Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Antwoorden en inzichten

antwoorden en inzichten

Wanneer je met vragen zit, is het fijn om antwoorden en inzichten te krijgen. Door met een medium of paragnost een gesprek aan te gaan, kan je dit krijgen. Zij hebben een gave om contact te maken met de andere wereld. Hierdoor kunnen zij antwoorden en inzichten doorgeven die voor jou van toepassing zijn. Dit kan je helpen bij het verwerken van alles wat er speelt in je leven.

Wanneer je vragen hebt over liefde, relaties, werk of geld, kan een reading je helpen om hier meer inzicht in te krijgen. Ook als je iemand kent die overleden is, kan een reading fijn zijn. Zo kun je afscheid nemen en weten dat zij goed terecht komen in het hiernamaals.

Een medium biedt een luisterend oor en helpt je met het verkrijgen van inzichten/antwoorden op verschillende aspecten uit het leven. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de liefde, een relatie of het verleden. Antwoorden en inzichten verkrijgen van een medium is vaak fijner en duidelijker, omdat zij neutraal in de situatie staan.

Hoe komt het dat een Qmedium beter antwoorden en inzichten kan geven

Het verkrijgen van antwoorden en inzichten kan soms makkelijk zijn, maar dat is vaak niet het geval. Niet iedereen heeft inzichten om op vragen een antwoord te geven. Mediums en paragnosten kunnen dit vaak wel, omdat ze niet direct betrokken zijn bij je probleem en er dus verder weg van staan.

Omdat zij er verder weg van staan, staan zij er dan ook neutraal in en kunnen ze gemakkelijker antwoorden en inzichten bieden, ook als je ze niet wilt horen. Vaak is het namelijk zo dat antwoorden en inzichten worden gegeven op basis van eigen ervaringen wat natuurlijk niet relevant is voor de ander.

Een medium zorgt er met zijn mediamieke gaven voor dat jij inzichten krijgt op je vragen. Ook kunnen ze je begeleiden. Zo kan je jezelf beter leren kennen en maak je een persoonlijke ontwikkeling door.

Mediamieke gaven van een medium

Een medium, paragnost of spiritueel coach kan je antwoorden en inzichten geven over van alles en nog wat. Mediums en paragnosten maken gebruik van verschillende paranormale gaven die ze inzetten om antwoorden en inzichten te verkrijgen. Maar welke gaven kan een medium hebben?

Een medium kan de volgende gaven hebben:

  • Helderziend
  • Helderhorend
  • Helderruikend
  • Helderwetend
  • Heldervoelend

Een helderziend medium heeft de gave van helderziendheid. Dit betekent dat zij dingen kunnen zien die anderen niet kunnen zien. Het kan hierbij gaan om verschillende dingen zoals iemands toekomst, een situatie of een andere wereld.

Een helderhorend medium heeft de gave van helderhorendheid. Dit betekent dat ze stemmen kunnen horen en/of communiceren met overledene(n). Zo kunnen er berichten doorgegeven worden aan degene waar het voor bedoeld is.

Een heldervoelend medium heeft de gave van heldervoelendheid. Dit betekent dat ze gevoelens van anderen kunnen voelen en dingen weten die ze niet kunnen weten. Zij zijn dus hoog sensitief en hoog gevoelig. Hierdoor hebben zij een extra dimensie om inzichten en antwoorden te verkrijgen.

Antwoord en inzichten van een helderwetend medium

Een helderwetend medium is iemand die de gave van helderwetendheid bezit. Dit betekent dat zij alles weten over iedereen, maar ook dat ze dingen kunnen voorspellen. Zo kan je bijvoorbeeld vragen stellen over de toekomst of iemands levensloop.

Een helderruikend medium heeft de gave van helderruikendheid. Dit betekent dat ze geuren kunnen ruiken die anderen niet kunnen ruiken. Deze geuren zijn vaak aan mensen, situaties of plekken gekoppeld. Hierdoor hebben zij een extra dimensie om inzichten en antwoorden te verkrijgen.

