De waarheid vertellen is eng

De waarheid vertellen is engDe waarheid vertellen is eng, dus lieg ik liever

Diegenen die het hardst roepen eerlijk en oprecht te zijn en heel veel moeite hebben met mensen die de waarheid niet spreken, in hun ogen dus liegen, zijn vaak diegenen die zelf ook de waarheid niet spreken. Nu heb je liegen in extreme vormen, die zeer zichtbaar zijn. Maar er is ook liegen die veel minder zichtbaar is. Die wil ik je hier in dit blog laten zien.

We liegen als mens wat af
Neem gewoon eens een doorsnee dag in gedachten. Je stond op, voelde je nog vermoeid, je partner vroeg je iets en je gaf geen antwoord terug. Had je op dat moment geen zin in. De eerste leugen is een feit. Want naar de ander niet uitspreken dat je even geen zin hebt om te antwoorden, is de ander onthouden van jouw gevoel en valt onder de categorie liegen.

Je brengt snel de kinderen naar school, je bent al aan de late kant en een andere moeder schiet je aan. Daar heb je eigenlijk even helemaal geen zin in, maar je luistert braaf en ondertussen voel je diep van binnen de spanning oplopen, want nu ben je helemaal te laat. Het uitspreken dat je geen tijd hebt, durf je niet. Je wilt niet neergezet worden als de bitch. Wederom een leugen.

Zo kan ik een hele dag schetsen, waarin we dingen doen die we liever niet zouden willen doen, maar het maar doen, omdat het nu eenmaal wordt gevraagd en we niet luisteren naar wat goed is voor onszelf, dus liegen. We uiten ons gevoel niet naar onze partner, vrienden, collega’s omdat we bang zijn de waarheid te vertellen en dus liever liegen.

Is het verstandig om op deze manier te liegen?
Nee, je doet jezelf er te kort mee. Het effect van niet uiten wat je voelt van binnen, of dingen doen die op dat moment niet uitkomen, brengen emoties met zich mee. Elke emotie die jij niet uit, zet zich ergens in je lijf vast. Als je te veel opstapelt aan emoties, gaan ze wrikken in je lijf. Dan word je kriegelig, een kort lontje, je krijg pijn in je rug, je nek, om een paar dingen op te noemen.

Het is dus zeker niet verstandig om op deze manier te liegen. Je doet jezelf er veel te kort mee en de ander dus ook. Je speelt met jezelf een toneelstukje, dat een ander door gaat hebben en dan zijn de poppen aan het dansen. En wat er ook gebeurt, al die emoties die je inslikt en ergens vastzitten, ondermijn je niet alleen je gezondheid mee, die moeten en komen er toch een keer uit. En dan zijn ook de poppen aan het dansen.

Uit wat je voelt, altijd
De enige manier om met jezelf het fijn te hebben, en de waarheid te spreken, is uiten wat je voelt en doen wat goed is voor jou en dat vraagt iets van de mens. Altijd waarheid spreken. En dat is moeilijk Mensen gaan liegen, omdat ze anderen te vriend wilt houden. Of niet geleerd hebben zichzelf te mogen zijn of niet weten hoe ze moeten voelen en dat te uiten. Dan ga je naar anderen opkijken. Je gaat je ondergeschikt maken aan anderen.

En laten we nu als mens in onze jeugd allemaal meekrijgen dat we er voor anderen moeten zijn. Voor anderen moeten klaarstaan. Anderen moeten helpen. Snap je nu ook dat we geleerd worden, telkens te liegen. Dat dit zo sterk in ons DNA zit, dat het maar ongelooflijk moeilijk is het er uit te krijgen. Want generaties op generaties wordt ons voorgespiegeld lief te zijn voor anderen.

Iedereen worstelt met de waarheid
Niet alleen jij hebt moeite met het vertellen van jouw waarheid, het uiten van je gevoel. De ander ook, want die heeft het ook niet geleerd. En zo houden we allemaal de schone schijn op. Want we zijn bang dat we de ander kwijtraken. We zijn bang dat de ander ons niet aardig meer vindt.

Maar hoe wil je je in het leven in godsnaam staande houden en een fijn leven leiden, als je niet doet wat goed is voor jou? En altijd maar rekening houdt met anderen?

Tijd voor verandering
Het uiten wat je voelt en de ander niet schofferen is helemaal niet zo moeilijk. Geef exact aan wat je voelt, dan spreek je jouw waarheid. Wat de ander daarmee doet, is niet aan jou. Als die volwassen is, zal die jouw gevoelen respecteren. Net zo goed als jij de ander om het uiten van wat die voelt respecteert. Is toch eigenlijk heel normaal.

