Geheime relatie

Geheime relatieGeheime relatie, het is mij overkomen. Op Qmediums voelen cliënten zich vrij al hun vragen te stellen en te delen met de topconsulenten die op deze spirituele hulplijn werkzaam zijn. Hun verhalen zijn veilig hier en dat weten cliënten. Zo kan het voorkomen dat je als medium een gesprek hebt met iemand die al lange tijd een geheime relatie er op nahoudt.

Het is mij overkomen, geeft de cliënt aan en ik wil weten of de ander voor mij gaat kiezen. Een logische vraag, want de geheime relatie is er niet zomaar gekomen. Er is aantrekkingskracht en er kan liefde zijn. Maar dan, als je een jaar verder bent en de spanning er toch wat af is en het verlangen groot is met de ander verder te gaan, maar je werkelijk nog geen idee hebt of dat ooit gaat gebeuren. Dan word je onzeker, is de geheime relatie ineens iets wat je met je meedraagt en niet meer dat fijne gevoel geeft, de vleugels als in het begin.

Dan wordt het tijd om knopen door te gaan hakken, alleen wil je dat. Staat de ander daar ook voor open? Hoe moet dit nu verder. En ik wil de stap wel zetten, geeft de cliënt aan, maar ik weet niet of de ander dat ook wilt gaan doen. En dan ben ik straks alles kwijt en sta met lege handen. Kun je mij helpen, wat gaat er gebeuren, zie je een toekomst voor ons samen klaarliggen. Want als de cliënt dat weet, dan kan deze verder. Hetzij met een gerust hart of met een ongerust hart, afhankelijk van wat het medium de cliënt meegeeft.

Wat een medium ook ziet klaarliggen in de toekomst, dat wil nog niet zeggen dat dit het is. Als de cliënt zich daaraan vast gaat klampen, dan heeft deze niet door dat het zelf nog helemaal niet in zijn eigen kracht staat. Kracht is nodig om zelf keuzes te kunnen maken. Kracht is nodig om stappen te kunnen en durven te gaan zetten. Zonder kracht, de liefde voor jezelf, zullen er alleen maar verliezers zijn.

Pas durven kiezen, als een medium je aangeeft wat er voor je klaarligt, gaat jou geen geluk brengen en ook niet de einduitkomst, al ziet deze er nog zo rooskleurig uit. De cliënt die de vraag stelt, zegt hiermee, ik kan zelf niet kiezen, ik zit in een leven waarin ik niet gelukkig ben. Het loslaten durf ik niet en als ik nu maar weet dat de ander voor mij gaat kiezen, dan zet ik de stap ook wel.

Ondanks dat het je overkomt, verliefd worden op een ander, heb je ook altijd nog je gezonde verstand en kun je na een periode op je klompen aanvoelen dat er iets van jezelf wordt verwacht. Dat jijzelf degene bent die aan de slag moet en niet moet wachten op de ander of die stappen gaat zetten. Want starten zonder dat jij zelf kiest, daarmee ondermijn je direct de nieuwe relatie.

Als medium geef je de cliënt uiteraard je voorspellende blik, echter je probeert deze ook inzichten mee te geven. Inzichten waaruit de cliënt conclusies kan trekken, dat de situatie waarin ze terecht is gekomen een beeld weergeeft van iemand die moeite heeft zichzelf belangrijk te vinden. Die weinig zelfvertrouwen heeft en anderen nodig heeft om haar pad aan te geven.

Zonder eigenwaarde en zelfvertrouwen kun je niet bouwen. Dus ook geen relatie opbouwen. En dat blijkt ook wel. De relatie waarin ze zit, wordt niet aan gebouwd en de geheime relatie, daarvan weet ze niet wat ze er van mag verwachten. Allemaal grote onzekerheden. Eerst zal deze cliënt aan de slag moeten gaan met voor zichzelf te gaan staan. De huidige relatie onder de loep moeten nemen en in gesprek te gaan met haar huidige partner, waar ze nu voor wegloopt.

Blijven hangen in iets en hopen dat er iets anders voor in de plaats komt en dan de stap zetten, gaat niet werken. Eerst een hoofdstuk in je leven afsluiten als je daarvoor wilt kiezen. Je partner heeft recht op de waarheid. Dan alles op een nette manier regelen, en een tijdje alleen doorbrengen, om te rouwen, het oude los te laten, te groeien naar een hoger bewustzijn, inzichten krijgen waarom de vorige relatie geen succes is geworden. En dat betekent ook afstand nemen van de nieuwe liefde. Als die echt voor jou wilt gaan, accepteert hij van jou deze keuze. En is voor de ander ook tevens een hele mooie gelegenheid om zelf de balans op te maken.

Doorloop je dit pad niet, dan is het bijna zeker dat de huidige relatie gaat uitlopen op een breuk, er is immers niets meer dat elkaar bindt. En bij de vreemdganger ontbreekt de kracht, de lef en de durf. En de geheime relatie die ooit zo mooi begon, gaat als een nachtkaars uit. Beiden het oude niet los te durven laten, nog niet in de gaten hebbend, dat het oude hun los gaat laten.

Liefde is zo kwetsbaar, dat als je er niet zuiver mee omgaat, zijn er alleen maar verliezers. Een geheime relatie is voor even leuk, maar zegt iets over diegenen die de geheime relatie beginnen. Ze nemen de liefde en zichzelf niet serieus en zullen dus ook niet serieus genomen worden, door elkaar en anderen.

Medium Clarisa