Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Communicatie en de keelchakra

Communicatie en de keelchakra

Communicatie en de keelchakraCommunicatie is heel belangrijk. Communicatie-trainingen zijn sinds enkele jaren als paddestoelen uit de grond gerezen. Ik weet het. Ik heb zelf jaren communicatietrainingen gegeven in dienstverband en in diverse sectoren: voor langdurige werklozen tot hoog opgeleiden.
Wat me elke keer deed verbazen was dat het doel niet zozeer was om werknemers te sensibiliseren om te communiceren vanuit het hart, maar eerder deel uitmaakte van een vooropgesteld concept binnen de specifieke organisaties. Ik liep zelfs vaker aan tegen de bekende driehoek: werkgever-werknemer-klant. Ik miste een heel belangrijk deel in het hele communicatiegebeuren, nl. het communiceren vanuit hartsbewustzijn.
In bedrijven? Communiceren vanuit hartsbewustzijn? Mieke toch. Waarover heb jij het in hemelsnaam? In welk bedrijf ik ook kwam, ik liep toch vaker aan tegen het afkappen van het meest wezenlijke in communicatie, nl. zelf-expressie, transparantie, gelijkwaardigheid, openheid, verbinding en kwetsbaarheid. Waar ik me dan toch durfde te riskeren vederlicht en subtiel openheid in te brengen, kreeg ik de volgende dag het bericht me aan het kader te houden. Anno 2018 ben ik heel blij dat de dingen die ik toen heel sterk voelde, nu heel krachtig aan bod komen in diverse trainingen.
Ik ben zelf heel gefascineerd in iemands stem, hoe iemand praat, hoe iemands klankkleur is, hoe iemands volume is. Ik heb zelf van mijn stem leren houden, want ik had een heel groot complex over mijn stem. Met dat complex was ik niet geboren, zeker niet. Als baby schreeuwde ik zo hard, dat ik buiten de kamer werd gezet. Op de gang. Tot ik stopte met schreeuwen. Was dit de eerste inprint? Zou kunnen. Ik zong en zing nog steeds heel graag, alleen schaamde ik me over mijn stem. Ik zong zo hees als Adamo. Niets mis mee, toch? Adamo had toch een heel speciale bijzondere klankkleur? Voor degenen die Adamo kennen natuurlijk. Het was de manier waarop ik de opmerking kreeg die elke keer als afkeurend binnenkwam. Nou ja, ik was veel te gevoelig, ik voelde het verkeerd. Wist ik veel dat ik als kind hooggevoelig was voor de diverse nuanceringen die in mijn beleving niet klopten.
Gelukkig ging ik naar de muziekschool en zong erop los en vreemd dat ik daar dan te horen kreeg dat ik een heel warme en mooie stem had. Wie had gelijk? Wie kon ik dan vertrouwen? Verwarrend, dat wel.
Ik heb pas in mijn opleiding emotioneel lichaamswerk mijn stem leren waarderen. Er was geen ontkomen aan want er werden regelmatig opnames gemaakt in stemwerk. De eerste keer wou ik absoluut niet luisteren naar de opname, maar dit maakte deel uit van dit parcours. Ik schaamde me werkelijk te pletter en zat vol oordelen. De herhaling van de stemmetjes van zolang geleden kwam als dieven in de nacht terug naar boven.
Mijn keelchakra zat behoorlijk op slot. Dat was dus duidelijk.
Ik schraapte heel dikwijls mijn keel voor ik iets wou zeggen wat niet prettig was voor iemand anders. In plaats van te spreken, voelde ik mijn keel helemaal dichtslaan. Ik kuchte en schraapte alsof ik een roker was. Neen. Dat was het niet.
Werk aan de winkel dus. Vreemd genoeg had ik geen problemen toen ik lesgaf, mijn leerlingen waren overwegend ook nieuwetijdsjongeren met wie ik het echt ook heel fijn had, het voelde heel open, oprecht en vertrouwd. Ik had het gevoel heen en weergeslingerd te worden van de ene wereld naar de andere.
