Vreugde besmettelijk

Vreugde besmettelijk? Vreugde besmettelijk? Als vreugde besmettelijk is zou ik de mensen willen infecteren met het vreugdevirus.
Dan zou er een wolk van heerlijke energie hangen rondom de mensen en in de steden en overal zou het virus binnendringen.
Het is zomaar een idee hoor maar ik voel de laatste tijd steeds meer drama het leven binnenkomen.
Gecreëerd of niet het drama speelt zich af in kleine en of grote kring en lijkt wel een epidemische vorm aan te nemen.

Ondanks dat wij mensen wel weten waar het aan scheelt in onze maatschappij is er toch ook voldoende humor te vinden?
Het moet alleen wel plaats maken voor al het geweld en de negatieve nieuwsrubrieken die ons ter oren komen.
Elke dag te horen krijgen hoe een land naar de knoppen gaat of welke hooggeplaatste oom zich weer heeft vergrepen aan de staatskas is ook niet bepaald leuk te noemen.
De mensen worden dus volgepropt met nieuws wat alleen maar depressieve gevoelens oproept.

Ook op sociale mediakanalen zie je dit terug FB staat ermee vol wel of niet gelogen.
En het draait maar rond in de hoofden van het volk.
Gewoon net zo lang door blijven gaan met negatieve berichten tot men er letterlijk doodziek van wordt.
Zo is dit al een flinke tijd bezig. Onzekere mensen volgen gerust de menigte omdat dat weer een veilig gevoel geeft en anderen komen in opspraak, maar waar het naar toe leidt is elke keer weer de onzekerheid.
Men weet immers niet of de dingen die ons worden voorgeschoteld wel de dingen zijn die werkelijk waar zijn.

Ken je het advertentiespel? Lang geleden hadden mijn broertje en ik het advertentiespel en in dat spel mocht je een verhaal verzinnen vanuit hetgeen werd aangereikt in het spel .
Dus bv de slager had zijn enkel verstuikt. Dit verhaal mocht jij dan doorgeven aan de andere speler en die weer naar zijn buur.
Maar wat er gebeurde was dat de goede slager na een ronde of 10 een geamputeerd been had ipv een verstuiking snap je de clou?
Het is even een omweg, maar zo gaat het ook in de media en zeker op FB. En zo is de bijbel ook doorgegeven door mensen vanuit een heel andere tijd en is er veel niet vanuit de oorspronkelijke gedachte neergezet.

Trouwens die tijd was zo ver terug dat het niet of nauwelijks meer kan/mag worden nageleefd.
We zijn niet meer in de tijd van de inquisitie waar je zomaar werd vermoord omdat je een verkeerd woord zei.
Angst regeerde ook toen behoorlijk heftig.
De controle over het volk was van een bijzonder sinister reptielengedrag waardoor nog vele mensen zelfs in vele incarnaties nog steeds de gevolgen van dragen.
Ik voel ook het vuur nog om mijn schenen en de strop om mijn hals vandaar ik nooit iets aan mijn keel kan hebben, ja, het zei zo.

Het spel wordt nog steeds gespeeld met als inzet het volk.
Maar het volk komt in opstand dus moeten we het volk weer neersabelen en halen we weer wat bijzonder doeltreffende trucjes uit de kast.
We zorgen ervoor dat er een epidemie komt zodat het volk moet worden ingeënt en we gaan weer op grote schaal onrust veroorzaken, en dat dus dagelijks.
Doeltreffend jazeker hoor woede, boosheid etc regeert en dat is fantastisch voor hun en weer hebben ze bereikt wat ze willen.

Wat doen we met dat ernstig gebrek aan vreugde die we niet meer mogen voelen blijkbaar?
Juist, we gaan op zoek naar vreugde en we verdrijven de slechte nieuwsgaring.

Niets kan een mens gelukkiger maken dan vreugde, blijdschap, humor.
Dat maakt de mens gelukkig en daardoor verdwijnt het gevoel van depressie en neerslachtigheid wat als een wolk boven de mensheid hangt.
Verbindt je er niet mee lieve mensen want het brengt je nergens anders dan in een slecht humeur en je krijgt er depressies van en gemopper en angst en verdriet. Zo wil je het niet toch?

De mens is alles en we hebben ook alles in ons, maar we hoeven het niet steeds op te zoeken en onszelf ermee te verbinden.
Waar je aandacht aangeeft wordt groter? Nu laat het dan vreugde zijn wat je wilt voelen en beleven met elkaar.
Een blij mens is een gelukkig mens en als we dat met elkaar verspreiden dan verdwijnt dat sombere gevoel wat als een wolk over de meeste mensen heen hangt.
Samen kunnen we de verandering zijn die je zelf wilt zijn.

Warme groet,
Lis