Hoe weet je of je voldoende van jezelf houdt

Hoe weet je of je voldoende van jezelf houdt?Hoe weet je of je voldoende van jezelf houdt? Voor velen de ver van hun bedshow, van zichzelf houden. Daar zit toch een heel groot stempel op. Dan ben je toch egoïstisch, of narcistisch? De is het toch altijd ikke, ikke en de rest kan stikken. Kijk maar naar die jongere generatie. Worden steeds narcistischer.

Waarom worden we steeds narcistischer?

Als we naar de jongere generatie kijken, zie ik als medium hele mooie mensen, die eigenlijk met hetzelfde worstelen als waar de mensen mee worstelen op oudere leeftijd. Waar met name de oudere leeftijd, de mens meer onder de tafel wegduikt. Staat de jongere garde meer op de barricade.

We worstelen met liefde

Weet je waar ze allebei, deze generaties mee worstelen? Met het woord liefde. Dat in feite betekent, houd van jezelf. De oudere generatie moest als een rolmodel fungeren. De jongere generatie pikt het rolmodel niet meer.

Die gaan gewoon hun eigen gang. Niemand die ze daar in tegenhoudt. Of hete en goed is of slecht, het ander goed is of slecht, daar gaan we het in dit blog van Qmediums niet over hebben. We gaan het hebben of de mens wel voldoende van zichzelf houdt. Op de juiste manier!

Hoe kun je namelijk leven, zonder van jezelf te houden? Dat kan domweg niet. Alleen we leren het niet. We krijgen niets aan onderwijs aangeboden als het om liefde en relaties gaat. Terwijl dat nou juist met de meeste pijn, ellende en frustraties gepaard gaat.

Als je niet hebt leren schrijven, heb je de vaardigheid schrijven niet te pakken en kun je het niet toepassen. Van jezelf houden, als je het niet hebt geleerd, kun je het niet toepassen en heb je er later last van. Dat geldt ook voor schrijven.

Zo simpel is het eigenlijk. Zonder van jezelf te houden, kun je nooit liefde op een juiste manier geven en delen. Hoe weet je nu of je voldoende van jezelf houdt? We zetten een paar punten voor jullie op een rij.

Wat is van jezelf houden?

•       Acceptatie. In hoeverre accepteer jij jezelf zoals je bent. Qua uiterlijk, qua gedrag, qua in het leven staand. Geef je jezelf daar een dikke voldoende voor? Dan heb je een grote stap gezet van jezelf te houden.

•       Hoe vrij mag je van jezelf zijn om te doen en te laten wat je zelf vindt? Als je van je zelf vindt, dat je dit mag zijn, laat je anderen niet jouw leven bepalen. Een duidelijk teken dat je voor jezelf kiest en van jezelf houdt.

•       Durf je alles te zeggen wat je denkt? Uiteraard op een manier dat je de ander niet krenkt? Als je van je zelf vindt, dat je dat doet, houd je van jezelf.

•       Durf je grenzen aan te geven? Ook weer hierbij geldt, zonder bot of het op een brute manier te doen. Als jij dat kunt, een teken dat je van jezelf houdt.

•       Vind je dat jouw mening er toe doet en spreek je deze ook uit. En ervaar je dan achteraf niet gevoelens van. Had ik beter niet kunnen doen, of heb ik domme dingen gezegd? Als dit zo is, wederom een teken dat je van je zelf houdt en vanuit zelfliefde het leven leeft.

•       Ben je mild naar jezelf of juist heel kritisch. Baal je van fouten maken, of juist niet. Kun je er om lachen? Als je mild bent en fouten gemaakt mogen worden, dan is dat wederom een teken dat je van jezelf houdt.

Hoe weet je of je voldoende van jezelf houdt? Vraag dat gerust eens aan de mediums en paragnosten van Qmediums. Zij zijn bij uitstek de juiste om eens te raadplegen. Dan kan al voor 0,80cpm!