Hoe zie jij het geven van complimenten?

Hoe zie jij het geven van complimenten? Als je er op let, hoor je ze weinig, complimenten. We zijn het domweg niet egwend, ze te geven en al helemaal niet te ontvangen. Onze aandacht is gericht op datgene wat niet goed gaat in onze ogen, of wat fout is. Maar ja, wat is niet goed en wat is fout?

We groeien niet op met complimenten, zouden we dat wel doen, geeft een kwaliteitsmedium van Qmediums aan, zou het de gewoonste zaak van de wereld zijn. Het spreek woord luidt tenslotte ook, jong geleerd, oud gedaan.

Hoe zie jij het geven van complimenten? Weet je dat diegene die een compliment geeft, vaak wantrouwend wordt aangekeken. Zo van, nou zeg, wel goed bij je hoofd? Meen je dit nou echt! En waar we ook heel goed in zijn.

Een compliment bagatelliseren. Oh joh was een uitverkoopje. Had je niet hoeven doen. Nou heb ik al heel lang hoor. Allemaal van die standaardzinnetjes die iets aangeven. Dat we het niet gewend zijn elkaar complimenten te geven.

Terwijl, als je er eenmaal mee begint, je zou kunnen zeggen, zieltjes mee wint. Wellicht in het begin, omdat de mensen jou zo niet kennen. We vullen ongemerkt bij iedereen iets in. Als je dit blijft doen, het spreken in complimententaal, gaan ze het waarderen.

Je zult zien, het wordt zelfs overgenomen, het voelt namelijk zoveel fijner om zo te spreken. Je berichtjes aan anderen, altijd eerst met een compliment te beginnen. Leuk je te lezen, fijn je te horen.

Alleen is er in het hele gebeuren wel een maar. Omdat we het helemaal niet gewend zijn, kan het al snel als overdreven worden ervaren. Kunnen mensen het vreemd vinden. Kunnen ze bij gaan denken, doe normaal.

Maar wij van Qmediums weten maar al te goed, dan je voorbij de maar dient te kijken en te doen. Als er een maar om de hoek komt kijken, dan zit de ander vast in zijn eigen overtuigingen. Des te meer reden om het wel te blijven doen.

Hoe zie jij zelf het geven van complimenten? Ben je er scheutig mee, of juist heel karig. Sta je er misschien helemaal niet bij stil, als veel anderen. Terwijl het juist zo fijn is, om het te doen en als we het allemaal zouden gaan doen.

Weet je wat het effect daarvan is, zegt een spiritueel consulent van Qmediums. Datgene waar we ons aan ergeren, niet goed vinden, gaat minder opvallen en daardoor dus ook minder aandacht krijgen.

Dat is niet het enige positieve effect. Het gaat de mens ook onderling meer verbinden, blijer maken. Er zal minder afgunst zijn naar elkaar. We gaan ons ook veel minder afvragen. Of er bij invullen. Allemaal positieve effecten van complimenten uitspreken.

Je zult zien, zegt een paragnost van Qmediums, dat we als mens veel meer zelfvertrouwen er door gaan krijgen. We voelen ons gewaardeerd, gezien, gehoord. Dat zijn toch vaak dingen die we, als we alleen het negatieve benoemen, bij ons diep van binnen er voor zorgen, dat we onszelf niet als een stralend persoon zien.

Wil jij leren hoe je deze switch kunt maken? Bel of chat dan gerust eens met ons, het kwaliteitsteam van Qmediums.