Het diepere stemwerk heeft me mijn stem teruggegeven, omdat het schaamtegevoel veroorzaakt werd door herhaaldelijke reacties en als kind heb je nog niet dat bewustzijn om anders om te gaan met reacties die afbreuk doen aan wie je bent.
Kijk maar eens als je iemand tegenkomt en die moeite heeft om zich te uiten of hij de kin tegen de borst houdt en op een wat verlegen manier zijn keel verbergt. Vaak geeft dit aan dat die persoon heel kwetsbaar is in de keelchakra. De keel wordt vaak geschraapt, omdat ze esoterisch dreigen te stikken in alle ‘waarheden’ die ze hebben moeten slikken. Hun stem heeft vaak een monotone klank. Ze proberen dan wel een bijdrage te leveren aan een groepsgesprek, maar door hun gehakkel worden ze door anderen vaak niet gehoord. Dit zijn zowat aanwijzingen die naar een minder goed functionerende keelchakra verwijzen.
In de meest extreme vorm ontstaat het negatieve archetype van het gemaskerde zelf: niet eerlijk en openlijk emoties kunnen uiten. Ook al is er de wil om bijvoorbeeld een radicaal nee te zeggen, er komt in plaats hiervan een ja. Ik denk wel dat dit voor velen herkenbaar is. Als ik nee zeg, voel ik me schuldig. De mythe van het lieve, brave, volgzame meisje. Hallelujah.
Woede en frustratie stapelen zich op en blokkeren nog verder de keelchakra. Fysiek kan zich dit uiten in de vorm van keelpijn, opgezette klieren, een stijve nek en een slecht functionerende schildklier. Van het laatste ken ik helaas alles. Het zwijgen is echt niet een kwestie van gebrekkige communicatie, maar van een angst aan waarachtige expressie. Hierin spelen heel vaak onderliggende patronen mee die vaak jarenlang een rode draad vormen in iemands leven. Tot het genoeg is geweest. Over het algemeen is het genoeg als er fysieke klachten ontstaan en dan komt het werk. Hoe al die patronen veranderen of blijven we ons liever slachtoffer voelen van het verleden?
Het andere archetype is de communicator en is een spraakwaterval. Je kan hen herkennen aan hun mooie spreekstem, waar anderen graag naar luisteren en kiezen ook meestal een baan waarbij ze veel moeten praten. De congruentie tussen hun zelfexpressie en oprechtheid van het innerlijke zelf maakt de communicator tot een aantrekkelijke persoon. De dingen die ze zeggen en schrijven zijn meestal weloverwogen, heel zelden banaal of grof.
Communicators realiseren zich heel goed dat ze het recht hebben om hun boosheid en gekwetstheid te uiten, maar doen het op een manier die de ander niet kwetst. In hun communicatie met anderen zijn hart en hoofd geïntegreerd. Ze onderkennen heel scherp de macht van het gesproken en geschreven woord, maar omdat ze de verantwoordelijkheid voor hun gevoelens aanvaarden, maken ze van die macht geen misbruik.
Het is een bijzonder intensief proces om vanuit het eerste naar het tweede archetype te transformeren. Van het gemaskerde zelf naar de communicator groeien gaat, mijn inziens, niet zonder slag of stoot. Ik wiebel soms ook nog van het een naar het ander, maar voel wel dat ik meer mijn kracht voel in het tweede archetype. Lijfelijk voel ik per direct als het eerste archetype de overhand dreigt te nemen.
Eigenlijk is de esssentie om in alle omstandigheden, hoe delicaat en kwetsbaar ook, jezelf de ruimte te geven vrij expressief je gevoelens, emoties, verlangens, dromen en wensen te uiten. En al die bijhorende valse stemmetjes die we als onze innerlijke criticus kunnen beschouwen het zwijgen op te leggen. Onze innerlijke criticus is dus weer een input van alles wat we ooit geleerd hebben en niet meer klopt. Moet je dan het kind met het badwater weggooien? Zeker niet. Dat is niet mijn insteek. Maar dat we heel veel mogen herzien, dat is wel heel duidelijk.

