De Ster in de Tarot

de ster en de tarotDe Ster in de Tarot. Heersende sterrenbeeld is Waterman
Een naakte godin staat met haar voet in blauw kolkend water en steunt met haar knie op het gras op de oever. Ze giet helder water uit twee kruiken. Eén straal vloeit terug naar de poel en de andere vormt kleine stroompjes op de over en bevloeit de ontluikende bloemen.
De Ster beeldt de godin af als voedster van de aarde en de mensen. Ze is de Goddelijke Moeder van de kosmische harmonie en in haar handeling komt het evenwicht tussen de vier elementen tot uiting.
We voeden onszelf met het water van onze liefdevolle essentie en de aarde.
In de helderblauwe lucht brandt het kosmische vuur via de sterren.
Als je de Ster als dagkaart hebt getrokken mag je de hoop houden dat vanaf nu alles volgens plan verloopt. Alles krijgt nu meer gestalte. De nieuwe richting die je uitgaat begint zich duidelijker af te tekenen. De Ster is omring door 7 kleine sterren die hulp van vrienden, geliefden en je eigen levenservaringen weerspiegelen.
Het getal 7 wordt geassocieerd met leren door ervaring en wijsheid. Verbind je met mensen die je oprecht helpen en ondersteunen. Deuren gaan voor je open, horizonten breiden zich uit. Je wordt opgemerkt om wie je bent. Je bent je eigen Ster geworden. Je krijgt erkenning voor dingen die je in het verleden voor onmogelijk had gehouden. Vertrouw op het teken van de Ster als richtingwijzer. De Ster verwijst ook vaak naar mensen die een sterke verbinding hebben met het occulte, waaronder astrologie.
Als je de Ster omgekeerd hebt getrokken kan het zijn dat je heel sterk twijfelt, dat je moedeloos en hopeloos voelt. Misschien twijfel je aan jezelf, dat je te weinig talenten hebt, dat je niet de kans krijgt om jezelf te laten zien zoals je werkelijk bent en wat je diep van binnen voelt. De Ster in jezelf verdwijnt echter nooit. Hij doet zijn werk in de duisternis of je hebt je er zelf nog niet mee verbonden. Richt je naar binnen, doe een stapje terug, want ook in jou schijnt het licht van de ster.

Warme groet
Mieke
www.miekecoigne.com