Het vrouwenbrein nader bekeken

Het vrouwenbrein nader bekekenHet vrouwenbrein nader bekeken. Het brein van een vrouw is zo verschillend als dat van een mannenbrein, dat beide seksen vaak moeite hebben elkaar te begrijpen. Het vreemde is, dat als we verliefd zijn, we elkaar wel volledig begrijpen. Schijnbaar gebeurt er iets in de breinen van beiden, dat we niets nodig hebben om elkaar volledig te begrijpen.

En zo zie je maar weer, ondanks verschillen, toch begrip en daar draait het in het leven ook altijd om. Kijken we nu eens specifiek naar het vrouwenbrein, heb ik eerst een leuk weetje voor jullie.

Embryo
Het blijkt dat een embryo pas na 2 weken begint aan de ontwikkeling van de hersenen en dat daarvoor zowel de hersenen van de man als de vrouw er hetzelfde uitzien, er vrouwelijk uitzien. Hiermee zie je dat hersenen ontspruiten uit het vrouwelijke voor zowel de man als de vrouw.

Hoe werkt het brein van een vrouw
Als we puur sec kijken naar het brein van de vrouw, is deze kleiner dan van een man. Het brein van een vrouw verschilt daarnaast ook in de werking van de man. Een vrouw maakt gebruik van de linker en de rechterkant van het brein, die werken veel meer met samen. Een man gebruikt veel meer het brein aan de voor- en de achterkant, die werken samen.

Logisch gevolg hierdoor, is dat het vrouwelijke brein anders te werk gaat dan het brein van een man en we nu kunnen begrijpen, dat we soms niets van elkaar begrijpen. Daar kunnen we alleen maar begrip bij hebben.

Het brein van een vrouw is dan wel 8% kleiner, dan van een man. Ze kan er evenveel mee. Dat komt, omdat een vrouwenbrein minder energie nodig heeft, voor de uitvoering van complexe vraagstukken. Vrouwen zijn dus efficiƫnter dan mannen.

De vrouw wil zorgen
Het brein van een vrouw staat altijd in een modus van willen zorgen. Ze is daar op gericht en heeft ook te maken met haar oergenen. Die genen zeggen tegen haar, jij hebt de verzorgende taak. Zorg dat alles op rolletjes loopt. Ontzorg anderen. Dat dit door kan slaan, in de ander alles uit handen willen nemen, heeft de vrouw vaak niet in de gaten. Haar zorgtaak neemt ze dan heel serieus, maar duwt haar partner er wel mee weg.

Die partner wil namelijk op zijn manier laten zien dat hij om haar geeft en om die reden doet hij graag dingen voor haar. Maar als de vrouw hem daar geen ruimte voor geeft, druipt hij af. Niet geleerd hebbend dat je ook iets kunt zeggen er over. Of om zou kunnen vragen. Wat ook weer logisch is. Het brein van een man is vooral praktisch ingesteld en vragen komt niet zo snel in hem op.

Leer het zorgen af voor anderen, behalve voor je kinderen
Als vrouw het zorgen afleren, zal niet gaan lukken en hoeft ook niet. Want we kunnen onze oergenen nu eenmaal niet verloochenen. Wel kunnen we ons er van bewust zijn, dat te veel zorg op ons nemen, niet goed is voor onszelf, onze relatie en we ook niet het goede voorbeeld aan onze kinderen geven.

Mijn stelregel voor vrouwen is
Voor kinderen moet je zorgen, voor volwassenen niet. En dat klinkt heel stellig en zo zwart is het natuurlijk niet. Alleen, door er van doordrongen te geraken, moet je eerst naar het andere uiterste gaan, wil je in het midden uit zien te komen, dan begrijp je het. Om die reden geef ik vaak tijdens belconsulten op www.qmediums.nl het volgende aan. Wees niet bang je partner kwijt te raken, door minder voor hem te zorgen. Je maakt je partner er alleen maar blij mee. Dan geef je hem de ruimte iets voor jou te kunnen doen en zo voelt hij zich gezien. Voor een vrouw is het juist beter te stoppen met voor hem te zorgen, en zich meer te richten op haar eigen leven en daar invulling aan te gaan geven. Zo betrek je partner bij de zorgtaken, hierdoor verandert er al heel veel als vanzelf ten goede in de relatie. De vrouw is blijer met zichzelf en de man ook.

Hoe betrek je je partner bij de zorgtaken
Heel simpel. Geef hem een compliment en vraag hem daarna iets te doen. Je hebt geen kind aan hem. Alle gekheid op een stokje. Het geven van complimenten aan elkaar zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Daar blijkt onze liefde en genegenheid voor die ander uit. Door hem te vragen iets voor je te doen, zegt het brein tegen de man. Ze heeft mij nodig, ik heb haar lief. Wat fijn dat ik iets kan betekenen!

Zo streef je samen naar die gelukkige, gelijkwaardige relatie. Zo heeft de vrouw zelf minder om voor te zorgen en loopt niet elke dag met een gevoel rond, ik moet alles alleen doen. En de man, die voelt zich gezien en gehoord.

Liefdevolle groet, Top medium Claris qmediums.nl