 

Valentino
offline
Valentino
000329
   
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

E-consult Lees meer
Future Nour
offline
Future Nour
000618
 

Lees meer
Anita 2
offline
Anita 2
000599
  
Ervaren heldervoelend, lenormand kaartlegster, mijn specialisatie is tweelingzielen, liefde en relatievragen. Maar ook voor alle andere vragen ben ik beschikbaar.

Lees meer
Cher
offline
Cher
000286
  
Ervaren helderziende. Ik voel personen en situaties aan en ik kan zien wat iemand denkt en voelt. Ik leg daarnaast ook Lenormand kaarten.

Margret
offline
Margret
000612
 
Hay ik ben Sjamaans Medium en Kaartlegster. Ik ben gespecialiseerd in Zielsliefde en Tweelingzielen, al kun je voor al je vragen bij mij terecht, ook over dieren. Ik geloof in de wet van de natuur en dat nix voor nix gebeurd.

Lees meer
Clarisa
offline
Clarisa
000193
  
Ik zie wat jij niet kan zien en wat jij nodig hebt aan antwoorden, die je nu zoekt. Bel me en ik geef je de meest zuivere antwoorden. Toekomstgericht op elk gebied waar jij met jezelf mee in de knoei zit.

E-consult Lees meer
Medium Luna
offline
Medium Luna
000603
 
Helder voelend, Helder wetend, Toekomstvoorspeller, Crystal healer, Coach.

Lees meer
Ingrid
offline
Ingrid
000593
 
Spiritueel en Maatschappelijk Coach, Medium en Healer. Gespecialiseerd in persoonlijke, emotionele en spirituele ontwikkeling, narcistische relaties, tweelingzielen. Ik zet jou terug in jouw kracht zodat jij de mooiste versie van jezelf kunt worden vanuit jouw innerlijke bron.

Cynthia
offline
Cynthia
000595
 
Verhelderende consulten, verhelpen van blokkades, liefdes en relaties, noem maar op. Voel je vrij.

Lees meer
Merel
offline
Merel
000291
  
Welkom mooie ziel, help je graag bij al je levensvragen met mijn spirituele gaven. Helderziend-wetend en voelend. Leg als je wilt de Lenormandkaarten. Pendelen en kan je een toekomstprognose geven.

E-consult Lees meer
Paragnost en Healer Kim
offline
Paragnost en Healer Kim
000248
  
*Intuïtief Tarot Card Reader* Open profiel voor topics van de maand *Tarot for Life & Love *Tarot for Dogs *Coffee & Cards (quick morning readings) *Foto Healing

E-consult Lees meer
Andromeda
offline
Andromeda
000592
 
Ik ben een krachtige lichtdrager en een heldervoelend medium. Ervaring met narcisme, tweelingzielen en HSP (hooggevoeligheid). Jarenlange ervaring bij invoelen op personen. Daarbij leg ik de Lenormandkaarten voor u en geef ik direct, oprechte en duidelijke antwoorden op uw levensvragen. Ik wind er geen doekjes om en ik geef u de uitleg die u nodig heeft om verder te kunnen gaan. Geen vraag is te gek en u bent welkom voor begeleiding op ieder levensvlak. Veel liefde en licht

Lees meer
Catriona
offline
Catriona
000614
 
Your Intuitive Coach

Lees meer
Delayha Nyari
offline
Delayha Nyari
000581
  
Welkom lief en bijzonder mens, al enige jaren werkzaam als maatschappelijk en spiritueel coach. Ik help jou graag verder wanneer je tegen situaties aanloopt waardoor je het zelf even niet meer ziet. Wanneer je met mijn in gesprek zal zijn zul je rust ervaren en neem ik in alle liefde en rust tijd voor u.

