WAARHEID, Wie bezit de waarheid??

waarheid rn waarheidWAARHEID, Wie bezit de waarheid??. Iedereen en niemand, iedereen heeft zijn eigen waarheid, maar hoe waar is die waarheid dan wel.
De enige waarheid die er is als het gaat om een gebeurtenis of situatie, bestaat uit het moment dat het gebeurd.
De waarheid wordt gekleurd door de gedachtes die er aan worden opgehangen en daardoor is het dat een gebeurtenis of situatie vaak groter of kleiner wordt gemaakt dan de werkelijkheid is.

Om de waarheid te achterhalen zal je dus terug moeten naar het moment dat er iets gebeurde, naar de kern.
Dit kan twee kanten op, of je ziet nu wat je is aangedaan als je het hebt gekleineerd, je zult door dat pijnstukje moeten om het een plekje te kunnen geven, en vanuit de waarheid te kunnen zien wat werkelijk is, dat is het verwerken van. Als je het blijft kleineren zul je ergens anders toch weer tegenkomen met alle ladingen die er inmiddels zijn opgelegd, net zo lang tot het is opgeruimd en je jou stukje daarin heb durven zien en ermee durft te dealen.

Als je door je gedachtes de dingen groter hebt gemaakt dan werkelijk is zul je bij jezelf te raden mogen gaan waarom, wat ligt daarachter en jezelf vergeven dat je het jezelf zo moeilijk hebt gemaakt.
Onopgeloste zaken bestaan meestal omdat iedereen zijn eigen waarheid heeft en niet wil kijken naar de waarheid van de ander en die ook respecteren. Dat wil niet zeggen dat jou waarheid niet klopt, maar dat doet het ook niet van de ander, iedereen heeft zijn eigen beleving.
Ben lief voor jezelf  en durf de waarheid onder ogen te zien.

Medium Dit