Qmediums ®

Maak jij op de juiste manier gebruik van je brein

breinHet klinkt vreemd om te zeggen, maar de mens is nog niet gewend zijn brein op de juiste manier te gebruiken. Wel denkt een mens de gehele dag door. Het brein staat nooit stil, zelfs niet als je slaapt. Het denken is een bepaalde dimensie die de mens bezit ten opzichte van andere levende wezens.

Zo gek is het dus niet dat de aandacht van de mens, de gehele dag is gericht op het denken, en bezig is zijn brein te ontwikkelen. Het is zelf een verplichting. Vanaf zijn 4e levensjaar gaat een mens naar school, om maar zoveel mogelijk dat brein te stimuleren.

Voor de mens zelf, is het denken niet meer weg te denken. En staat er niet bij stil dat het denken nog helemaal niet zo lang onderdeel uitmaakt van de mens zelf. De moderne mens die zich bewust werd van het denken bestaat ongeveer pas zo’n 200.000 tot 300.000 jaar. De ontdekking van de moderne mens werd gedaan in Noord Afrika. De moderne mens kwam circa 50.000 jaar geleden naar Europa. Als we dat afzetten naar het tijdstip dat de mens op aarde begon rond te lopen, zie je dat het denken als dimensie nog helemaal niet zo oud is en nog volop in ontwikkeling.

Er is dus nog zoveel dat we niet weten over het denken, dat we als mens kunnen, dat het denken ons soms knap lastig kan maken. Om die reden is het dus helemaal niet zo gek dat we soms goed in de knoei kunnen komen en het denken doorspekken van emoties als boosheid en angst. Die komen naar boven als we ons denken de verkeerde kant opsturen.

De mens ziet zichzelf als de meest intelligente vorm die op de aardbol rondloopt, met een bepaald bewustzijn. En dat bewustzijn, is het denken. Echter hoe gebruik je het denken op de juiste manier?

Als je kijkt hoe dit zich vertaalt naar de tegenwoordige tijd, waar veel mensen een burn out hebben, overspannen zijn, zelfmoord plegen, omdat ze de druk van het leven niet aankunnen, zie je dat we soms nog geen idee hebben hoe of we ons brein op de juiste manier kunnen gebruiken, en onze emoties die bij het denken een rol spelen.

We spreken hierbij ook wel van dimensies, groeien naar een hoger bewustzijn. Het denken is een vorm van bewustzijn. Bewustzijn is je bewust zijn van je brein, maar ook je bewust zijn van het leven, het denken en dat je emoties bezit, maar hoe en wanneer gebruik je die. In feite leeft de mens met zijn denken dus nog heel primair.

Want als je alleen datgene wat je ziet, als denken ziet, dan zie je nog heel veel niet. Dan vul je met je denken datgene in wat je ziet en je ziet de rest niet, dat vele malen groter is, dan wat je ziet en denkt.

Je brein op de juiste manier gebruiken, daarvoor heb je bewustzijn nodig. Daardoor ga je inzien dat datgene wat je ziet en omzet in gedachten, helemaal niet datgene hoeft te zijn zoals het is wat je ziet. Door alleen datgene bewust te zijn wat je ziet, ontstaan er conflicten, meningsverschillen. Maar ook matchposities, omdat de een het zo ziet en de ander het op zijn manier ziet. Dat is wat het is en zo moet het zijn. We verschillen van mening, allen is er echt wel sprake van een meningsverschil!

Je brein op de juiste manier gebruiken, is jezelf ontwikkelen in bewust zijn. Als je dat gaat doen, zul je zien dat er veel minder mensen overspannen zullen gaan worden. Veel minder mens opgebrand raken. Want al die mensen die hier aan lijden, hebben in meer of mindere mate hun brein en emoties, zichzelf, nog niet in control.

Ze willen juist controle uitoefenen op hun leven, hun denken, omdat ze dan denken dat ze het leven in control hebben. Het effect is juist het tegenovergestelde. Ze raken zichzelf kwijt door controle te willen hebben.

Meer bewustzijn, geeft een mens verrijking aan zijn leven. Het geeft veel meer rust. Het zorgt er ook voor dat je je emoties anders gaat zien en gebruiken. Zo word je je bewust dat angst een emotie is en waarvoor je deze kunt gebruiken. Zo ga je zien dat boosheid een emotie is, die je helemaal niet zo vaak hoeft in te zetten. Zo ga je inzien dat als je je bewust bent dat je goed voor jezelf moet zorgen, je niet terecht komt in overspannenheid en een burn out. Zo ga je inzien hoe relaties werken en hoe je op een juiste manier een relatie in stand kunt houden.

Er is nog veel werk aan de winkel om het denken op de juiste manier te gebruiken. Om die reden zijn er spirituele hulplijnen, waar Qmediums er een van is. De Mastermediums van Qmediums zijn zich bewust van dat we met zijn allen aan het toegroeien zijn naar een volgende dimensie en om die reden kunnen ze jou heel goed bijstaan met antwoorden en inzichten als jij ergens mee zit. Bel ze dus gerust.

Medium Clarisa