Lees meer
Ivon
offline
Ivon
000292
  
Spiritueel coach. Je bent je eigen spiegel. Alle oplossingen zijn in jezelf aanwezig. Geef inzichten in alles wat er in je leven speelt. Bied je handvatten en inzichten als oplossing. Gespecialiseerd in vragen over liefde, relaties, kids, stress.

E-consult Lees meer
Paragnost Lize
offline
Paragnost Lize
000190
 
Ik ben helderwetend, heldervoelend, helderhorend en helderruikend. Ik leg de tarot en kan een karakteranalyse geven dmv een fotoreading.

Lees meer
Medium Tilsa
offline
Medium Tilsa
000634
 
Welkome op mijn page! Velen hebben verzekerdheid en duidelijkheid nodig in hun leven, samen met mijn gidsen geef ik u zo de boodschappen door.

Lees meer
Jo An
offline
Jo An
000176
 
Sterk intuïtief empathisch aangelegd, heldervoelend, zien en horen. Zuiver en oprecht help ik met vragen over de liefde hier en nu! Bij mij is het ook mogelijk om een healing te krijgen op afstand.

Karolien
offline
Karolien
000609
 
Heldervoelend, lenormand en tarot kaartlegster

Henk Jan
offline
Henk Jan
000629
   
Jarenlange ervaring als spiritueel coach & Medium. Verhelderende consulten, inspirerend en altijd met de liefdevolle insteek om je weer op weg te helpen!

Lees meer
Paragnost Marco
offline
Paragnost Marco
000199
 
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Na een paar korte vragen krijg ik inzicht in je situatie.     

E-consult Lees meer
Medium Yvonne
offline
Medium Yvonne
000173
 
Helderziende wetend en voelend, contact met engelen, en ik geef je boodschappen die je in de toekomst verder helpen.

E-consult Lees meer
Ysabella
offline
Ysabella
000615
  
23 years as Tarot Reader, Psychic, Clairvoyant and a Medium. I can help you find answer to Love, Career, General and Financial questions. Honest and forward answers given to all your questions during each reading.

Lees meer
Angelique
offline
Angelique
000303
  
Ben geboren medium-paragnost, helderziend ,weten , voelend.. contact met overledenen.. maar ook leg ik graag de kaarten voor u.

E-consult Lees meer
Truthful Insights
offline
Truthful Insights
000244
 
looking for real love reading? Or are you facing problems in your relationship or have doubts about your partner? Are you looking for very senior and beneficial advice & reading from an experienced person?

Lees meer
Mandy
offline
Mandy
000218
  
Hallo, Mandy hier. Ik heb al van jongs af aan contact met het spirituele. Hier heb ik lang niks mee gedaan. Nadat ik zelf reiki kreeg. Daarna ben ik me open gaan stellen en er mee aan de slag gegaan. Ik heb me verdiept in kaart leggen en pendelen. Mensen aanvoelen kan ik erg goed. En dieren ook. Ik hoop dat ik jullie een beetje inzicht kan en mag geven. Tot snel, Liefs, Indy