Een automatisch schrift medium heeft de gave van automatisch schrift. Dit betekent dat zij woorden kunnen schrijven die ze niet bedacht hebben. Hierdoor kunnen er door andere wezens, zoals overledenen of geesten, boodschappen worden doorgegeven.

Een krachtig medium, ervaren medium of zuiver medium zet deze gaven in om je inzichten/antwoorden te geven, zodat jij verder kan gaan in het leven. Ook kunnen ze verschillende rollen aannemen.

antwoorden en inzichten krijgen

Antwoorden en inzichten krijgen door middel van spiritueel consult

Mediums en paragnosten kunnen naast hun paranormale gaven ook gebruik maken van verschillende hulpmiddelen om deze gaven te versterken. Ook de beste paragnosten maken gebruik van verschillende hulpmiddelen. Wat zijn de meest voorkomende?

  • Engelen kaarten. Engelen kaarten zijn een mooie manier om in contact te komen met je engelen en gidsen. Een engelen kaartlegster legt deze engelen kaarten en deze engelenkaarten kunnen je helpen bij het geven van advies of het beantwoorden van vragen. Ook kunnen de kaarten een bepaalde energie uitstralen die je kan helpen bij het verwerken van emoties of patronen.
  • Tarot kaarten. Tarot kaarten zijn erg populair onder paragnosten en mediums. Tarotkaarten kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het doen van een toekomst voorspelling, het geven van advies of het beantwoorden van vragen. Ook kunnen tarotkaarten een bepaalde energie uitstralen die je kan helpen bij het verwerken van emoties of patronen.
  • Lenormand kaarten. Lenormand kaarten zijn een andere soort tarotkaarten. Deze kaarten worden voornamelijk gebruikt voor het doen van een toekomst voorspelling. Lenormandkaarten kunnen je helpen bij het beantwoorden van vragen over de toekomst of bij het geven van advies. Ook kunnen deze kaarten een bepaalde energie uitstralen die je kan helpen bij het verwerken van emoties of patronen.

Maar ook

  • Zodiac kaarten. Zodiac kaarten zijn tarotkaarten die gebaseerd zijn op de astrologie. Deze kaarten kunnen je helpen bij het beantwoorden van vragen over de toekomst of bij het geven van advies. Ook kunnen deze kaarten een bepaalde energie uitstralen die je kan helpen bij het verwerken van emoties of patronen.
  • Foto reading. Foto reading is een manier van helderziendheid waarbij een paragnost of medium de energie uit een foto kan lezen. Dit kan je helpen bij het beantwoorden van vragen over de toekomst of bij het geven van advies. Ook kan de fotoreading energie uitstralen over een bepaalde situatie of over bepaalde dingen die je kan helpen bij het verwerken van emoties of patronen.

Een ervaren kaartlegster kan beroep doen op deze verschillende hulpmiddelen om zo tot betere en heldere antwoorden en inzichten te komen op relatieproblemen of overige levensvragen.

antwoorden en inzichten geven

Het kiezen van een kracht medium voor antwoorden en inzichten

Als jij nieuwe antwoorden en inzichten wilt krijgen op bepaalde situaties, iemand die vragen over jouw kinderen beantwoord of inzichten/antwoorden kan bieden op bepaalde problemen, dan kan een krachtig medium jou daarbij helpen. Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij een medium voordat je een gesprek gaat starten.

Het is dus belangrijk om vooraf onderzoek te doen naar het medium. Hierdoor krijg je een goede indruk over het medium en de persoonlijkheid. Op die manier weet je of je kunt vertrouwen op het medium.

Welke antwoorden en inzichten heb ik nodig

Kijk naar wat voor gaven het medium bezit en met welke vragen je naar dit medium komt. Wil je bijvoorbeeld een toekomst voorspelling laten doen, dan is het verstandig om naar een helderziend medium te gaan.

Een krachtig medium kan je helpen met al jouw vragen. Het is belangrijk dat je weet wat je wilt weten en dat het medium serieus wordt genomen. Wanneer een medium niet serieus wordt genomen, dan is de kans groot dat er niet helder wordt gekeken naar de situatie waarin je verkeert. Het is dus van belang dat er een klik is tussen jou en het medium voordat er een reading gaat plaatsvinden.

