Accepteren van een vreemdganger

Accepteren van een vreemdgangerAccepteren van een vreemdganger. Ze zoekt vertwijfeld contact bij een medium op Qmediums, ze wil wel eens weten of hij nu eindelijk eens stopt met het liegen en bedriegen en vreemdgaan. Dat hij nu eindelijk eens in gaat zien dat al dat aantrekken en afstoten, haar niet gelukkig maakt. Ze is gek op hem, hij is haat grote liefde, en ze accepteert al jaren zijn fratsen, zoals ze het zelf noemt. Blij is ze er niet mee en ja, ze heeft al vaker gehoord dat ze er een punt achter moet zetten. Maar ze wil dat niet.

Ze wil hem en om die reden blijft ze deze vreemdganger accepteren en tolereren. Maar hij zegt ook, jij bent de ware voor mij. Ik wil jou niet kwijt. En aangezien zij hem ook niet kwijt wilt, wordt de status quo die er is al jaren in stand gehouden.

Hij houdt toch wel echt van mij! Vraagt ze aan het medium op Qmediums. Hij houdt van jou op zijn manier. Echt houden van, kan er anders uitzien. En toch ga ik er geen punt achter zetten, wat kan ik wel doen om hem bij me te houden en dat hij stopt met vreemdgaan. Mooi dat diegene die het medium consulteert, al wel voor zichzelf een keuze heeft gemaakt. Zo weet ze in ieder geval wat ze wilt. Ze vraagt ook wat ze kan doen om uit deze impasse te komen, en daarmee zegt ze, ik wil zelf ook iets doen en laat daar nu de sleutel liggen voor haar.

Want nu zit ze te wachten totdat de vreemdganger zelf wakker wordt. Dat is een lange en vermoeiende weg die niemand wil. Maar als je de ander ook niet los wilt laten, zijn er dan andere wegen te bewandelen. Jazeker wel. En een goed medium kan hier goede adviezen en inzichten bij meegeven.

Met boosheid en negeren bereik je niets. Dan zul je zien dat je hem wegjaagt en de emoties die je hierbij zelf krijgt, maakt het voor jou ook niet makkelijker. De weg in deze is humor gebruiken. Humor om hem te laten zien dat wat hij doet, jou niet blij maakt en je het graag anders zou willen zien.

Speel eens een computerspel met hem, geeft het medium aan. Als hij een avond komt, heb je alles klaarstaan. Hij zal verbaasd zijn en zich afvragen, wat is hier aan de hand. En dan geef je aan, we gaan samen een spel spelen. Zijn reactie daarop gebruik je om het aan te geven dat het leven en de liefde geen spel is, dat je daar heel serieus mee om moet gaan en jullie nu serieus een spel gaan spelen. Zo maak je het voor hem zichtbaar, want dit werkt door in zijn psyche dat je zijn vreemdgaan niet accepteert.

En zo laat je hem telkens met humor en vanuit liefde voor jezelf en hem zien dat de liefde een serieus iets is, waar niet mee gespeeld kan worden. Ze was blij, zag de positieve effecten er van. Zag ook dat ze er nu iets aan kon doen, waardoor ze zichzelf minder kwijtraakte en hem niet de deur hoefde te wijzen.

Wat er daadwerkelijk speelt, zijn twee mensen die diep van binnen bang zijn en onzeker. Aandacht van anderen nodig hebben om zichzelf goed te voelen. Nu zij iets kon gaan doen, krijgt ze zelf alweer meer kracht, want de situatie waarin ze zich nu bevond ontkrachtte haar volledig en gaf veel stress en energieverlies.

Als mens willen we ook graag iets naars in ons leven oplossen. En iets oplossen met boosheid of er voor weglopen, is niet de oplossing. Maak je ergens een keuze voor, breng het met humor, daar bereik je veel meer mee.

Al heb je als medium een andere mening, de keuze van de cliënt telt. Daar voelt de cliënt zichzelf het beste bij. Dat is haar pad, daar heb je als medium respect voor. Ze gaf dat ook aan, iedereen zegt, negeer hem, zet er een punt achter. Ik kan het niet. Blij met de oplossing, ging ze aan de slag met humor te brengen in de relatie met haar vreemdganger.

Medium Clarissa