Wintertijd, bezinningstijd

Wintertijd, bezinningstijd.Wintertijd, bezinningstijd. Jezelf af en toe verwennen met tijd voor jezelf, waarbij je tegelijkertijd je bezint op waar je nu met jezelf staat en of je met alle facetten in je leven blij bent, is de wintertijd een mooie tijd voor.

Buiten is het koud, guur, de regen valt met bakken naar beneden. Dan kun je denken, ik baal hier van want ik kan niets doen en al helemaal niet naar buiten. Je kunt ook denken, wat heerlijk. Ik nestel mij zalig in een stoel, met een deken, met een goed boek er bij. Het is maar net of je denkt in negativiteit of in positiviteit en van elke situatie iets wilt maken in je leven.

De wintertijd
De wintertijd leent zich bij uitstek om tijd met jezelf door te brengen. Wat is er niet heerlijker dan met een goed boek in een luie stoel te zitten. Je volledig te concentreren op de tekst, het verhaal en tegelijkertijd energie opdoen, je lijf leeg te maken van stress. Jezelf dat gunnen, moet je kunnen. En juist dat jezelf iets gunnen, ontbreekt vaak in ons leven. En zouden we echt veel meer moeten doen.

Voor je het weet, gebruik je al je tijd op, omdat je niet meer stil kunt zitten en genieten. Voordat je het weet, is je tijd voorbij en heb je spijt dat je bepaalde dingen in je leven op de lange baan hebt geschoven en het nu niet meer kan. Je zal de eerste niet zijn die zich kwelt met spijtgedachten.

Verwentijd
Is de zomer meer een tijd voor de sociale contacten, het pikken van een terrasje, een wandeling, de buitenlucht opzoeken en op deze manier genieten. Is de wintertijd meer een tijd van binnen activiteiten, het nemen van rust en meer de tijd voor bezinning. Zo heb je eigenlijk, als je het zo kunt zien, altijd tijd voor jezelf. Je leeft je leven bewust. Maar soms is het goed ook eens stil te staan bij jezelf. Jezelf verwentijd te gunnen, om eens de balans op te maken en bij te sturen in je leven waar nodig.

Doen we dit niet, bijsturen in ons leven, waar nodig. Dan kan het zomaar gebeuren dat we niet meer ons eigen pad aan het bewandelen zijn, maar meer het pad dat anderen van ons verlangen. Zonder dat je het in de gaten hebt, is dit er in geslopen. Om voor jezelf te weten of je je eigen pad nog aan het bewandelen bent, is het goed verwentijd in te plannen zo af en toe.

Dat hoeft helemaal niet zo lang te zijn. 10 Minuten kan soms al voldoende zijn. De meest essentiƫle beslissingen worden genomen in 5 seconden. Door regelmatig terugkerende 10 minuutjes voor jezelf in te lassen, waarin je jezelf traint, het hoofd even te laten zijn voor wat het is. Gedachten te laten komen en zijn, verwen je jezelf enorm mee.

Het effect van verwentijd
Het effect van die 10 minuutjes verwentijd is zo groot op een mens zijn welzijn. Zo groot dat je al je organen er een positieve boost meegeeft. Je brein rust krijgt, met gevolg een hoofd zonder zorgen. De dag veel beter aankan, je minder druk maakt en je gezondheid op peil houdt.

Die 10 minuutjes verwentijd geven vaak ook antwoorden, zonder dat je er om vraagt, op issues waar je al wat langer mee rondloopt en je bezig kunnen houden. Door de rust die je pakt, krijgt je gevoel meer aandacht en daar komen dan ineens die onverwachte antwoorden vandaan.

Zo kun je direct aan de slag met het issue dat je al langer bezighield en ruim je elke keer weer iets op. Vergelijk het maar met een kamer die je af en toe aanpakt en alles weer op de juiste plek zet. Dat geeft je ook een opgeruimd gevoel.

Blijf niet hangen met dingen in je systeem. Ruim ze op samen met een top medium, een top paragnost van www.qmediums.nl Stel gerust aan jouw medium alle vragen waar je mee zit. Dat is ook een verwenmoment voor jezelf. En samen met jouw medium streef je naar een leven waarin jij jouw pad bewandelt en op het juiste pad blijft. Het pad dat goed is voor jou!

Liefdevolle groet, medium Claris qmediums.nl