Een zuiver medium zal zich concentreren op één bepaald onderwerp, zoals liefde of relaties, carrière of werk of gezondheid/lichamelijke klachten. Een zuiver medium is minder algemeen dan een krachtig medium. Deze focus zorgt ervoor dat er beter inzicht kan worden gegeven en de reading meer toegespitst is op jouw situatie.

Een ervaren medium heeft al veel verschillende readings gedaan. Dit geeft het medium de kans om zich te verdiepen in verschillende onderwerpen en categorieën. Een medium is daardoor niet alleen bekend met één bepaald onderwerp, maar kan ook goed meedenken over andere onderwerpen die spelen in jouw leven.

Een ervaren medium is dus geschikt voor algemene vragen, maar kan ook goed meedenken over specifiekere onderwerpen. Het is aan jou om te bepalen welk type medium het beste bij jou past.

Een luisterend oor via antwoord en inzichten

Wil jij antwoorden en inzichten van een medium krijgen over bepaalde situaties? Onze mediums en consulenten bieden een luisterend oor. Je kan een professioneel consult aanvragen via de website.

Het aanvragen van een consult kan op verschillende manieren. Zo kan je bijvoorbeeld de spirituele hulplijn bellen, kan je chatten of kan je door middel van e-mail je vraagstukken of overige levensvragen voorleggen.

Twijfel dus niet en neem contact op met onze consulenten.

Karolien
offline
Karolien
000609
 
Heldervoelend, lenormand en tarot kaartlegster

Medium Layla (2)
offline
Medium Layla (2)
000182
    
Helderwetend en voelend medium en kaartlegster ik ben al 40 jaar passioneel bezig met de Tarot en alle andere onderwerpen die tot het paranormale behoren ;contact met overledenen krijg ik eerder spontaan ik kan niet garanderen dat het altijd kan. Op gebied van soulmate connecties kan ik u veel vertellen en ik kan u helpen uw geluk te vinden in een soms chaotisch bestaan U krijgt veel advies en inzichten vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de webcam chat is ook  mogelijk.Ik  doe dit werk zo duidelijk en concreet mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is natuurlijk ook nog belangrijk ..of die dingen gaan gebeuren of niet als men enkel afwacht dan kan alles langer duren ,daarom is het advies zo belangrijk die u erbij krijgt ,als je verandering wilt dan moet je soms zelf veranderen en uw keuzes aanpassen .Vooral hoe we denken is zeer belangrijk ,onze gedachten hebben krachten! Positief blijven is de boodschap en blijf in u zelf geloven! Universele liefde en licht wens ik u toe ,tot op de chat?

E-consult Lees meer
Magnificent Soul
offline
Magnificent Soul
000604
 

Lees meer
Margret
offline
Margret
000612
 
Hay ik ben Sjamaans Medium en Kaartlegster. Ik ben gespecialiseerd in Zielsliefde en Tweelingzielen, al kun je voor al je vragen bij mij terecht, ook over dieren. Ik geloof in de wet van de natuur en dat nix voor nix gebeurd.

Lees meer
Sabrina, spirituele coach
offline
Sabrina, spirituele coach
000611
 
Ik help jou de juiste keuzes te maken en inzichten te bieden in alle facetten in het leven. Tarot, orakel & heldervoelendheid helpen jou graag verder.

Lees meer
Victoria
offline
Victoria
000361
 
Ik ben proffesioneel in het invoelen op het gebied van liefde, werk, toekomst en financieel. Wilt u weten als het goed komt tussen u en uw geliefde? Veranderingen, angst en dromen? Dan kan ik je helpen met jouw situatie.

