Hoe herken ik een leugenaar

Hoe herken ik een leugenaarNiemand zit te wachten op een leugenaar, maar weet je dat elk mens leugens vertelt. Jij en ik dus ook. Zo rond ons derde levensjaar beginnen we er mee, allemaal. Je ouders die ergens niet blij mee zijn en jij als peuter beteuterd de berispende stem van je moeder hoort en je er uitkraamt, ja maar ik heb het niet gedaan, het is de schuld van. Ongemerkt vertel je als mens, hoe klein je ook bent als vanzelf elke dag wel een paar leugens.

We ontkomen er niet aan, want elke dag zijn er wel situaties die ons even in het nauw drijven. Daar zijn we niet op bedacht en dan is het makkelijk om snel de schuld bij een ander neer te leggen, terwijl je diep in je hart weet dat jij zelf degene bent geweest die het beter had aan moeten pakken. Dit is de schuld in iemand anders zijn schoenen schuiven, jij bent daar het slachtoffer van geworden. Zo ontstaan dus mens die altijd in een slachtofferrol zitten, ze blijven er in hangen. Het is een gewoonte geworden. Want toen je klein was, zag je dat het werkte en sla je op en blijf je doen, want het heeft effect.

Of je komt in een situatie terecht waar je niet direct een antwoord voor klaar hebt. Je schakelt snel in je hoofd, dat wordt rood en voor je het weet, gooi je er maar iets uit, je moet tenslotte toch iets zeggen en zeg je iets wat niet helemaal op waarheid berust. Ook hier start je al jong mee en heeft te maken met de omgeving waarin je opgroeit. Als die niet open en vrij is, voelt een mens zich niet vrij zichzelf te zijn. Dan zoek je uitwegen om je wel vrij te voelen, en ook dan zie je dat het vertellen van een leugen je mee weg komt en blijf je het herhalen.

Zo liegt elk mens dus wel een paar keer per dag. De redenen waarom we het doen zijn legio. Een van de belangrijkste reden is, je wilt niemand pijn doen. Vooral je partner niet, daar houd je van en hem vertellen wat je nu echt dwars zit, kan wel eens een breuk gaan veroorzaken en dan raak je hem kwijt. Dat is niet wat je wilt, dus houd je wijselijk je mond, want je wilt de ander geen pijn doen.

Een ander reden is, bang te zijn dat je niet goed genoeg bent. Als er dan iets verkeerd gaat, verschuil je je of achter een ander, leg je daar de schuld bij neer. Of je verzint iets, waarmee je jezelf weer op de kaart zet en de ander er niets meer achter zoekt.

Het kan zo van kwaad tot erger worden en het enige wat je er mee bereikt, dat je verstrikt raakt in je eigen leugens. Want je moet heel goed onthouden wat je tegen de een zegt en tegen de ander. Dit is heel vermoeiend en je zult zien, je valt toch een keer door de mand. Ook bij diegenen die jij geen pijn wilt doen. Je slikt immers alles in en daardoor voel jij diep van binnen pijn en die moet er een keer uit. Dan gooi je de ander in een keer alles voor de voeten. Het maakt je dan niets meer uit.

Leugens vertellen om bestwil, af en toe, en daar weloverwogen over nadenken, soms is het beter. Maar geen enkel mens kan leven in een leven waarin dat leven aan elkaar hangt van leugens. Het is voor jezelf geen leven en samenleven met een ander zal altijd op een teleurstelling uitlopen.

Hoe voorkom je verstrikt te raken in je eigen leugens en hoe herken je een echte leugenaar. Want nu je weet dat ieder mens wel eens liegt, doe jij het zelf ook. Want zeg nu zelf, zeg jij tegen iedereen echt wat je zou willen zeggen? Nee, soms houd je wijselijk je mond en misschien is dat in bepaalde situaties ook wel het beste. Alleen doe je het te vaak, dan krijg je last van een innerlijk conflict.

Voor jezelf, bedenk eens waar het vandaan komt, je gelieg en of je er blij mee bent. Zo niet, verander en ga de waarheid vertellen. Durf hand in eigen boezem te steken en het niet af te schuiven op een ander. Je zult zien dat het voor je zelf positieve effecten heeft. Je voelt je geen slachtoffer meer.

En voor diegenen die worden geconfronteerd met een leugenaar. En die herken je aan, zet deze persoon zijn woorden om in daden. Wil de ander mij dwingen zijn mening op te leggen. Wil de ander voor mij beslissen? Grote kans dat deze persoon strooit met leugens en jou daarmee te kort doet. Mediums en paragnosten ontmaskeren leugenaars zo. Twijfel je dus of jij te maken hebt met een leugenaar in je leven? Bel dan met een medium of paragnost van Qmediums, zij zijn de besten in het ontmaskeren van een leugenaar.

Medium Clarissa