Waarom is loslaten zo ongelooflijk moeilijk?

Waarom is loslaten zo ongelooflijk moeilijk?Waarom is loslaten zo ongelooflijk moeilijk? Wie heeft er geen moeite met loslaten? Iedereen heeft er moeite mee, hoe komt het dat we er allemaal zoveel moeite mee hebben? Dat komt doordat we leven vanuit de angst. Zonder dat we er erg in hebben, beheerst de angst ons leven.

En die angst zorgt er voor dat we heel veel moeite hebben met loslaten. Mediums en paragnosten zeggen niet voor niets liefde is loslaten. Liefde kan namelijk heel goed loslaten. En aangezien angst en liefde elkaars tegenpolen zijn en als jij moeite hebt met loslaten. Kun je maar één conclusie trekken.

Zonder dat je er erg in hebt, leef je niet vanuit liefde, maar leef je vanuit angst. Je hoeft helemaal niet sterk te zijn om iets los te laten, je moet krachtig zijn, in liefde staan met en voor jezelf. Dan ben je namelijk helemaal niet bezig met iets los te willen laten.

Je hecht je namelijk nergens aan, je voelt die behoefte niet. Je bent niet bang iets te verliezen, je leeft dat alles wat er is er mag zijn, net zolang als het mag en er wilt zijn. Dit is liefde en kracht. Waarom is loslaten zo ongelooflijk moeilijk?

Omdat we dus onbewust vanuit angst aan het leven zijn. We hebben in onze kindertijd de onbewuste boodschap meegekregen dat we het niet goed doen. Dat we niet goed genoeg zijn, dat we het verkeerd doen, dat we het beter moeten doen. Dat we lui zijn, stout zijn, niet luisteren.

Al die boodschappen zorgen er voor dat we de liefde, waarmee we zijn geboren, onze onbevangenheid, onbezorgheid loslaten en angst voor in de plaats zetten en zo moeite hebben met loslaten.

Het meeste moeite met loslaten, hebben we met liefde. Niet zo gek, we hebben de liefde voor onszelf losgelaten, leven onbewust vanuit angst en als we dan een relatie hebben, voelen we ons door de ander geliefd.

En zijn we constant aan het vrezen dat de liefde zal verdwijnen. Zo noemen we namelijk een partner, liefde. Alleen is een partner dat niet, het is een geliefde. Het is niet liefde. Omdat jij de liefde voor jezelf niet kan voelen, wil je het van een ander voelen.

Juist dat van een ander liefde willen voelen, ondermijnt de liefdesrelatie. Die ander voelt een constante druk, eerst onbewust, later bewust en begint afstand te nemen. Waar jij dan weer heel angstig door wordt, want dat is je grootste angst die je kan overkomen.

Het gaat je overkomen, want je bent zelf geen liefde, terwijl je juist denkt dat je dat wel bent, want je staat dag en nacht klaar voor de nader, om hem maar niet kwijt te hoeven raken. Ondertussen loop je nog meer leeg, krijgt je geliefde er van langs.

Want als jij je niet geliefd voelt, zal de ander dat weten. Ongezonde relaties zijn dit, waarbij veel ruzie zal zijn en verwachtingen en verwijten. Omdat iemand met angst, geeft een medium van Qmediums aan, heel veel moeite heeft met loslaten.

Het is ongezond, omdat diegene die niet kan loslaten, zich aan de ander zodanig vastklampt dat die geen eens meer de ruimte krijgt liefde te mogen tonen. Weet dat als je moeite hebt met loslaten, je nog niet weet wat liefde echt is.

Dan i het goed een keer een medium of paragnost van Qmediums te raadplegen, die je kan vertellen wat het wel is.