Lees meer
Medium Vani
offline
Medium Vani
000606
 
Ik help je liefdevol, eerlijk en open met alle vragen die je hebt. Dit kan gaan over de liefde, break up, carriere.. Geen vraag is me te gek of vreemd

Medium Rachel
offline
Medium Rachel
000602
 
Ervaren medium die helderziend en heldervoelend is. Samen met mijn gidsen en tarotkaarten kan ik u begeleiden in het leven. Het leven kan je soms uitdagingen geven waarbij je niet meer weet welke beslissingen je moet nemen. Ik kan u hierbij begeleiden en coachen. U kunt bij mij voor al uw vragen terecht. Warme groet, Rachel

Lees meer
Esther Victoria
offline
Esther Victoria
000596
  
Geen vraag is te gek, mijn gidsen en ik helpen jou graag! 🥰 Ik ben helderziend en heb me gespecialiseerd in dromen en de verwerking van heftige emoties. There are no questions beyond the pale… my guides and I are here to help! ❤️ I am a psychic who has also specialised in dreams and transforming intense emotions.

Natasja
offline
Natasja
000251
 
coach, heldervoelend en helderwetend. tarot/orakelkaart legster en Pendelaar.

Lees meer
Ivon
offline
Ivon
000292
  
Spiritueel coach. Je bent je eigen spiegel. Alle oplossingen zijn in jezelf aanwezig. Geef inzichten in alles wat er in je leven speelt. Bied je handvatten en inzichten als oplossing. Gespecialiseerd in vragen over liefde, relaties, kids, stress.

E-consult Lees meer
Lisa
offline
Lisa
000598
  
Voor al je vragen op het gebied van relatie, liefde, werk en toekomst. Ik ben helderziende, hoog gevoelig, helder wetend en jouw spirituele life coach.

Naomi
offline
Naomi
000631
 
Geen poespas, Ik geef je eerlijk en directe antwoorden op al je levensvragen. En ik zit er nooit naast.

Lees meer
Mike
offline
Mike
000607
  
Ervaren paragnost voor al je vragen. Samen vinden we wat je nodig hebt om los te laten en of verder te gaan. Helderziend en heldervoelend, toekomst voorspelling.

Catriona
offline
Catriona
000614
 
Your Intuitive Coach

Lees meer
Zeus
offline
Zeus
000613
  
Paragnost,heldervoelend,helderziend,kaartenlegger Coach Paragnost, Even de weg kwijt of heb je twijfels?? Graag help ik julie op weg met men inzichten en gave En een luisterend oor in goede en slechte momenten sta ik hier voor jou klaar om je dagje je wat lichter te maken

Lees meer
Cynthia
offline
Cynthia
000595
 
Verhelderende consulten, verhelpen van blokkades, liefdes en relaties, noem maar op. Voel je vrij.

Lees meer
Mandy
offline
Mandy
000218
  
Hallo, Mandy hier. Ik heb al van jongs af aan contact met het spirituele. Hier heb ik lang niks mee gedaan. Nadat ik zelf reiki kreeg. Daarna ben ik me open gaan stellen en er mee aan de slag gegaan. Ik heb me verdiept in kaart leggen en pendelen. Mensen aanvoelen kan ik erg goed. En dieren ook. Ik hoop dat ik jullie een beetje inzicht kan en mag geven. Tot snel, Liefs, Indy

Lees meer
Andromeda
offline
Andromeda
000592
 
Ik ben een krachtige lichtdrager en een heldervoelend medium. Ervaring met narcisme, tweelingzielen en HSP (hooggevoeligheid). Jarenlange ervaring bij invoelen op personen. Daarbij leg ik de Lenormandkaarten voor u en geef ik direct, oprechte en duidelijke antwoorden op uw levensvragen. Ik wind er geen doekjes om en ik geef u de uitleg die u nodig heeft om verder te kunnen gaan. Geen vraag is te gek en u bent welkom voor begeleiding op ieder levensvlak. Veel liefde en licht

Lees meer
Cher
offline
Cher
000286
  
Ervaren helderziende. Ik voel personen en situaties aan en ik kan zien wat iemand denkt en voelt. Ik leg daarnaast ook Lenormand kaarten.

Medium Yvonne
offline
Medium Yvonne
000173
 
Helderziende wetend en voelend, contact met engelen, en ik geef je boodschappen die je in de toekomst verder helpen.

E-consult Lees meer
Christel
offline
Christel
000150
  
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

Lees meer
Marie
offline
Marie
000601
 

Lees meer
Paragnost Lize
offline
Paragnost Lize
000190
 
Ik ben helderwetend, heldervoelend, helderhorend en helderruikend. Ik leg de tarot en kan een karakteranalyse geven dmv een fotoreading.

