
Het hart is een en al liefde. Daar zit geen kwaad in. Het hart is altijd trots op jou, of je nu wel of niet intellectueel ontwikkeld bent. Wel of niet iets in de melk te brokkelen hebt. Het hart houdt van jou, dat hele mooie prachtige mens. Zal je nooit afwijzen en klein willen maken.

Als het ego aan de macht is, ervaar je emoties als boosheid, verdriet, stress, angst en piekeren. Al deze emoties hebben een negatief effect op diverse organen. Boosheid verzwakt de lever. Verdriet verzwakt de longen. Stress verzwakt de maag. Angst verzwakt de (bij)nieren en piekeren verzwakt de hersenen en het hart.

Geef je hart en gevoel de hoofdrol in je leven
Als je dit lijstje zo ziet, welk orgaan bij welke emotie aan de beurt is, gaat er nu wellicht een lampje branden waarom jij vaak last hebt van je maag. Of misschien heb je moeite met je te concentreren, dan weet je nu dat je veel piekert. Dat hebben we soms zelf niet in de gaten, omdat het zo vanzelfsprekend is geworden.

Loop jij rond met negatieve emoties? Zoek dan eens hulp hierbij. Laagdrempelig en die vind je bij mediums, paragnosten, coaches en counselors op www.qmediums.nl. Praat er gewoon eens over en luister naar de tips en adviezen die je meekrijgt. Hoe of je het gepieker aan kunt pakken. Waarom je altijd bang en angstig bent en hoe je jezelf hier van zou kunnen verlossen. Een goed gesprek met een medium of paragnost van www.qmediums.nl gaat jou zeker helpen, bewuster te kijken naar welke emoties jou tarten en wat jij er zelf aan kunt doen om deze emoties de baas te worden.

Liefdevolle groet, Claris qmediums.nl