Hoe herken je mensen die nep zijn

Hoe herken je mensen die nep zijnLevens in een wereld waarin veel nep is en dan heb ik het niet over dure merken die worden nagemaakt. Ik heb het over de mens zelf die nep is, omdat die persoon graag iemand wil zijn, die die niet is. Daar alle moeite voor doet om het te worden en ondertussen als nep mens in de wereld staat.

Je komt er mee in aanraking en omdat nep heel moeilijk te ontdekken is, we worden er steeds slimmer en sluwer in, is het goed om te weten waaraan je een nep mens kunt herkennen. Trouwens iedereen weet precies wanneer die te maken heeft met een nep mens, daar hebben we allemaal onze voelsprieten voor, maar die voel je alleen als je zelf niet nep bent.

Mensen die altijd in de belangstelling willen staan, het hoogste en laatste woord willen hebben, zijn bijna altijd nep. Ze doen dit, om hun eigen onzekerheid te maskeren. Als jij al de woorden gelooft en tegen deze mensen opkijkt, dan heb je nog niet door dat ze nep zijn. Ze zijn niet zichzelf.

Mensen die altijd cool willen zijn, die jou voorspiegelen dat hun leven een aaneenschakeling van fijne dingen is. Ze hebben altijd wel iets te doen, ze lachen daar bij, posten het en ze lijken wel nooit iets in hun leven mee te maken wat erg is. Niemand heeft zo’n leven, niemand houdt dat vol, dus het beeld wat ze neerzetten, dat zo cool lijkt, bestaat niet. Trap er dus niet in.

Mensen die altijd in hun leven drama hebben, waarin niets wilt lukken. De de schuld neerleggen voor hun ellende bij anderen. Het overkomt ze, altijd als een duvel uit een doos. Ze hadden werkelijk geen idee dat er nog een schuld ergens openstond. Dat is niet hun schuld. Ze zijn zich er niet van bewust dat ze anderen verantwoordelijk stellen. Ze klagen altijd en het is niet hun schuld. Alles zit ze altijd tegen, ze hebben nooit eens geluk.

Leugenaars zijn nep, maar dat is een logische. Maar heb maar eens door in eerste instantie dat ze liegen. Ze zijn er bedreven in geworden, weten precies hoe ze iets moeten brengen en jij gelooft ze in eerste instantie. Vallen ze door de mand, gooien ze er nog een leugen overheen en jij raakt aan de twijfel.

Dan is er nog een groep van neppe mensen, je kent ze vast wel. Overdreven aardig doen en ondertussen iets aan je vragen, waarop je eigenlijk geen nee meer kunt zeggen. Diep van binnen voel je dat je er in wordt geluisd. Dat betekent dat ze nep zijn, ze manipuleren je.

Als je ze door hebt, ben jij authentiek. Heb je er moeite mee, ze nog te ontmaskeren zijn een paar goede gesprekken met een paragnost of medium van Mastermedium zeker op zijn plaats. Je wilt namelijk er niet in worden geluisd door neppe mensen. Niemand wil dat, of je moet zelf nep zijn, dan doe je vrolijk met ze mee.

Maar dat houdt een mens niet lang vol. Probeer maar eens de hele dag toneel te spelen, het lukt je niet. Diegenen die nep zijn, altijd in de drama terechtkomen, altijd liegen, altijd manipuleren, altijd in de belangstelling willen staan, zullen op een gegeven moment ervaren dat er geen publiek meer voor ze is.

Ze vallen door de mand, ze raken mensen uit hun omgeving kwijt. Daar kan jaren overheen gaan, ze lopen allemaal een keer tegen de lamp. Het leven zelf haalt ze in, de liefde, de authenticiteit haalt ze in.

We krijgen er dagelijks mee te maken, met mensen die naarstig op zoek zijn naar zichzelf. Bijna allemaal komen ze een keer met spiritualiteit in hun leven in aanraking. Want spiritualiteit is zuiver en oprecht. Daar zullen ze een keer aan moeten geloven. In de tussentijd, zorg er voor dat je je niet verbindt met deze mensen, jij raakt jezelf er door kwijt.