Lees meer
Rosa
offline
Rosa
000619
 
Ik geef inzichten in situaties waarin jij vast zit waar uit je Niet kan komen. Ik geef je het zonnetje achter de wolken. Samen zoeken we naar antwoorden en verheldering. ❤️ Het leven gaat snel, de tijd gaat snel, veranderingen gaan snel en alles stopt snel. Het leven is een reis, net als een treinrit met opstappen en afstappen. Mensen komen en gaan. Alles gebeurt met een reden, alles volgens een plan. Antwoorden waar iedereen naar zoekt, vragen die onbeantwoord blijven. Ik help je met zoeken en bied je een helpende hand. Heb je vragen over liefde, vriendschap, familie, werk, een overleden dierbaar... Daar kan ik je zeker bij helpen, ik krijg informatie door van engelen, gidsen & overleden personen, ik typ dit dan automatisch neer. Het kan mij zeker helpen als je een foto of een volledige naam met geboortedatum meegeeft. Als hulp kan ik ook pendelen of een kaartje trekken voor jou. Daarnaast ben ik ook relatie coach waarbij ik jou ook wel tot rust kan brengen als je in een toxic relatie zit Weet dat alles een momentopname is en dat energie kan veranderen. Het universum kent geen tijd dus dat is een moeilijk gegeven, als ik iets van tijd door krijg zal ik dat zeker meedelen met jou maar neem het wel als een korreltje zout. Uit privacy en geen toestemming van andere personen mag ik geen vragen over derde personen beantwoorden zoals hoe verloopt het verder tussen x & x . Deze mag je niet stellen vermits het geen betrekking heeft tot jezelf. Stel geen medische vragen, ik ben helaas geen dokter ik Zou je Dan Niet met dat soort antwoorden kunnen helpen. Ik ben helder en zuiver in mijn antwoorden, zowel positief als negatief. Voel je welkom! Als ik offline ben kan je een gratis afspraak maken zodat we een geschikt moment vinden samen, je kan ook een e-mailconsult aanvragen! Met liefde, licht en kracht help ik jou graag verder!♥️♥️

Lees meer
Ada
offline
Ada
000585
 
Ik ben Ada ervaren oprechte kaartlegster,heldervoelend,helderwetend,toekomstvoorspellingen,levensvragen,helderziende,relatie en werk probleem

Lees meer
Lou
offline
Lou
000247
  
Heb een spirituele gave en heb veel ervaring sinds mijn jeugd.

Lees meer
Jet
offline
Jet
000594
  
Halloo ben Surinaams medium Jet .Ben helderziende,heldervoeld.Ik kan u helpen om uw toekomst te voorspellen,het uitleggen van dromen.Ik leg ook wel kaarten. Ik sta open om u te helpen

Lees meer
Medium Luna
offline
Medium Luna
000603
 
Helder voelend, Helder wetend, Toekomstvoorspeller, Crystal healer, Coach.

Lees meer
Valentino
offline
Valentino
000329
   
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

E-consult Lees meer
Clarisa
offline
Clarisa
000193
  
Ik zie wat jij niet kan zien en wat jij nodig hebt aan antwoorden, die je nu zoekt. Bel me en ik geef je de meest zuivere antwoorden. Toekomstgericht op elk gebied waar jij met jezelf mee in de knoei zit.

E-consult Lees meer
Future Nour
offline
Future Nour
000618
 

Lees meer
Elvie
offline
Elvie
000597
   
Over Happyness Discreet, oprecht en betrouwbaar medium-paragnoste. Voorspel voor u de toekomst, contact overledenen, Liefde, relatie, geld, enz. Voor alle levensvragen. Ik ben er voor u!

E-consult Lees meer
Ysabella
offline
Ysabella
000615
  
23 years as Tarot Reader, Psychic, Clairvoyant and a Medium. I can help you find answer to Love, Career, General and Financial questions. Honest and forward answers given to all your questions during each reading.

