Vrouwelijke Yin energie

Vrouwelijke Yin energieVrouwelijke Yin energie. We hebben allemaal al wel eens gehoord van Yin en Yang, maar heb je ook al wel eens gehoord van vrouwelijke Yin energie? Uiteraard bestaat er dan ook mannelijke Yang energie, maar in dit blog wijd ik aandacht aan de vrouwelijke Yin energie. Simpelweg, omdat de Yin energie van vrouwen nog danig wordt onderschat.

Ieder mens heeft zowel Yin als Yang in zich. Het lijkt een logische gedachte dat als je vrouw bent, je meer Yin energie hebt dan Yang. Toch heb je ook als vrouw Yang nodig. Alleen dit verdwijnt wat op de achtergrond want Yin energie hoort nu eenmaal bij een vrouw. Van oudsher werd de vrouw onderdrukt, we zien dat in de tegenwoordige tijd nog steeds terug. Al is het maar op de werkvloer, waarbij veel mannen nog de scepter zwaaien en de denkbeelden over vrouwen nog stereotiep zijn. Vrouwen horen niet in het bestuur te zitten van een grote firma. Afgelopen week laaide er nog een discussie op over vrouwen in de muziek. Vrouwen zijn daarin ondervertegenwoordigd, en het was een man die ons wel daarvoor de redenen kon vertellen. Je grijpt dat dit uitliep op een aardige discussie.

Nog steeds wordt de vrouwelijke Yin energie onderschat. Het gevolg daarvan is dat vrouwen zich willen neerzetten om zich gelijkwaardig te voelen aan de mannelijke Yang energie. Hierdoor gingen vrouwen zich dus ook mannelijker gedragen. En ondanks dat vrouwen nu al veel meer waardering krijgen dan pakweg zo’n honderd jaar geleden, kent dit ook een keerzijde. Het zoeken naar gelijkwaardigheid heeft zijn effect gehad op de prachtige vrouwelijke Yin energie. De vrouw is een ander wezen dan de man. Wil je als vrouw gelijkwaardig zijn, kun je streven naar het naar boven halen van jouw Yang energie, echter, daarmee verloochen je ook een groot stuk van je prachtige zelf als vrouw. Namelijk jouw Yin energie. We kunnen als vrouw niet zonder die mooie vrouwelijke Yin energie.

De vrouw die zowel haar Yin als Yang in balans heeft, en weet wanneer ze Yin in moet zetten of gebruik moet maken van haar Yang energie, is een gezegend mens. Kijk maar eens naar vrouwen die het ‘gemaakt’ hebben. Dat zijn niet allemaal vrouwen waarbij Yin en Yang in balans is. Dan bedoelen we daar bijna altijd mee dat ze een positie bekleedt op een hoge functie. Deze vrouw kan dan zijn doorgeslagen in de Yang energie en die vrouwen zijn we liever kwijt als rijk, want we noemen deze vrouwen in de wandelgangen dan ook wel kenaus. Deze vrouwen zijn niet blij met zichzelf, er ontbreekt namelijk een heel essentieel onderdeel en dat is haar vrouwelijke Yin energie.

Die kant heb je als vrouw nodig, zo verloochen je jezelf niet. In bepaalde situaties maak je dan gebruik van Yin en een andere keer van Yang. In relaties bijvoorbeeld, als je gaat daten en je staat er Yang in, weet dat je alle mannen wegjaagt. Juist dan zul je je Yin energie moeten inzetten. En zo zijn er veel meer situaties die enerzijds vragen om Yin energie en een beetje Yang en een andere keer iets meer Yang en een klein beetje Ying. Voor jou als vrouw voelt dat fantastisch. Voor de buitenwereld straal je uit, dat je een krachtige, zelfbewuste vrouw bent, die haar mannetje staat, Yang, maar zeker haar Yin niet verloochent.

Iedere vrouw zou moeten weten hoe en wanneer ze welke energie in zou moeten zetten. Wanneer is Yin het beste en wanneer Yang. Als je hier meer over wilt weten, bel of chat dan gerust eens met een medium, healer, astroloog, coach, paragnost werkzaam op www.qmediums.nl zij kunnen jou aangeven wanneer je Yin en Yang als vrouw kunt toepassen. Ze zullen je situaties schetsen, die nu van toepassing zijn in je leven waarbij jij wellicht, zonder er erg in te hebben iets te veel gebruik maakt van je vrouwelijke Yin energie en te weinig van je Yang of net andersom.

Want voor alles geldt balans, alleen moet je soms kiezen voor wat disbalans om datgene voor elkaar te krijgen wat jij als vrouw voor ogen hebt. Liefdevolle groet, Claris, medium qmediums.nl