De kritische Ik loslaten

De kritische Ik loslatenDe kritische Ik loslaten. Wat kunnen we streng zijn voor onszelf. De lat hoog leggen, omdat we willen laten zien dat we het kunnen en om die reden alles tot in de puntjes willen doen. Streven naar perfectionisme en als iets je niet lukt, hetzij binnen de tijd, of dat je te horen krijgt dat het niet goed genoeg is, ben je zo ongelooflijk kritisch naar jezelf. Dan volgt een periode van afwijzing van jezelf.

Het is het eigen oordeel over je eigen daden door je eigen kritische Ik. En die kan kritisch zijn, als een tornado over je heen komen, die je niet kunt tegenhouden en alles in je kapot maakt. Het is een stem die tegen je praat, die je beschuldigt dat je het niet goed hebt gedaan. Dat je maar niet zo dom had moeten zijn. Het is je eigen schuld waar je nu staat. Zie je wel, je kan het niet, je bent niets waard.

De kritische Ik, kan een hele grote stempel op jouw leven drukken en je het leven zuur maken. Het heeft een oordeel, een wil en daar moet jij aan voldoen. Het is je grootste criticus die je exact vertelt wat je niet goed doet en je in gaat geloven en naar gaat leven. Je gedachten staan dan altijd in een stand van paraatheid, om missers in je leven te voorkomen. Om te zorgen dat je het altijd goed doet. Je onbevangenheid en onbevreesdheid compleet de kop ingedrukt.

Het enige wat de kritische Ik doet, is je klein houden, niet voluit laten leven en je angsten in stand houden. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je verlost wordt van die kritische Ik, die zo vermoeiend is, die je de hele dag tart en al je vreugde ontneemt?

• Bekijk jezelf eens van een afstand en ontdek wanneer je kritische Ik aan het woord is
• Zo ontdek je welke situaties voor jou je uit balans halen, je moeite kosten en je onzeker maken
• Ga daarna met jezelf in gesprek en overtuig jezelf er van dat streven naar perfectionisme jou niet gaat brengen wat je verdient
• Oefen met een vertrouweling de situaties waarvan je weet dat de kritische Ik je gaat tarten en ga er anders op reageren
• Door te oefenen, ga je veranderen, want samen met je vertrouweling zie je in dat de situatie helemaal niet zo ernstig is als het lijkt
• Zo verander je je gedachten en de manier waarop je gaat reageren in situaties waarbij de kritische Ik de overhand nam
• Zo groei je langzaam aan naar een leven toe dat de kritische Ik geen kans meer krijgt zich te laten zien en horen, die is verbannen, want de volwassen Ik daarvan zie je dat die een veel aangenamer gezelschap is en smaakt naar meer

De volwassen ik die is niet zo kritisch, die is het tegenovergestelde. Die is lief en aardig en heeft het beste met je voor. Die zal je nooit afwijzen, die is er juist om jou te helpen goed voor jezelf te zorgen. Die vertelt je hoe waardevol je wel niet bent, die laat je zien dat je alles voor elkaar kunt krijgen. Die denkt op een positieve manier met je mee. De volwassen ik geeft je een zetje in de rug en geeft je energie. De volwassen ik is humorvol en laat je lachen en stralen.

Mediums en paragnosten op Qmediums staan voor je klaar je te begeleiden als vertrouweling naar de humorvolle volwassen Ik. Ze helpen jou af te reken met de kritische Ik. De mediums en paragnosten van Qmediums weten als geen ander wat de kritische IK te weeg kan brengen en dat je daar heel snel jezelf van moet verlossen.

Loslaten van de kritische Ik, is als een warm bad voelen waar jijzelf de scepter zwaait en je nooit dat warme bad meer wilt verlaten.

Medium Clarissa