Lees meer
Rosa
offline
Rosa
000619
 
Ik geef inzichten in situaties waarin jij vast zit waar uit je Niet kan komen. Ik geef je het zonnetje achter de wolken. Samen zoeken we naar antwoorden en verheldering. ❤️ Het leven gaat snel, de tijd gaat snel, veranderingen gaan snel en alles stopt snel. Het leven is een reis, net als een treinrit met opstappen en afstappen. Mensen komen en gaan. Alles gebeurt met een reden, alles volgens een plan. Antwoorden waar iedereen naar zoekt, vragen die onbeantwoord blijven. Ik help je met zoeken en bied je een helpende hand. Heb je vragen over liefde, vriendschap, familie, werk, een overleden dierbaar... Daar kan ik je zeker bij helpen, ik krijg informatie door van engelen, gidsen & overleden personen, ik typ dit dan automatisch neer. Het kan mij zeker helpen als je een foto of een volledige naam met geboortedatum meegeeft. Als hulp kan ik ook pendelen of een kaartje trekken voor jou. Daarnaast ben ik ook relatie coach waarbij ik jou ook wel tot rust kan brengen als je in een toxic relatie zit Weet dat alles een momentopname is en dat energie kan veranderen. Het universum kent geen tijd dus dat is een moeilijk gegeven, als ik iets van tijd door krijg zal ik dat zeker meedelen met jou maar neem het wel als een korreltje zout. Uit privacy en geen toestemming van andere personen mag ik geen vragen over derde personen beantwoorden zoals hoe verloopt het verder tussen x & x . Deze mag je niet stellen vermits het geen betrekking heeft tot jezelf. Stel geen medische vragen, ik ben helaas geen dokter ik Zou je Dan Niet met dat soort antwoorden kunnen helpen. Ik ben helder en zuiver in mijn antwoorden, zowel positief als negatief. Voel je welkom! Als ik offline ben kan je een gratis afspraak maken zodat we een geschikt moment vinden samen, je kan ook een e-mailconsult aanvragen! Met liefde, licht en kracht help ik jou graag verder!♥️♥️

Lees meer
Elvie
offline
Elvie
000597
   
Over Happyness Discreet, oprecht en betrouwbaar medium-paragnoste. Voorspel voor u de toekomst, contact overledenen, Liefde, relatie, geld, enz. Voor alle levensvragen. Ik ben er voor u!

E-consult Lees meer
Sabrina, spirituele coach
offline
Sabrina, spirituele coach
000611
 
Ik help jou de juiste keuzes te maken en inzichten te bieden in alle facetten in het leven. Tarot, orakel & heldervoelendheid helpen jou graag verder.

Lees meer
Jet
offline
Jet
000594
  
Halloo ben Surinaams medium Jet .Ben helderziende,heldervoeld.Ik kan u helpen om uw toekomst te voorspellen,het uitleggen van dromen.Ik leg ook wel kaarten. Ik sta open om u te helpen

Lees meer
Zeus
offline
Zeus
000613
  
Paragnost,heldervoelend,helderziend,kaartenlegger Coach Paragnost, Even de weg kwijt of heb je twijfels?? Graag help ik julie op weg met men inzichten en gave En een luisterend oor in goede en slechte momenten sta ik hier voor jou klaar om je dagje je wat lichter te maken

Lees meer
Ben Ben
offline
Ben Ben
000227
 
Liefdes en carriere coach inclusief tijdslijnen

Lees meer
Victoria
offline
Victoria
000361
 
Ik ben proffesioneel in het invoelen op het gebied van liefde, werk, toekomst en financieel. Wilt u weten als het goed komt tussen u en uw geliefde? Veranderingen, angst en dromen? Dan kan ik je helpen met jouw situatie.

Lees meer
Medium Vani
offline
Medium Vani
000606
 
Ik help je liefdevol, eerlijk en open met alle vragen die je hebt. Dit kan gaan over de liefde, break up, carriere.. Geen vraag is me te gek of vreemd

Marie
offline
Marie
000601
 

Lees meer
Medium Rachel
offline
Medium Rachel
000602
 
Ervaren medium die helderziend en heldervoelend is. Samen met mijn gidsen en tarotkaarten kan ik u begeleiden in het leven. Het leven kan je soms uitdagingen geven waarbij je niet meer weet welke beslissingen je moet nemen. Ik kan u hierbij begeleiden en coachen. U kunt bij mij voor al uw vragen terecht. Warme groet, Rachel

Lees meer
Dion
offline
Dion
000610
 
Halloo ik ben Medium Dion,ik ben helderziende,heldervoelend ik ben geboren met een gave om mensen te helpen ik ben heel goed in het voorspellen van uw toekomst ik leg ook kaarten. schroom niet om contact met mij op te nemen

Lees meer
Medium Arlette
offline
Medium Arlette
000161
 
Spiritueel Coach, Heldervoelend, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren, goed af te stemmen en in te voelen, geef ik je graag duidelijkheid en inzicht op al je levensvragen. 

