Communicatie en de keelchakra

Communicatie en de keelchakraCommunicatie is heel belangrijk. Communicatie-trainingen zijn sinds enkele jaren als paddestoelen uit de grond gerezen. Ik weet het. Ik heb zelf jaren communicatietrainingen gegeven in dienstverband en in diverse sectoren: voor langdurige werklozen tot hoog opgeleiden.
Wat me elke keer deed verbazen was dat het doel niet zozeer was om werknemers te sensibiliseren om te communiceren vanuit het hart, maar eerder deel uitmaakte van een vooropgesteld concept binnen de specifieke organisaties. Ik liep zelfs vaker aan tegen de bekende driehoek: werkgever-werknemer-klant. Ik miste een heel belangrijk deel in het hele communicatiegebeuren, nl. het communiceren vanuit hartsbewustzijn.
In bedrijven? Communiceren vanuit hartsbewustzijn? Mieke toch. Waarover heb jij het in hemelsnaam? In welk bedrijf ik ook kwam, ik liep toch vaker aan tegen het afkappen van het meest wezenlijke in communicatie, nl. zelf-expressie, transparantie, gelijkwaardigheid, openheid, verbinding en kwetsbaarheid. Waar ik me dan toch durfde te riskeren vederlicht en subtiel openheid in te brengen, kreeg ik de volgende dag het bericht me aan het kader te houden. Anno 2018 ben ik heel blij dat de dingen die ik toen heel sterk voelde, nu heel krachtig aan bod komen in diverse trainingen.
Ik ben zelf heel gefascineerd in iemands stem, hoe iemand praat, hoe iemands klankkleur is, hoe iemands volume is. Ik heb zelf van mijn stem leren houden, want ik had een heel groot complex over mijn stem. Met dat complex was ik niet geboren, zeker niet. Als baby schreeuwde ik zo hard, dat ik buiten de kamer werd gezet. Op de gang. Tot ik stopte met schreeuwen. Was dit de eerste inprint? Zou kunnen. Ik zong en zing nog steeds heel graag, alleen schaamde ik me over mijn stem. Ik zong zo hees als Adamo. Niets mis mee, toch? Adamo had toch een heel speciale bijzondere klankkleur? Voor degenen die Adamo kennen natuurlijk. Het was de manier waarop ik de opmerking kreeg die elke keer als afkeurend binnenkwam. Nou ja, ik was veel te gevoelig, ik voelde het verkeerd. Wist ik veel dat ik als kind hooggevoelig was voor de diverse nuanceringen die in mijn beleving niet klopten.
Gelukkig ging ik naar de muziekschool en zong erop los en vreemd dat ik daar dan te horen kreeg dat ik een heel warme en mooie stem had. Wie had gelijk? Wie kon ik dan vertrouwen? Verwarrend, dat wel.
Ik heb pas in mijn opleiding emotioneel lichaamswerk mijn stem leren waarderen. Er was geen ontkomen aan want er werden regelmatig opnames gemaakt in stemwerk. De eerste keer wou ik absoluut niet luisteren naar de opname, maar dit maakte deel uit van dit parcours. Ik schaamde me werkelijk te pletter en zat vol oordelen. De herhaling van de stemmetjes van zolang geleden kwam als dieven in de nacht terug naar boven.
Mijn keelchakra zat behoorlijk op slot. Dat was dus duidelijk.
Ik schraapte heel dikwijls mijn keel voor ik iets wou zeggen wat niet prettig was voor iemand anders. In plaats van te spreken, voelde ik mijn keel helemaal dichtslaan. Ik kuchte en schraapte alsof ik een roker was. Neen. Dat was het niet.
Werk aan de winkel dus. Vreemd genoeg had ik geen problemen toen ik lesgaf, mijn leerlingen waren overwegend ook nieuwetijdsjongeren met wie ik het echt ook heel fijn had, het voelde heel open, oprecht en vertrouwd. Ik had het gevoel heen en weergeslingerd te worden van de ene wereld naar de andere.
Het diepere stemwerk heeft me mijn stem teruggegeven, omdat het schaamtegevoel veroorzaakt werd door herhaaldelijke reacties en als kind heb je nog niet dat bewustzijn om anders om te gaan met reacties die afbreuk doen aan wie je bent.
