Wat is liefde

Wat is liefdeWat is liefde. Wie praat er niet over, is er niet mee bezig, zou het willen weten, mist het, hunkert er naar, wil het, duwt het van zich af, durft er niet aan toe te geven, over de liefde. Wie zingt er niet over? Als er één woord het vaakst in de mond wordt genomen, is het het woord liefde.

Maar wat is liefde nou? Wie kan daar het antwoord op geven? Als je het woord liefde googled, lees je allerlei verschillende betekenissen. De een zegt, het is een gevoel voor een ander, een dier, een voorwerp.

Weer een ander zegt, het is een diepe genegenheid voor een ander, maar ook voor jezelf. Het kan ook liefde zijn voor een vak, een ambacht. Daarbij wordt het woord ook door religies bepaald en door een maatschappij.

Of dit allemaal klopt, wij van Qmediums hebben er een spirituele kijk aan gehangen. De spirituele kijk op liefde, is dat je onbaatzuchtig, onvoorwaardelijk in het nu aanwezig bent, recht vanuit je hart functionerend.

Waarbij je een ieder, inclusief jezelf in de waarde laadt, accepteert zoals die is. Geen oordeel velt, geen veroordeling kent. Op deze manier hangen er dus ook geen enkele restricties aan, die je vanuit religieus en maatschappelijk oogpunt vaak wel ziet.

Liefde is een allesomvattende kracht. En niet zoals wij er bij invullen iets wat ontstaat als je een liefdesrelatie aangaat. Dat is de grootste denkfout van de mens, dat op alle fronten alleen maar ongeluk brengt, zegt medium Von van Qmediums. We verwachten namelijk hierdoor, dat de ander ons een bepaald gevoel gaat geven.

Dat gevoel blijft uit en dan gaan we de ander willen veranderen. We gaan boos worden, onze irritatie laten zien, want je gelooft immers nu dat het leven magisch moet zijn. Er is immers liefde op je pad gekomen.

Zo stranden dus de meeste relaties, omdat we geen idee hebben wat liefde is. En we denken dat het komt, als er een partner komt, die we en passant ook liefde noemen. Liefde komt op ons pad. Medium Merel van Qmediums vult daarbij aan.

Liefde is een houding. Een houding naar jezelf toe. Uit die houding spreekt kracht. Dat is jouw vuur, jouw ziel, die je laat spreken. Als je die innerlijke kracht kunt zien als liefde, ben je liefde. Dan ben je liefde zoals liefde het zelf wilt zien.

Als jij deze innerlijke kracht voor je laat werken, merk je dat je het juiste doet, op het juiste moment. Je voelt de rust in jezelf. Je voelt exact wat wel en niet wijs is om te doen. Je leeft volledig op je gevoel, dat een zeker weten is geworden.

Je weet bij twijfel dat het nog niet wijs is om ergens voor te kiezen. Vraag je dan eens af als ieder mens dit op deze manier zou weten. Dat liefde ene houding is naar en voor jezelf toe. Hoe zouden we dan met elkaar samen leven?

Met elkaar omgaan? We zouden ieder zijn prachtige ziel zien, we zouden de rest niet belangrijk vinden. En iedereen is er dan van doordrongen zichzelf niet te kort te doen. Dat is liefde en dat gaat dat magische gevoel geven, wat je denkt dat komt als er een partner, wat je liefde noemt.

Start gerust eens een consult met een medium of paragnost van Qmediums, ze weten jou inzichten mee te geven om liefde juist te gaan zien en toe te passen.