Geef eens een pakje Geluk

Geef eens een pakje GelukGeef eens een pakje Geluk. Elk jaar rond deze tijd, midden november start de Sinterklaastijd. Een tijd waarin we voor elkaar cadeautjes kopen en het soms best heel moeilijk is wat je de ander nu weer zou moeten geven. Want je wilt uiteraard dat jouw pakje in goede aarde valt en de ander er blij en enthousiast over is.

Ook gebeurt het dat pakjesavond wordt gebruikt om voor elkaar surprises te maken. Het woord surprise, betekent verrassing. Het gaat dan eigenlijk niet om de inhoud, het gaat om de verrassing. Iets wat jij persoonlijk hebt gemaakt voor een ander die jij door middel van loten hebt getrokken.

Een surprise avond dus. Waarbij de een de ander ongelooflijk in de maling kan nemen tot hilariteit van de anderen. Het gaat dan meer om het samen doorbrengen, een gezellige tijd er van maken. En dat is een mooie traditie. Want verbinden van mensen, brengt geluk.

In het surprisepakje zit ook altijd wel een cadeautje en hoe zou het zijn als je in plaats van dat cadeautje er een keer een pakketje geluk van maakt. Ja maar, geluk, hoe ziet dat er dan uit. Wat stop ik dan in die surprise Ik begrijp de vragen en zal je op weg helpen hoe of jij jouw pakje geluk vorm kunt geven,

Degene waar jij de surprise voor mag maken, is geen vreemde voor je en als dit toevallig wel zo is, zorg dan dat je van naasten informatie krijgt om over deze persoon het een en ander te weten te komen. In ieder geval te weten waar deze persoon blij van wordt, zonder dat er een prijskaartje aan hangt.

Want een pakje geluk heeft geen zichtbaar prijskaartje, het heeft een prijskaartje van onschatbare waarde. Zowel voor jou de gever, als voor de ontvanger. Het pakje geluk is dus iets waarmee je de ander ongelooflijk blij en gelukkig kunt maken. Dat vergt van jou iets. Nadenken, creativiteit. Hoe pak ik dat in, hoe ziet het er uit.

Welnu, een pakje geluk daar zit niets in. Zodra de ander aan de slag gaat met zijn surprise, braaf doet wat er van hem wordt gevraagd en na het doorlopen van de diverse stappen, hetzij het openen van een doos, zoeken naar het cadeautje, komt daar ineens een piepklein pakje tevoorschijn. Het papiertje er omheen is goed, dat straalt mooi, dat geeft glans. En er omheen een mooie grote strik in de kleur van jouw keuze.

Dan wordt het pakje opengemaakt en houd jij goed in de gaten hoe de ontvanger op het lege pakje reageert. Blij, verrast, teleurgesteld, het kan van alles zijn. Zodra het pakje geluk is opengemaakt, pak jij snel een papier uit je broekzak en begint, voor te lezen wat jij hebt genoteerd over deze persoon. Je geeft de persoon complimenten voor wat die goed doet in zijn leven. Jouw pakje geluk moet zodanig zijn, dat de persoon voor wie hebt bestemd is, de avond zich nog lang kan herinneren door het fijne gevoel dat die er aan over heeft gehouden en niet eens een zichtbaar pakje heeft gekregen.

Als je jouw complimenten hebt voorgelezen, stop je jouw papiertje met handgeschreven tekst in het pakje geluk. Je zult zien, jouw pakje geluk is de klapper van de surprise avond. Een pakje hoeft niet altijd een prijskaartje aan te hangen. We zijn veel blijer, met een paar welgemeende woorden, waaruit blijkt hoe jij als mens wordt gezien, waarvoor je complimenten krijgt. Dat is toch veel meer waard dan wat dan ook.

Wil je hulp bij het maken van een pakketje geluk! Bel met een medium, paragnost van Qmediums. Vertel iets over de persoon waarvoor jij een surprise moet maken, dan helpt de consulent van jouw keuze je bij het maken van het pakje geluk. Mij mag je natuurlijk ook benaderen. Clarisa box 53 Qmediums