Hoe kom je van angst af?

Hoe kom je van angst afHoe kom je van angst af? Zonder dat we ons er bewust van zijn, leven we in een voortdurende stroom van angst. Dit is niet een angst die je kunt benoemen. Als angst voor vliegen, voor op de snelweg rijden, of spinnen. Deze angst weet je.

We hebben het over een angst die onbewust in je is geslopen en wat een manier van leven is geworden. Zeg maar overleven. Hoe kom je van deze onzichtbare, destructieve angst af. Die jouw hele leven beperkt op alle fronten.

We zijn te rade gegaan bij mediums en paragnosten van Qmediums, die weten tenslotte alles van onbewuste angst en loslaten er van. Die weten ook alles over liefde en overvloed. Want dat is waar je als mens naar toe moet.

Maar hoe doe je dat? Hoe kom je daar! De eerste stap is erkennen dat deze angst aanwezig is en neem van ons, spiritueel consulenten van Qmediums aan, praktisch iedereen loopt er mee rond. Dat komt, omdat we als kind de angst letterlijk allemaal worden ingeduwd.

Kunnen je ouders en anderen aan de ene kant niets aan doen. Ook hun is het overkomen. Aan de andere kant kunnen we er massaal iets aan doen, als we gaan beseffen hoeveel levens het kapot maakt.

Hoe kom je van angst af die je leven beheerst? Aan jezelf durven toegeven dat je er vanuit leeft. Heb de durf om het hardop te zeggen en om er iets mee te willen gaan doen. Er mee wilt afrekenen. Vertel jezelf dat je vele malen beter verdient dan wat er nu is. Dat je door die angst niet voluit kunt leven.

Dat je voor jezelf er alles aan zal doen, die angst aan te pakken. Er doorheen te gaan. De volgende stap is, laat het er zijn, gek hè, niet tegen vechten, het weg willen hebben. Laat het  er zijn. Maar! Je niet meer laten beheersen. Dat is de tweede stap, zegt een medium van Qmediums.

Luister er naar, maar geef niet toe. Eer het, maar aanbidt het niet. Je zult dan nog steeds met angst worden geconfronteerd, alleen het beheerst je niet meer. Je verzamelt een kracht, een moed, een lef en een durf, die je krachtiger maakt dan de angst.

Het heeft je dan niet meer in de tang. Je accepteert dat het er is, het krijgt alleen geen kans meer jou te leiden. Want je door angst laten leiden, geeft lijden. De volgende stap is jezelf vergeven. Vergeven dat je je vroeger schaamde.

Dat dat nergens voor nodig is. Door jezelf te vergeven dat je je schaamde voor jezelf, voel je een bepaalde bevrijding, maar ook een power in je naar boven komen. Ondertussen is de angst er nog steeds, maar die krijgt door jouw accepteren dat het er is, het idee dat het er mag zijn.

Je gaat huilen, let maar op. En weet je waarom je huilt, zegt een paragnoste van Qmediums, van liefdesverdriet. Verdriet dat de liefde er niet is. Alleen verwar deze liefdesverdriet niet met het verlies van een partner.

Het is hele andere liefdesverdriet. Het is het verdriet van het verlies van de liefde voor jezelf. Die je tot op heden niet hebt mogen zien en voelen en uit hebt kunnen leven. Nu je dit verdriet als juiste liefdesverdriet kunt zien. Ga je de angst los kunnen laten. Want liefde voor jezelf komt er voor in de plaats.

Zo bevrijd je je van de angst, die er nog steeds is, jou niet meer in zijn macht heeft. Die liefde koesteren, word je waarheid en daar kan angst niet tegenop. Waarheid laat zich horen en zien, die durft zich uit te spreken. Die toont de moed om voor zichzelf te gaan staan en op te komen. Die schaamt zich nergens meer voor.