Kijk maar eens als je iemand tegenkomt en die moeite heeft om zich te uiten of hij de kin tegen de borst houdt en op een wat verlegen manier zijn keel verbergt. Vaak geeft dit aan dat die persoon heel kwetsbaar is in de keelchakra. De keel wordt vaak geschraapt, omdat ze esoterisch dreigen te stikken in alle ‘waarheden’ die ze hebben moeten slikken. Hun stem heeft vaak een monotone klank. Ze proberen dan wel een bijdrage te leveren aan een groepsgesprek, maar door hun gehakkel worden ze door anderen vaak niet gehoord. Dit zijn zowat aanwijzingen die naar een minder goed functionerende keelchakra verwijzen.
In de meest extreme vorm ontstaat het negatieve archetype van het gemaskerde zelf: niet eerlijk en openlijk emoties kunnen uiten. Ook al is er de wil om bijvoorbeeld een radicaal nee te zeggen, er komt in plaats hiervan een ja. Ik denk wel dat dit voor velen herkenbaar is. Als ik nee zeg, voel ik me schuldig. De mythe van het lieve, brave, volgzame meisje. Hallelujah.
Woede en frustratie stapelen zich op en blokkeren nog verder de keelchakra. Fysiek kan zich dit uiten in de vorm van keelpijn, opgezette klieren, een stijve nek en een slecht functionerende schildklier. Van het laatste ken ik helaas alles. Het zwijgen is echt niet een kwestie van gebrekkige communicatie, maar van een angst aan waarachtige expressie. Hierin spelen heel vaak onderliggende patronen mee die vaak jarenlang een rode draad vormen in iemands leven. Tot het genoeg is geweest. Over het algemeen is het genoeg als er fysieke klachten ontstaan en dan komt het werk. Hoe al die patronen veranderen of blijven we ons liever slachtoffer voelen van het verleden?
Het andere archetype is de communicator en is een spraakwaterval. Je kan hen herkennen aan hun mooie spreekstem, waar anderen graag naar luisteren en kiezen ook meestal een baan waarbij ze veel moeten praten. De congruentie tussen hun zelfexpressie en oprechtheid van het innerlijke zelf maakt de communicator tot een aantrekkelijke persoon. De dingen die ze zeggen en schrijven zijn meestal weloverwogen, heel zelden banaal of grof.
Communicators realiseren zich heel goed dat ze het recht hebben om hun boosheid en gekwetstheid te uiten, maar doen het op een manier die de ander niet kwetst. In hun communicatie met anderen zijn hart en hoofd geïntegreerd. Ze onderkennen heel scherp de macht van het gesproken en geschreven woord, maar omdat ze de verantwoordelijkheid voor hun gevoelens aanvaarden, maken ze van die macht geen misbruik.
Het is een bijzonder intensief proces om vanuit het eerste naar het tweede archetype te transformeren. Van het gemaskerde zelf naar de communicator groeien gaat, mijn inziens, niet zonder slag of stoot. Ik wiebel soms ook nog van het een naar het ander, maar voel wel dat ik meer mijn kracht voel in het tweede archetype. Lijfelijk voel ik per direct als het eerste archetype de overhand dreigt te nemen.
Eigenlijk is de esssentie om in alle omstandigheden, hoe delicaat en kwetsbaar ook, jezelf de ruimte te geven vrij expressief je gevoelens, emoties, verlangens, dromen en wensen te uiten. En al die bijhorende valse stemmetjes die we als onze innerlijke criticus kunnen beschouwen het zwijgen op te leggen. Onze innerlijke criticus is dus weer een input van alles wat we ooit geleerd hebben en niet meer klopt. Moet je dan het kind met het badwater weggooien? Zeker niet. Dat is niet mijn insteek. Maar dat we heel veel mogen herzien, dat is wel heel duidelijk.

