Hoe kan spiritualiteit je geest verlichten

Hoe kan spiritualiteit je geest verlichten in moeilijke tijdenHoe kan spiritualiteit je geest verlichten in moeilijke tijden? Het maakt eigenlijk niet zoveel uit hoe je je afstemt op je spirituele kant de 1 heeft baat bij bijvoorbeeld kaartlezen, astrologie, mandela’s kleuren of yoga en meditatie, één ding is zeker: je geestelijke gezondheid doet het goed, en dit is erg belangrijk wanneer je in moeilijke tijden zit. Een onderzoek door wetenschappers van de University of Columbia wees uit dat ondanks de verschillen in rituelen en religies als je jezelf met spiritualiteit voedt, je veel gelukkiger voelt in moeilijke tijden. Je bent er beter bestand tegen en ziet sneller een oplossing.

Spiritualiteit is een persoonlijk kenmerk. Degenen die het hebben zien het leven positiever en het doet er niet toe of ze de kerk bezoeken of deelnemen aan religieuze activiteiten. Geestelijk zijn betekent niets anders dan het vinden van de gemeenschappelijke basis met de wereld om ons heen. Spiritualiteit helpt ons door de geest te zuiveren en ons intentie naar binnen te keren wanneer dat nodig is. Door ons in balans met onszelf te voelen, weten we dus wanneer we angstig, verdrietig of bezorgd zijn en kunnen we eraan werken om onszelf met meer zelfcompassie te behandelen.

Het is belangrijk om je eigen weg naar spiritualiteit te vinden, of je kaartlezingen laat doen, yogales neemt of zelfs kristallentherapie, de keuze is van jou en door jou. Wist je dat een wandeling in het bos drastisch de niveaus van stresshormoon, cortisol, kan verlagen?

Het ontdekken van spiritualiteit is gekoppeld aan beter voelen, lekkerder in je vel, meer compassie voor al het leven, een algeheel geluk, maar het kan ook als een buffer fungeren als we tegen ziekte vechten of een moeilijke tijd meemaken. Met intentie bidden, een kaarsje branden, een yogales opdragen aan een geliefde, allemaal kleine handelingen die op lange termijn een uitwerking hebben op lichaam en geest.

Welke weg u ook kiest voor een zinvoller leven, zorg dat het een is dat resoneert met u. Spiritualiteit kan, in essentie, niets anders inhouden dan een eenzame wandeling in het bos , met al je gevoel open voor de grootsheid van de schoonheid om je heen.

Bijdrage van Katharina box 64