We zijn nooit uitgeleerd

We zijn nooit uitgeleerd, alhoewel we denken van wel. Eindelijk, studie afgerond, diploma in de pocket. Nooit meer studeren, klaar mee. Geld verdienen en snel graag. Want ja, een eigen leven, eigen huis, een eigen auto, het lonkt. We denken dat we klaar zijn met leren.

Er is een verschil tussen kennis en wijsheid

Kan je vertellen dat je heel veel kennis hebt opgedaan, maar wijsheid! Je hebt een basis en een vak geleerd. Je weet nu hoe je je kunt “gedragen”, nou laten we daar van maken, moet gedragen, geeft een medium van Qmediums aan.

Als je heel erg gelooft in wat je weet, er van overtuigd bent, dat dit het is. Let dan maar op, je gaat het in je leven zwaar krijgen. De reden hiervoor is, dat vanuit overtuigingen leven, ieder mens voor de voeten zal lopen.

Overtuigingen lopen ons voor de voeten

Er zit een bepaalde starheid in overtuigingen, die ons als mens in de loop van de tijd zullen gaan beperken. We noemen dat ook wel, beperkende overtuigingen. Als je denkt dat je nu alle wijsheid in pacht hebt, welnee.

We zeggen niet voor niets, wijsheid komt met de jaren. Of wij, de mediums en paragnosten van Qmediums daar achter staan, blij mee zijn, dat wijsheid met de jaren komt. Nee. Het is eigenlijk heel jammer dat tijdens onze kindertijd, praktisch niets aan wijsheid, wat spiritualiteit is, wordt meegegeven.

Spirituele wijsheid is wars van overtuigingen

Spirituele wijsheid is je bewust zijn dat je nooit bent uitgeleerd. Is je bewust zijn dat elk contact, elk gesprek wat je voert iets van kunt leren. Dat starheid en leven alleen vanuit je overtuigingen, je nooit iets vanuit een ander perspectief wenst te gaan zien.

Spirituele wijsheid is dat je bewust bent van wat liefde is, dat je dat serieus moet nemen. Voor jezelf en voor anderen. Het is persoonlijk groeien in alles wat het leven te bieden heeft. Dat je weet dat anderen als een spiegel voor jou fungeren en andersom.

Het betekent ook dat elke boosheid, frustratie bij jezelf na zou moeten gaan. Waar komt dit door. Het is inzien dat als je flipt, dat je geconfronteerd wordt met oude traumatische pijn. Eigenlijk begint na het behalen van je schooldiploma.

Mens zijn is ook het behalen van een diploma

Het behalen van een heel ander diploma. Mens zijn, zoals we als mens horen te zijn. Dat is vaak een grote zoektocht naar jezelf, zegt een spiritueel consulent van Qmediums. Wij spreken dagelijks veel mensen die allemaal in hun leven vastgelopen zijn.

En ondanks dat ieder voor zich denkt, ik ben de enige en mijn vastlopen is uniek. Dan zegt dit dus direct iets over de denkwijze. Ik ben mij niet bewust nog van spirituele wijsheid. Want eigenlijk is het niet uniek dat iemand vastloopt.

Het is een gegeven dat elk mens dat een keer zal lopen en waarom? De mens zelf heeft er voor gezorgd, heel ver af te staan van de verbinding met zichzelf. Alles is op buiten onszelf gericht en op onze eigen buitenkant.

Ach die binnenkant, die moet maar luisteren. Weinig slaap, hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, lekker fastfood een snelle hap, disco hier, evenement daar. Is dat slecht voor mijn oren dan? Totaal onbewust wat een mens zijn eigen lichaam aandoet, maakt die elke dag er een roofbouw van.

Nooit uitgeleerd

We zijn nooit uitgeleerd, alhoewel we denken van wel. Je merkt het vanzelf wanneer je weer aan de slag moet om te leren. Als je opgebrand, overspannen, vermoeid alleen bent. Dat is vaak het moment dat de mens wakker wordt en tot de ontdekking komt. Ik heb zoveel wijsheid nog niet in mijn bezit. Ik mis iets en mediums en paragnosten weten wat.

Maar dan staan wij van Qmediums voor je klaar om je snel wegwijs te maken in wijsheid.