 

Medium Betty
Beschikbaar
Medium Betty
Box: 11
Energetische coaching, dating en liefdes advies, zzp consult, spiritual counseling. 

Leontine
Beschikbaar
Leontine
Box: 18
Alle vragen zijn belangrijk, helderziend en helderwetend medium, contact met overledenen,vragen over magie, kaarsenmagie, tweelingzielen

Paragnost Thea
Beschikbaar
Paragnost Thea
Box: 22
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!

Paragnost Eva
Beschikbaar
Paragnost Eva
Box: 24
Paragnoste, mijn werk doe ik van hart tot hart. Ik heb veel ervaring al sinds mijn vroege jeugd. Ik ben spiritueel aangelegd en doe diverse soorten kaartleggingen op ieder vlak.

Elise
Beschikbaar
Elise
Box: 25
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.

Medium Layla (2)
Beschikbaar
Medium Layla (2)
Box: 37
Helderwetend en voelend medium en Tarotkaartlegster ,Soulmate en relatiecoaching  ;Objektief advies en inzicht vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de chat is ook  mogelijk;Ik  doe dit werk zo authentisch mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is ook nog belangrijk ..

Lies
Beschikbaar
Lies
Box: 39
Welkom, heldervoelend, wetend medium: transformaties, relaties > gelijk waardigheid en bron her-inneringen, de weg naar binnen.

Medium Martina
Beschikbaar
Medium Martina
Box: 55
Helderwetend-voelend-horend-ziend/invoelen op specifieke vraag op het gebied van je relatie met jezelf en je omgeving,bewußtzijnswerk

Medium Carine
Beschikbaar
Medium Carine
Box: 56
coacing oplossingsgericht relatie deskundige helder wetend

Paragnost Lis
Beschikbaar
Paragnost Lis
Box: 52
Paragnost/ helderziend. gespecialiseerd in relatie problemen, coaching, kaartreading met de Lenormand kaarten en de Psychic Tarot. Advies op voeding.  

Medium Corina
Ingesprek
Medium Corina
Box: 46
Mediumschap, helder voelende, wetende, ziende, horende waarnemingen. Al  30  jaar een eigen praktijk: Oosterse massage techniek .....

Evees
Ingesprek
Evees
Box: 03
Medium, Helderwetend, Ingevingen, Kaartleggingen Belconsulten, emailconsulten

Medium Laura
Ingesprek
Medium Laura
Box: 07
Medium, Ik leg al meer dan 40 jaar de tarotkaarten en toen ik in de jaren tachtig ging magnetiseren specialiseerde ik mij vervolgens ook in Reiki.

Medium Diana
Ingesprek
Medium Diana
Box: 50
Hallo lieve mensen  Ik ben Diana geboren met velen gaven ik ben medium paragnoste en kaartlegster sta ook in contact met mijn gidsen

Marya
Offline
Marya
Box: 02
Helderwetend en heldervoelend, sterk in tijdsaanduiding, liefde, tweelingzielen, healer, financieel, zakelijk. Usui Reiki Master en Kundalini Master.  

Medium Kitty
Offline
Medium Kitty
Box: 06
Als ervaren Medium en Spiritueel Coach, help ik je met mijn heldervoelendheid, helderziendheid, Engelen-, Tarot- of Lenormand Kaartleggingen jóuw weg te vinden. 

Medium Désiree
Offline
Medium Désiree
Box: 09
Top Medium, Kattenfluisteraar, Paragnost, HSP, zielsliefde, zielsverwanten, Soulmate, Tweelingzielen, relatievragen, business, mindset, overige levensvragen

Medium Arlette
Offline
Medium Arlette
Box: 10
Spiritueel Coach, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren en in te voelen, geef ik je graag inzicht en advies op al je levensvragen. 

