Ontdekkingsreis

OntdekkingsreisWe zijn op ontdekkingsreis. Zo maar een paar koppen uit de krant. Biologisch gezien zijn wij niet gemaakt voor lange relaties. Een bericht die je interesse wekt en je het bericht met aandacht gaat lezen. Is dit inderdaad zo en waarom hebben we dan lang wel zo geleefd?

Waar wij vroeger keurig netjes deden wat van ons werd verlangd en gevraagd, zijn wij nu met zijn allen op één grote ontdekkingsreis. Het lijkt wel of alles op de schop gaat waar vroeger veel waarde aan werd gehecht. Want een ander bericht in de krant spreekt over basisbehoeften die we als mens hebben. Daar vielen tot op heden, eten, drinken, een dak boven ons hoofd en veiligheid onder. Volgens dit bericht in de krant is internet en mobiel zijn ook verheven tot een basisbehoefte. Het zet je aan tot nadenken.

Dan waren er ook berichten vanuit de politiek, dat er onderzoek is gedaan of het niet beter is dat we gaan kijken of een verzorgingsstaat een niet veel betere optie is, dan zoals we nu de staat zien. Ieder voor zich en de zwakkeren waar nodig ondersteunen. Bemoeienis vanuit de overhand, het volk meenemend aan de hand.

President Trump die de mach pakt inzake het bouwen van zijn muur en om die reden zijn eigen land in een noodsituatie wilt brengen, als ik mijn zin maar krijg.

Banken met miljarden winst, waarbij de rente voor de gewone mens, bij in het niet valt. Maar helaas de banken geen mogelijkheid zien tot een meer eerlijke verdeling.

De protesten in Frankrijk door de gele hesjes. Dan lees je, de gele hesjes zijn weer bezig, voorbijgaand dat niet een geel hesje bezig is. Het is de mens die het gele hesje draagt en opkomt voor zijn rechten.

Berichten betrekking hebbende op het milieu. Kinderen die spijbelen en om die reden premier Rutte bezoeken. Die politiek correct een antwoord geeft. We doen al genoeg aan het milieu, spijbel niet meer, is niet nodig.

Welke weg zijn we aan het bewandelen momenteel? Een ontdekkingsreis met zijn allen. Een weg die de mens van nu, zelf wilt bepalen en niet meer door anderen het voor hun laten beslissen. Volgens mij werkt het als volgt, waar een wil is, is een weg. De vraag is, welke weg wil de mens en welke weg wil de macht?

Tijden veranderen
Dat tijden veranderen, moge duidelijk zijn. Dat kranten de aandacht van de lezer naar zich toe willen trekken ook. De manier waarop een kantenkrop wordt geëtaleerd, trekt een lezer aan, echter het doet ook iets met de mens zijn psyche. Want als je leest dat we biologisch niet gemaakt zijn voor lange relaties, val je in een verbazing. Waarom hebben we dan al duizenden jaren zo geleefd en hebben zoveel mensen een worsteling met de liefde? De meeste vragen tenslotte die mensen stellen als ze contact zoeken met de mediums van www.qmediums.nl hebben betrekking op de liefde.

Hier is wel een antwoord op. Het is de mens zelf, die het huwelijk heeft bedacht, met name de godsdiensten en die hebben het opgelegd en vroeger deden we braaf wat ons werd opgelegd. Dat we dat nu niet meer pikken, is de grote ontdekkingsreis waar we nu allen inzitten. Op weg naar een nieuwe wereld. Een wereld waarin de mens zijn eigen keuzes gaat bepalen en maken.

Een andere vraag is, is het nu echt nodig om wifi, mobiel internet te verheven tot een basisbehoefte? Gaan we zover dat we niet meer zonder kunnen? Dat het een behoefte is die overal aanwezig dient te zijn, die net zo belangrijk is geworden als eten en drinken? En een regering die zich meer toe zou moeten spitsen op een verzorgingsstaat, waardoor mensen zelf niet meer hoeven na te denken en in de watten worden gelegd? Je vraagt je af, waar gaat dit heen?

De mens kan alles zelf
Is de mens van nature niet zelf een ontdekker? En de mens heeft dit nodig, te ontdekken voor zijn eigen ontwikkeling, zolang als die leeft. De uitdaging van het leven te hebben, om daar geluk uit te kunnen putten. Een gevoel van trots voor zichzelf te ervaren, dat die zelf iets heeft bereikt. Daarin eigen keuzes te maken en door vallen en opstaan, steeds dichterbij zijn eigen zelf komt.

Waar reizen we naartoe?
We zijn allen op ontdekkingsreis en waar het naartoe gaat, het zal gaan eindigen? Er is nooit iets eindig, ook het leven niet. De enige manier je staande te houden, terwijl we allen op ontdekkingsreis zijn, is je prachtige zelf te zijn. Te durven kiezen voor jezelf. Je eigen ontdekkingsreis te zijn en dat kan alleen vanuit eigenliefde. Eigenliefde eerst, zonder egoïstisch te zijn. Bel gerust met een medium of paragnost op www.qmediums.nl als jij jouw weg kwijt bent, ze helpen je graag jouw weg weer te ontdekken.

Liefdevolle groet, Claris qmediums.nl