Elke moment ben je op je bestemming

Elke moment ben je op je bestemmingEr zijn mensen die zich afvragen, wanneer ben ik nou eindelijk eens op mijn bestemming? Ik ben mijn leven lang al bezig er te komen en het komt maar niet. Cru gezegd, het leven kent maar een bestemming en dat is het moment dat we het aardse leven vaarwel zeggen. Het leven zelf is de bestemming en zo ben je elk moment op de bestemming waar je wezen moet.

Zoeken naar de bestemming, is zoeken naar een speld in een hooiberg en die vind je niet. Zoeken naar een bestemming heeft dus niet zoveel zin. Het is bewustzijn dat elke moment je bestemming is. En dat we als mens de mogelijkheid hebben van bestemming te veranderen. Die verandering, die kunnen we zelf in gang zetten. Het pad dat je dan doorloopt is ook weer de bestemming.

We kunnen wel een levensdoel hebben en dat doel willen nastreven, maar ook dan ben je tijdens dat nastreven van dat doel elke keer op de juiste bestemming. Al is dan de bestemming, als je die niet kunt vinden en er niet naar moet zoeken?

De bestemming is je goed voelen, dat is de bestemming. Om je goed te kunnen voelen zul je zelf een aantal dingen voor in huis moeten hebben. Gedachten in een positieve gedachtestroom bijvoorbeeld, dan beperken die je niet in een negatief gevoel. De omstandigheden bepalen ook of jij op je bestemming bent, als die niet goed aanvoelen, is het jouw bestemming er voor te zorgen dat de omstandigheden veranderen en wel zodanig dat ze voor jou goed aanvoelen.

Niet bang zijn voor verandering, bijsturen, elk moment weer. Bewust je stappen zetten. Luisteren naar jezelf, allemaal aspecten die een mens nodig heeft om zich thuis te voelen op zijn bestemming.
Dat vinden we moeilijk en lastig. Het vraagt iets van ons, het vraagt van ons een commitment met onszelf.

Dat commitment, moeten we iets voor over hebben. Zou niet moeilijk moeten zijn, want je moet iets over hebben voor jezelf. Kijkend naar wat er is, en dan aan de slag of datgene wat je ziet goed is voor jou of niet.

Als medium spreek je heel veel mensen die allemaal niet op hun bestemming zijn. Ze hopen op een verandering, dat de verloren partner weer terugkomt. Of dat ze eindelijk eens een keer gelukkig zullen gaan worden. Als je ze dan als medium vraagt, wat is voor jou geluk! Dan geeft deze persoon vaak omstandigheden buiten zichzelf om aan om zich gelukkig te voelen.

Dat mag en als de omstandigheden er niet naar zijn, zul je zelf aan de slag moeten ze aan te passen, dat ze wel voor jou voelen als de bestemming op het moment. De meesten vinden dat lastig, want ze moeten er iets voor doen.

Vastgeroest aan oude patronen, die ze kennen en die los gaan weken, is ook een zwaar proces. Maar hoe belangrijk vind je jezelf. Hoeveel heb je over voor jezelf. Als je niet blij bent met je bestemming, en er ook niet iets voor wilt doen, kun je gaan klagen. Dan leg je de schuld bij een ander neer en laat je de ander beslissen over jouw lot, jouw bestemming. Maar dat willen we dan weer niet en zo ontstaat als vanzelf een vicieuze cirkel, die ons toch echt op een gegeven moment dwingt, actie te gaan ondernemen.

Wil je op je bestemming zijn, doe een pas op de plaats en zeg hardop, alles wat er is nu op dit moment, is mijn bestemming. Schrijf dan op waar je niet blij mee bent en ga aan de slag om datgene wat je anders wilt, te veranderen. De reis die naar die verandering leidt, is je bestemming van dat moment.