Lees meer
Naomi
offline
Naomi
000631
 
Geen poespas, Ik geef je eerlijk en directe antwoorden op al je levensvragen. En ik zit er nooit naast.

Lees meer
Bob
offline
Bob
000238
   
Spiritueel bewustzijnscoach, paragnost en inspirator

E-consult Lees meer
Esther Victoria
offline
Esther Victoria
000596
  
Geen vraag is te gek, mijn gidsen en ik helpen jou graag! 🥰 Ik ben helderziend en heb me gespecialiseerd in dromen en de verwerking van heftige emoties. There are no questions beyond the pale… my guides and I are here to help! ❤️ I am a psychic who has also specialised in dreams and transforming intense emotions.

Eros
offline
Eros
000641
  
I'm here to share all my amazing gift of clairvoyance, my knowledge, and my extensive experience to support and guide you towards the path of happiness.

Lees meer
Medium Betty
offline
Medium Betty
000600
  
Inzicht in wat er speelt en richting hoe het verder kan.

Lisa
offline
Lisa
000598
  
Voor al je vragen op het gebied van relatie, liefde, werk en toekomst. Ik ben helderziende, hoog gevoelig, helder wetend en jouw spirituele life coach.

Angelic Mysta
offline
Angelic Mysta
000608
 

Lees meer
Lou
offline
Lou
000247
  
Heb een spirituele gave en heb veel ervaring sinds mijn jeugd.

Lees meer
Medium Layla (2)
offline
Medium Layla (2)
000182
    
Helderwetend en voelend medium en kaartlegster ik ben al 40 jaar passioneel bezig met de Tarot en alle andere onderwerpen die tot het paranormale behoren ;contact met overledenen krijg ik eerder spontaan ik kan niet garanderen dat het altijd kan. Op gebied van soulmate connecties kan ik u veel vertellen en ik kan u helpen uw geluk te vinden in een soms chaotisch bestaan U krijgt veel advies en inzichten vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de webcam chat is ook  mogelijk.Ik  doe dit werk zo duidelijk en concreet mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is natuurlijk ook nog belangrijk ..of die dingen gaan gebeuren of niet als men enkel afwacht dan kan alles langer duren ,daarom is het advies zo belangrijk die u erbij krijgt ,als je verandering wilt dan moet je soms zelf veranderen en uw keuzes aanpassen .Vooral hoe we denken is zeer belangrijk ,onze gedachten hebben krachten! Positief blijven is de boodschap en blijf in u zelf geloven! Universele liefde en licht wens ik u toe ,tot op de chat?

E-consult Lees meer
Mike
offline
Mike
000607
  
Ervaren paragnost voor al je vragen. Samen vinden we wat je nodig hebt om los te laten en of verder te gaan. Helderziend en heldervoelend, toekomst voorspelling.

Natasja
offline
Natasja
000251
 
coach, heldervoelend en helderwetend. tarot/orakelkaart legster en Pendelaar.

Lees meer
Christel
offline
Christel
000150
  
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

Lees meer
Ada
offline
Ada
000585
 
Ik ben Ada ervaren oprechte kaartlegster,heldervoelend,helderwetend,toekomstvoorspellingen,levensvragen,helderziende,relatie en werk probleem

Lees meer
Magnificent Soul
offline
Magnificent Soul
000604
 

Lees meer