Heel integer en respectvol naar anderen doe je jezelf te kort mee

Heel integer en respectvol naar anderen doe je jezelf te kort meeWe moeten als mens heel veel leren, wat we ook leren is integer te zijn en respectvol naar anderen. Als we hier te ver in doorslaan, dan ben je ongelooflijk lief en aardig voor anderen, heb je voor alles en iedereen heel veel respect, maar hoe staat het met jezelf, als je zo integer en respectvol naar anderen bent.

Jouw leven staat in het teken van anderen, als je heel integer bent en respectvol. Je wilt het anderen naar de zin maken. Je hebt het beste met anderen voor. Je kan heel slecht tegen ruzie en zult op alle mogelijke manier proberen hier van weg te blijven. Je voelt heel veel, je pikt de energie van anderen op. Je ziet dat ze het moeilijk hebben en je staat klaar ze op te vangen. Je hele ziel en zaligheid is gericht op een vredelievend leven.

Je begrip voor anderen is groot en je zult jezelf niet op de voorgrond willen zetten, sterker nog, laat mij maar in de luwte, dan krijg ik de minste klappen. Lef en durf ontbreekt af en toe, en ervaart vaak een onderstroom van angst in zich, maar heeft dat niet in de gaten. Is erg goed van geloof en legt alle woorden van anderen op een weegschaal. Ze worden geanalyseerd, uitvergroot, en ingevuld.

Het leven van te integere en te respectvolle mensen, is een pad van diepe dalen, het kent ook wel zeker wel lichtpuntjes, maar over het algemeen worden die snel weer teniet gedaan, er moet goed gepresteerd worden.

Ze hebben moeite met opbouwende kritiek, als je als medium aangeeft dat ze te integer en te respectvol zijn. Ik ben ik, en ik wil dat, hoor je dan vaak als medium. Ze zijn er van overtuigd het juiste te doen en dat mag. Maar ze hebben nog niet in de gaten dat ze door hun eigen gedrag zichzelf veel liefde ontzeggen.

Wil je een relatie in stand kunnen houden, heb je een aantal eigenschappen nodig. Integer, respectvol, begripvol, en ja, dat bezitten deze mensen. Maar ze zijn er in doorgeslagen en dat schrikt een ander af. Ze vinden namelijk alles goed wat de ander doet. Ze zullen nooit hun eigen behoeftes aangeven. Ze zullen nooit lef en durf tonen en daarmee hun gelijkwaardige positie innemen binnen de relatie.

Door hun eigen gedrag, waarmee ze zichzelf te kort doen, duwen ze elke potentiƫle partner mee weg en hebben dat niet in de gaten. Ze snappen dit niet en zoeken om die reden contact met een consulent van een spirituele hulplijn. Ze kunnen jaren zich nog vastklampen aan een partner die allang verdwenen is en hopen dat die terugkomt.

Ze doen dit, omdat datgene waarvan ze even hebben mogen proeven, zo goed smaakte, want eindelijk voelde ze zich gezien en gehoord, en dat voelde zo goed, dat ze er maar heel moeilijk afscheid van kunnen nemen. Die ander voelde zich benauwd en stikte onder hun goedbedoelde intenties en heeft de benen genomen. En zal geen intentie meer hebben terug te komen.

Door te integer en respectvol te zijn, daar doe je jezelf te kort mee. Je durft je ruimte niet in te nemen. Je durft je plek niet op te eisen. Je hebt geen lef daarvoor. Zonder lef en durf, zul je altijd het kleine meisje of jongen blijven die zichzelf in elke situatie wegcijfert. En zich zal blijven vastklampen aan de eerste de beste die laat zien met hun iets te willen.

Het duurt bij deze mensen heel erg lang voordat ze van zich af gaan bijten. Het is er zo in geramd vroeger naar anderen integer en respectvol te zijn, dat het heel lastig is om hier vanaf te komen. Het kan wel, zeker met hulp van een medium of paragnost. Deze zijn ook heel integer, respectvol en begripvol, en hebben zich de kunst eigen gemaakt vanuit eigenwaarde jou te laten zien, hoe ook jij jezelf in het leven nooit meer te kort zal doen.