Denk je echt te weten wat er in de ander leeft?

Denk je echt te weten wat er in de ander leeftDenk je echt te weten wat er in de ander leeft? Maar weinig mensen weten wat er echt in de ander leeft.
Hoe dat komt? Door dat we eigenlijk allemaal een beeld vormen van de ander vanuit onze eigen belevingswereld.
En daar schuilt het gevaar, wie zegt dat hetgeen jij denkt te zien in de ander ook daadwerkelijk is wat er speelt in het leven van de ander.
Er zijn partners die geen idee hebben van de gevoelens van de ander en dat kan pijnlijke gevolgen hebben. ‘’Bijvoorbeeld als de ander opeens zegt’’ ik ga weg van jou ik wil van je scheiden.

Dit komt meestal nogal rauw op je dak als je dit plotseling te horen krijgt.
Je bent je van geen kwaad bewust waar komt dit opeens vandaan na al die jaren.
Nooit iets gemerkt bij hem/haar hoe kan dit opeens?
Maar is dit wel werkelijk zo, is het niet een klein beetje anders?
De realiteit zegt toch meestal wel dat er een lange periode aan vooraf is gegaan voor iemand de keuze maakt om te stoppen met een relatie.
Er speelt vaak veel meer mee dan opeens geen zin meer hebben in de partner.

Als er weinig tot geen echt contact is, bijvoorbeeld als de partner te veel opgaat in zichzelf en geen aandacht schenkt aan de ander en dit maar door en door gaat kan er toch een vervlakking optreden in de relatie.
Weet je wel wat er echt speelt bij degene die al jaren in je leven is? Is er wel een bewust contact, voel je wel de energie van de ander?

Sluit hij/zij zich af, en kun je daardoor niet bij je partner komen, of voel je niet wat er is, dan is het belangrijk om de tijd te nemen het contact te verdiepen.
Leven naast elkaar kan pittig zijn als we zelf door een proces heen gaan van loslaten en of de dingen een plek geven.
De meeste mannen zijn stil en hebben geen behoefte aan praten, maar als ze onder andere mannen zijn dan hoor je ze meestal boven de rest uit.

Mannen doen het anders en verwerken hun leven en belevenissen op de eigen manier.
Soms sluiten ze zichzelf helemaal af en broeden het dan uit op hun manier door eens een stevige babbel met hun vriend(en) te hebben of gaan ze eens flink doorzakken met elkaar. Mannen hebben het meestal gauw in de gaten als ze onder elkaar zijn dat er wat scheelt bij de ander en dan kan er soms een opening komen waardoor er door de ander een inzicht komt en de oplossing is dan meestal gauw gevonden.

Vrouwen zijn veel complexer en broeden het ook op hun eigen manier uit maar betrekken de man er dan bij in.
Meestal gaat het dan de kant op die we juist niet willen doordat er weer veel te veel emotie om de hoek komt kijken, en daardoor is er geen rede meer mogelijk.
Resultaat is dan een ruzie achtige sfeer en de oplossing is ver te zoeken.
Vraag en praat met elkaar zonder te vingerwijzen ook al is dat super lastig, omdat het vaak voorkomt dat een van de twee te veel bezig is met zichzelf en er daardoor geen aandacht genoeg is voor elkaar.

Hoe kun je dit oplossen?
Door zeker niet te denken dat je weet wat er in de ander leeft, want sommige mensen zijn soms nog een geheim voor zichzelf.
Geen aannames maken.
Geen betweterig gedrag vertonen .
Niet denken dat je de wijsheid in pacht hebt ook al weet je wel veel .
Niet denken dat je het beste weet voor de ander.
Niet bezitterig zijn of dominant of manipulatief .
Blijf bij jezelf en vraag aan de ander wat heb je nodig van mij?
Hoe zie jij het dat we verder kunnen, en nog belangrijker wil jij verder met de ander.

Weet je echt wat er leeft bij je partner? Weinig mensen weten dat echt omdat er alleen maar verbinding is vanuit de eigen belevingswereld en men niet open staat voor de gevoelens van de ander.

Dit kun je veranderen door belangstellend te zijn en je te verdiepen in de ander zonder al de bovenstaande schuine dingen toe te passen want dat werkt uiteraard averechts.

Dit kun je alleen maar leren door dit dagelijks te doen, oefening baart kunst.

Wil je eens praten met mij over dit onderwerp dan kun je mij bereiken bij Paragnost Eddie box 68 of bij top-paragnosten box 52.

Hartegroet,
Lis
www,yoiranta.com