Iemand niet begrijpen hoef je niet af te wijzen

Iemand niet begrijpen Iemand niet begrijpen hoef je niet af te wijzen. Niet begrijpen wil niet zeggen dat we elkaar af moeten wijzen. Het is toch heel logisch dat we elkaar regelmatig niet zullen begrijpen! Al lijkt het in de praktijk en de realiteit vaak heel anders. Als we van mening verschillen, of vinden dat de ander iets onbegrijpelijks doet, is het direct. Die is maf, gestoord, gek.

Hoe is dit fenomeen ontstaan

Waardoor is dit fenomeen door ontstaan? Waarom weten we niet dat ieder mens leeft vanuit een eigen perspectief en om die reden dingen volledig anders kan zien. Dan is het toch logisch dat we elkaar niet altijd zullen begrijpen.

Zo spreken we in elk land een andere taal, daarvan weten we wel. Ik begrijp niet van wat die persoon zegt, dan kunnen we er om lachen, zegt een medium van Qmediums. Maar zodra we dezelfde taal spreken.

Elkaar dan niet begrijpen, hebben we direct een woord klaar. Of nemen we direct afstand van elkaar. Terwijl het juist zo super interessant is om van elkaar te horen hoe je de dingen ziet. Hierdoor gaan we toch veel meer kennis en wijsheid opdoen?

Begrip voor elkaar is elkaar begrijpen

Gaan we toch ook er voor zorgen dat we meer begrip voor elkaar gaan krijgen. Openstaan voor een andermans mening, spiritueel gezien het mooiste wat er is. Maar nee, de mens die hoort iets of ziet iets en denkt direct, wat een mafkees.

Schijnbaar willen we allemaal iets zien en horen? Maar wat dan! Zoals we het zelf zien en horen wellicht? Is dat dan de enige manier die goed is? De meesten denken er wel zo over. Gaan geen moeite doen om de ander te vragen met goed fatsoen.

Ik begrijp je niet, kun je het mij uitleggen. Wie weet kan ik er iets van leren. Het lijkt ook wel dat we steeds meer en meer bezig zijn om van een ieder ander te verlangen om op eenzelfde manier in het leven te staan.

Om die reden krijgen wij als spiritueel hulpverleners van Qmediums veel telefoons en chats om te beantwoorden. Eigenlijk allemaal een kreet die wordt geslaakt. Van help, ik begrijp het niet. Heb niets verkeerd gedaan en nu is mijn vriendin boos.

Wil je echt dat het weer goed komt met de ander

Ik heb iets gezegd, wat schijnbaar bij de ander volledig in het verkeerde keelgat is geschoten. Hoe kan ik het weer goed krijgen. Nou, vraag je eerst eens af of je dat echt wel wilt. Iemand die om het minste of geringste vertrekt, weggaat en roep, zoek het uit, begrijp je niet.

Denk je dat die ooit moeite gaat doen om jou wel te begrijpen? Dat die het bewustzijn gaat krijgen, om te kunnen bedenken. Ik ben ik en die ander is een ander en ja dan kan het voorkomen dat we elkaar niet altijd zullen begrijpen.

Korte lontjes dus, die in een eigen wereld leven, waarin geen ruimte is voor diegenen die anders denken en in het leven staan. Zo komen we lijnrecht tegenover elkaar te staan. Alsof maar een mening telt.

Je ziet het overal terug. Iemand oppert iets en direct een ander er overheen. Het maakt de wereld harder en onaangenaam om samen met elkaar vreedzaam te leven. Door juist open te staan voor elkaars mening, maken we er samen een fijner leven voor onszelf en elkaar van.

Wil je hier eens over van gedachten wisselen, meer begrip krijgen voor anderen? Iemand niet begrijpen hoef je niet af te wijzen. We zitten voor je klaar de Qmediums, wil je het kunnen gaan begrijpen.