Lees meer
Merel
offline
Merel
000291
  
Welkom mooie ziel, help je graag bij al je levensvragen met mijn spirituele gaven. Helderziend-wetend en voelend. Leg als je wilt de Lenormandkaarten. Pendelen en kan je een toekomstprognose geven.

E-consult Lees meer
Medium Betty
offline
Medium Betty
000600
  
Inzicht in wat er speelt en richting hoe het verder kan.

Paragnost Marco
offline
Paragnost Marco
000199
 
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Na een paar korte vragen krijg ik inzicht in je situatie.     

E-consult Lees meer
Medium Tilsa
offline
Medium Tilsa
000634
 
Welkome op mijn page! Velen hebben verzekerdheid en duidelijkheid nodig in hun leven, samen met mijn gidsen geef ik u zo de boodschappen door.

Lees meer
Henk Jan
offline
Henk Jan
000629
   
Jarenlange ervaring als spiritueel coach & Medium. Verhelderende consulten, inspirerend en altijd met de liefdevolle insteek om je weer op weg te helpen!

Lees meer
Ingrid
offline
Ingrid
000593
 
Spiritueel en Maatschappelijk Coach, Medium en Healer. Gespecialiseerd in persoonlijke, emotionele en spirituele ontwikkeling, narcistische relaties, tweelingzielen. Ik zet jou terug in jouw kracht zodat jij de mooiste versie van jezelf kunt worden vanuit jouw innerlijke bron.

Ben Ben
offline
Ben Ben
000227
 
Liefdes en carriere coach inclusief tijdslijnen

Lees meer
Angelique
offline
Angelique
000303
  
Ben geboren medium-paragnost, helderziend ,weten , voelend.. contact met overledenen.. maar ook leg ik graag de kaarten voor u.

E-consult Lees meer
Medium Arlette
offline
Medium Arlette
000161
 
Spiritueel Coach, Heldervoelend, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren, goed af te stemmen en in te voelen, geef ik je graag duidelijkheid en inzicht op al je levensvragen. 

Lees meer
Eros
offline
Eros
000641
  
I'm here to share all my amazing gift of clairvoyance, my knowledge, and my extensive experience to support and guide you towards the path of happiness.

Lees meer
Delayha Nyari
offline
Delayha Nyari
000581
  
Welkom lief en bijzonder mens, al enige jaren werkzaam als maatschappelijk en spiritueel coach. Ik help jou graag verder wanneer je tegen situaties aanloopt waardoor je het zelf even niet meer ziet. Wanneer je met mijn in gesprek zal zijn zul je rust ervaren en neem ik in alle liefde en rust tijd voor u.

Lees meer
Dion
offline
Dion
000610
 
Halloo ik ben Medium Dion,ik ben helderziende,heldervoelend ik ben geboren met een gave om mensen te helpen ik ben heel goed in het voorspellen van uw toekomst ik leg ook kaarten. schroom niet om contact met mij op te nemen

Lees meer
Truthful Insights
offline
Truthful Insights
000244
 
looking for real love reading? Or are you facing problems in your relationship or have doubts about your partner? Are you looking for very senior and beneficial advice & reading from an experienced person?

Lees meer
Bob
offline
Bob
000238
   
Spiritueel bewustzijnscoach, paragnost en inspirator

E-consult Lees meer
Angelic Mysta
offline
Angelic Mysta
000608
 

Lees meer
Paragnost en Healer Kim
offline
Paragnost en Healer Kim
000248
  
*Intuïtief Tarot Card Reader* Open profiel voor topics van de maand *Tarot for Life & Love *Tarot for Dogs *Coffee & Cards (quick morning readings) *Foto Healing

E-consult Lees meer
Jo An
offline
Jo An
000176
 
Sterk intuïtief empathisch aangelegd, heldervoelend, zien en horen. Zuiver en oprecht help ik met vragen over de liefde hier en nu! Bij mij is het ook mogelijk om een healing te krijgen op afstand.

Anita 2
offline
Anita 2
000599
  
Ervaren heldervoelend, lenormand kaartlegster, mijn specialisatie is tweelingzielen, liefde en relatievragen. Maar ook voor alle andere vragen ben ik beschikbaar.

Lees meer