Zoek hulp
Niemand houdt het vol, als de waarheid niet wordt uitgesproken. De gevolgen zijn desastreus. Verbroken relaties, ruzies, roddel, achterklap. Elkaar dingen niet gunnen. Jaloezie die de kop opsteekt. Gekwetste mensen, die het bij de ander neerleggen, maar het aan zichzelf te danken hebben. Allemaal van die dingen die we juist niet willen en juist gebeuren, omdat we liever de waarheid verbloemen en liever liegen.

Zoek hulp om te leren op de juiste manier jouw gevoel uit te gaan spreken, om nog meer leed in jouw leven te gaan voorkomen. Deze hulp is voorhanden en dichtbij. Vanuit je luie stoel kun je bellen met een medium, een paragnost, een bewustzijnscoach of counselor en die vind je op www.qmediums.nl die jou handvatten en inzichten gaat geven, waarmee jij op jouw beurt mee aan de slag gaat. Of ben je dit leven niet waard? Je bent toch volwassen! Dan heb je lef en durf en weet je toch ook dat jij degene bent die verantwoordelijk is voor zichzelf.

Krachtgroet, top medium Claris qmediums.nl

Paragnost en Healer Kim
000248
  
*Intuïtief Tarot Card Reader* (Solar Flash/Shift/Ascention/5D) *Tarot for Life & Love *Tarot for Dogs *Coffee & Cards (quick morning readings) *Foto Healing

Delayha Nyari
000581
  
Welkom lief en bijzonder mens, al enige jaren werkzaam als maatschappelijk en spiritueel coach. Ik help jou graag verder wanneer je tegen situaties aanloopt waardoor je het zelf even niet meer ziet. Wanneer je met mijn in gesprek zal zijn zul je rust ervaren en neem ik in alle liefde en rust tijd voor u.

Victoria
000361
 
Ik ben proffesioneel in het invoelen op het gebied van liefde, werk, toekomst en financieel. Wilt u weten als het goed komt tussen u en uw geliefde? Veranderingen, angst en dromen? Dan kan ik je helpen met jouw situatie.

Medium Arlette
000161
 
Spiritueel Coach, Heldervoelend, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren, goed af te stemmen en in te voelen, geef ik je graag duidelijkheid en inzicht op al je levensvragen. 

Angelique
000303
  
Ben geboren medium-paragnost, helderziend ,weten , voelend.. contact met overledenen.. maar ook leg ik graag de kaarten voor u.

Medium Yvonne
000173
 
Helderziende wetend en voelend, contact met engelen, en ik geef je boodschappen die je in de toekomst verder helpen.

Merel
000291
  
Welkom mooie ziel, help je graag bij al je levensvragen met mijn spirituele gaven. Helderziend-wetend en voelend. Leg als je wilt de Lenormandkaarten. Pendelen en kan je een toekomstprognose geven.

Valentino
000329
   
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Cher
000286
  
Ervaren helderziende. Ik voel personen en situaties aan en ik kan zien wat iemand denkt en voelt. Ik leg daarnaast ook Lenormand kaarten.

Ben Ben
000227
 
Liefdes en carriere coach inclusief tijdslijnen

Ada
000585
 
Ik ben Ada ervaren oprechte kaartlegster,heldervoelend,helderwetend,toekomstvoorspellingen,levensvragen,helderziende,relatie en werk probleem

Ivon
000292
  
Spiritueel coach, gespecialiseerd in alle vragen over liefde en relaties, stress, kids. Persoonlijke groei - begeleiden bij transformatie. Bewustwording. Jou in je kracht zetten, terug naar je prachtige zelf. Leven vanuit je eigen bron.

Medium Angie
000178
 
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Clarisa
000193
  
Ik zie wat jij niet kan zien en wat jij nodig hebt aan antwoorden, die je nu zoekt. Bel me en ik geef je de meest zuivere antwoorden. Toekomstgericht op elk gebied waar jij met jezelf mee in de knoei zit.

Lou
000247
  
Heb een spirituele gave en heb veel ervaring sinds mijn jeugd.

Jo An
000176
 
Sterk intuïtief empathisch aangelegd, heldervoelend, zien en horen. Zuiver en oprecht help ik met vragen over de liefde hier en nu!

Paragnost Lize
000190
 
Ik ben helderwetend, heldervoelend, helderhorend en helderruikend. Ik leg de tarot en kan een karakteranalyse geven dmv een fotoreading.

Paragnost Martie
000149
  
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend, maak ook contact met overledene lees foto's, kaartleggen en pendelen!

Christel
000150
  
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

Paragnost Marco
000199
 
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Na een paar korte vragen krijg ik inzicht in je situatie.     

Natasja
000251
 
coach, heldervoelend en helderwetend. tarot/orakelkaart legster en Pendelaar.