Oryn
Offline
Oryn
Box: 12
Ik ben geboren met een bijzondere gave, waar ik zeer dankbaar voor ben, ik kan u bijstaan in AL uw vraagstukken. Mijn gaven zijn; helderhorend, helderwetend en helderziend. Via mijn energie kom ik volledig in contact met uw energie en de mensen om u heen. Dit noemt men channelen. Met mijn pendel en kaarten kan ik u helpen bij het vinden van juiste antwoorden.

Medium Olivia
Offline
Medium Olivia
Box: 13
   Helderwetend & intuitief Medium narcisme & trauma expert (o.a.Toxische relaties) Coach en kaartlegster(Lenormand) zuiver antwoord

Medium Maria
Offline
Medium Maria
Box: 14
Medium, Heldenvoelend, helderziend, helderhorend. Geeft inzicht in zaken, relatie en al dat je bezig houd,op afstand  blokkades  weg halen  foto lezen. eigen praktijk massage. 

Medium Daniël
Offline
Medium Daniël
Box: 15
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 

Medium Margret
Offline
Medium Margret
Box: 16
Gespecialiseerd in ZielsLiefde ~ Medium, Kaartlegster en Sjamaan. Tweelingzielen ~ Spiritueel en Kundalini advies, dieren, totemdieren ~ Karma. de wet van aantrekking en loslaten.. U kunt voor meerdere thema's bij mij terecht. Ik helpt u graag duidelijkheid te vinden in uw vragen. Ik ben op dinsdagavond half 9, met mn Kaarten online, bij Facebook Paragnosten Chat. Liefs margret  

Valantino
Offline
Valantino
Box: 17
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Medium Regina
Offline
Medium Regina
Box: 19
Medium, healer voor ziels-gesprekken

Anita
Offline
Anita
Box: 20
Ik ben helderziend en nummeroloog leg contact met overledenen. Ook lenormandkaartlegging

Paragnost Marie
Offline
Paragnost Marie
Box: 23
Ik ben Marie ben helder voelend en helderhorend en door contact met mijn gidsen krijg ik al een beeld en dingen door van een bepaalde situatie, heb een heel sterke intuïtie.  Ik doe ook per maandlegging en jaarlegging 2024. Ik kan voor je pendelen, invoelen,Lenormand- Engelen- en inzichtkaarten voor je leggen. Ook voor verleden - heden en toekomst. Heb een luisterend oor en samen komen we er wel uit.

Cleopatra
Offline
Cleopatra
Box: 26
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel.

Medium Marion
Offline
Medium Marion
Box: 29
 Medium/paragnost. Omdat ik geboren ben met een bijzondere gave, kan ik u duidelijk bijstaan in uw vraagstukken ......

Katja Charlotte
Offline
Katja Charlotte
Box: 31
Medium/helderziend/coach. Graag help ik jou helderheid te scheppen via gidsen, en levenservaring. Volg je hart

Medium Angie
Offline
Medium Angie
Box: 32
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Linda
Offline
Linda
Box: 33
  Als spiritueel Coach begeleid ik jou graag met al je vragen op jouw levenspad. Liefde, werk, narcisme, tweelingzielen of een luisterend oor. Ben jij op zoek naar meer positieve motivatie?  Dan ben jij bij mij op de juiste plek.  Na een gesprek met mij heb jij meer inzichten en tools gekregen zodat jij weer met een frisse blik door het leven kan!

Christel
Offline
Christel
Box: 34
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

MariaLouise
Offline
MariaLouise
Box: 35
Complexe relaties/situaties • Helder voelend • Intuïtief Coach • HSP • Transformatieproces • Spirituele ontwikkeling • Angst • Stress

Spiritueel coach Sky
Offline
Spiritueel coach Sky
Box: 36
Ik ben gespecialiseerd: Narcistische relaties, Zielsconnecties, Transformatieprocessen, Persoonlijke blokkades, Kaartleggen, Pendelen

Anne Marie
Offline
Anne Marie
Box: 41
Zeer ervaren parapsychologe en gespecialiseerd in counseling en coaching

Medium Amy
Offline
Medium Amy
Box: 42
'To the point'  Helderwetend-heldervoelend.  Eerlijk en oprecht consult. Healing op afstand.

