Subtiele tekenen

Subtiele tekenen dat een relatie afstevent op een breukSubtiele tekenen dat een relatie afstevent op een breuk. Elke relatie wordt gestart met de intentie voor het leven bij elkaar te blijven. De meeste relaties starten zonder dat er goed gekeken wordt of de potentiële partner wel de juiste voor jou is. Daar komen we in de loop van de tijd achter. In feite heeft een relatie waarin niet goed gekeken wordt of beiden echt wel bij elkaar passen, al een achterstand.

Beide partners moeten dan heel stevig in hun schoenen staan en bereidheid hebben en in te zien, dat aan een relatie gebouwd moet worden, elke dag weer. Aangezien beide partners dat in het begin niet hebben gedaan en denken dat ze van elkaar houden en dat kan inderdaad zo zijn, dat dit voldoende is, zien ze niet dat het ook belangrijk is een relatie te hebben met iemand die bij hun past.

Er is meer nodig in een relatie dan alleen liefde. Je zult moeten weten welk karakter de ander heeft en welk gedrag de ander vertoont om te beslissen of deze partner voor jou de juiste is. Als dit niet van te voren bewust naar gekeken wordt, is de kans groot, dat dit al het eerste subtiele teken is voor een breuk. Er ontbreekt bij de partners een realiteitszin.

Het gevolg hiervan is, dat beiden ergens in zijn gedoken en nog geen idee hebben wat ze aan elkaar hebben, van elkaar kunnen verwachten, maar zelf ook nog niet goed weten hoe ze in elkaar steken. Als de tijd vordert, komen ze er steeds meer en meer achter hoe de ander is. Dat kan tegenvallen of meevallen.

Samen zullen ze moeten werken aan gelijkwaardigheid en bijsturen waar en indien nodig. Gebeurt dat niet, ontstaan meningsverschillen. Ze kennen elkaar immers niet zo goed en sturen ook nergens op bij, logisch gevolg dat je dan van elkaar niet goed weet wat de ander beweegt. Ze gaan beiden steeds meer hun eigen gang, niet inzien dat ze iets wat zo mooi begon uit hun handen aan het laten glippen zijn.

De toekomst krijgt dan ineens een heel ander perspectief. Werd daar in het begin veel aandacht aan besteed, verdwijnt deze langzaam aan naar de achtergrond. Ze zijn beiden meer bezig elkaar te corrigeren en te veranderen. De taal die eerst zo liefdevol was, wordt scherper en kan richting de kant opgaan van kwetsend en manipulatief. Het vertrouwen in elkaar begint af te nemen.

Subtiele signalen in eerste instantie dat de relatie aan het afstevenen is op een breuk. De ene partner naar de ander roepend, jij moet veranderen, jij doet het niet goed. Niet in de gaten hebbend dat diegene die het roept ook een steentje bijdraagt aan datgene wat er nu is.

Zo worden beiden partners steeds zwijgzamer, alleen het hoognodige wordt nog besproken met elkaar. En we doen braaf wat de ander van ons vraagt, om van het gezeur af te zijn. De liefde staat steeds meer op een lager pitje. Voor de vorm geven ze elkaar een zoen als ze vertrekken, maar de woorden naar elkaar uitsprekend, ik hou van jou, gebeurt niet meer.

Of een van de partners moet er om vragen. De tijd dat beiden blij met elkaar waren, enthousiast samen op stap gingen, verdwijnt en de sleur slaat toe. Naar elkaar kijkend, het ligt aan jou, niet aan mij.

Herken je subtiele signalen? Wil je de breuk voor zijn? Ga in gesprek met een kwaliteitsmedium op Qmediums. Die gaat jou aangeven welke stappen jij kunt zetten om de relatie uit de slob te trekken. Die zal je laten zien wat er aan de hand is en dat de breuk zeker nog vermeden kan worden.

Laat het niet zover komen dat er twee gekwetste mensen rondlopen, die allebei bang worden zich nog te durven geven in een relatie.
Medium Clarisa