Medium Rosali
Offline
Medium Rosali
Box: 43
Foto Racool.com Ik ben een verbinder. Mijn gidsen ( waaronder Rosali ) zoeken contact met die van u om zo zuiver antwoord te kunnen geven op uw vragen.

Albert
Offline
Albert
Box: 04
Top Medium Albert. Helderziend Magnetiseur en Hypnotherapeut, leraar en examiner Hypnose. Als kind heb ik mijn heldeziende gave meegekregen. Toen al kreeg ik via mijn gids, zuivere informatie door, met precieze juistheid over mensen en situaties om mij heen. Als kind denk je nog dat iedereen deze gave heeft, maar dit is zo omdat het voor  jou heel normaal is, maar in mijn pubertijd merkte ik dat dit niet zo was. Op mijn 17e kwam ik mijn leermeeester tegen, ook een helderziend magnetiseur van hem heb ik een leerschool van bijna 30 jaar mogen ontvangen in het spirituele. Heel veel lessen in o.a esoterie, magnetisme, polariteit, rebirthing, de kabala en ga zo maar door heb ik onder de knie gekregen en ben ik meester over geworden. Toch blijf ik liever de leerling en meester in 1, omdat er altijd een verder is, om je bewust van te worden. Een aantal jaar geleden ben ik me gaan interesseren voor hypnose zoals de oude wijzen in Egypte dit deden.  Nu ben ik tevens gediplomeerd Master Hypnotherapeut, met diverse specialisaties, waaronder virtual maagband, stoppen met roken,kinderhypnose, blokkades oplossen ect ,samen met de clienten de wortel van het probleem eruit halen, dus niet snoeien zoals in de meeste tuintjes gebeurt. Het tuintje van je hart... Heeft u vragen over tweelingzielen, liefde, werk/ carrière financiën, verhuizen of heeft u een andere levensvraag? Stel ze gerust ik heb vaak alleen een naam of een vraag van u nodig.  Ook benieuwd naar wat het nieuwe jaar voor u in petto heeft? U bent van harte welkom voor een jaarlegging Uw feedback omtrent de kwaliteit van het consult is erg belangrijk, ik stel het erg op prijs om uw review te mogen ontvangen omdat uw ervaring hierover helderheid geeft. Alvast bedankt.

Spiritueel Coach Clarisa
Offline
Spiritueel Coach Clarisa
Box: 53
Medium, Liefdes&Relatieproblemen. Persoonlijke blokkades oplossen. Persoonlijke groei. Helderziend- en wetend. Lenormandkaarten. Vragen pendelen. Stress. Burn out.

Medium Jeanette
Offline
Medium Jeanette
Box: 58
Gespecialiseerd in relaties en complexe situaties. Erkend Medium. Bekend van TV. Eerlijk en direct.

Paragnost Marco
Offline
Paragnost Marco
Box: 61
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Spiritueel coach. Narcisme, Blokkades, Angst en stress, psychische problemen. Afstemmen op deze tijd    

Medium Bhartie
Offline
Medium Bhartie
Box: 62
Alles over liefde en relatievragen.  Ook andere vragen zijn welkom. 

Michael
Offline
Michael
Box: 65
Medium, paragnost met veel ervaring Engelen, zielen. Voor verleden, heden en toekomst!

Paragnost Martie
Offline
Paragnost Martie
Box: 67
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend,  en helderwetend maak ook contact met overledenen lees foto's,en doe reading kaartlegging en coaching en werk zeker met de gitse boven en mijn eigen gidsen

Klanten Service Box
Offline
Klanten Service Box
Box: 70
Candy chocolate lollipop sesame snaps marshmallow sesame snaps macaroon oat cake lollipop. Jelly-o shortbread jelly-o icing liquorice pudding chocolate bar sugar plum chocolate. Pie oat cake cupcake candy biscuit.