Kwaliteit mediums voor een goed advies
Registreren
  • Klik op REGISTREREN
  • Maak een gratis account aan
  • Kies uw CREDITPAKKET / TOKENPAKKET
  • Start uw chat of belconsult
  • Bel de credit lijn op 0970 1020 4325

Medium bellen

medium bellen

Wil je met een ervaren medium bellen? Ben je op zoek naar een luisterend oor of een betrouwbaar medium waar je verschillende vragen aan kan stellen? Dan zijn de professionele mediums van Qmediums wat voor jou!

Een betrouwbaar medium van Qmediums kan jou op verschillende manieren helpen. Zo kunnen zij ja helpen met het verkrijgen van inzichten en kunnen ze vragen beantwoorden over allerlei onderwerpen.

Betrouwbare mediums hebben verschillende paranormale gaven die zij inzetten om jou te kunnen helpen.

Wat is een medium?

Een medium of paragnost is iemand die contact kan leggen met werelden die voor ons niet zichtbaar of hoorbaar zijn. Via hun gave kunnen zij boodschappen doorgeven vanuit de andere wereld, maar ook inzichten en adviezen geven. Zij fungeren als doorgeefluik tussen de aardse wereld en de spirituele wereld.

Het mediumschap wordt al erg lang gebruikt in verschillende culturen en kan worden overgebracht van generatie op generatie. Ook kan het mediumschap worden aangeleerd door op jonge leeftijd in aanraking te komen met het mediumschap en door middel van trainingen.

Mediums en paragnosten kunnen op verschillende manieren contact leggen met de andere wereld. Dit hangt af van de paranormale gaven die ze bezitten. Een online medium kan dit ook voor je doen, maar dan op afstand.

Het grootste verschil tussen een medium en een paragnost is dat een medium contact kan maken met een overleden dierbare waar een paragnost dat niet kan.

Wanneer zou je een medium bellen?

Een medium bellen kan op elk moment. Een medium kan helpen wanneer je vragen hebt over jezelf, maar ook wanneer je vragen hebt over een ander. Je kunt er bijvoorbeeld met een medium bellen:

-je verdrietig bent en behoefte hebt aan troost;

-je geestelijk gestrest bent en behoefte hebt aan rust;

-je keuzes moet maken en twijfelt;

-je inzicht wilt krijgen in bepaalde situaties;

-je vragen hebt over relaties;

-je onrustig bent en je niet kunt concentreren;

-je trauma’s wilt verwerken.

Met een medium bellen kan gemakkelijk gedaan worden op elk moment en vanuit elke omgeving. Een medium kan je dus helpen met het vinden van duidelijke antwoorden en inzichten. Ook kunnen ze begeleiding geven op je pad.

De verschillende mediamieke gaven van een medium paragnost

Een medium paragnost kan verschillende gaven bezitten om je te kunnen helpen. Zo heb je bijvoorbeeld:

  • Een helderziend medium paragnost
  • Een helderhorend medium paragnost
  • Een helderwetend medium paragnost
  • Een heldervoelend medium paragnost
  • Een helderruikend medium paragnost

Een helderziend medium

Een helderziend medium is een medium die beelden ziet van de andere wereld. Dit zijn beelden die niet met het fysieke oog waarneembaar zijn. Het helderziend medium gebruikt zijn of haar derde oog om contact te maken met jou en je situaties. Helderziende mediums kunnen vaak ook de toekomst voorspellen.

Een helderhorend medium

Een helderhorend medium is een medium die stemmen hoort vanuit de andere wereld. Deze stemmen kunnen van overleden dierbaren, maar ook van engelen of gidsen zijn. Een helderhorend medium hoeft niet alleen stemmen te horen.

Een helder horend medium kan namelijk ook andere geluiden horen. Zo kan een helderhorend medium ook melodieën of andere geluiden. Een helderhorend medium gebruikt zijn of haar helderhorende gave om contact met engelen te maken om zo de boodschap over te brengen.

Een helderwetend medium

Een helderwetend medium is een medium die wijsheid en kennis ontvangt vanuit de andere wereld. Dit doet het medium door in contact te treden met hogere wezens, maar ook met overleden dierbaren. De kennis en wijsheid die het helderwetend medium ontvangt wordt dan doorgegeven aan jou.

Een helderwetend medium is iemand die helder wetend is en dus dingen weet zonder dat daar een logische verklaring voor is. Zo weet een helderwetend medium vaak dingen die je bijvoorbeeld niet hebt verteld. Je kan dus zeggen dat een helderwetend medium een sterke intuïtie heeft.

Een heldervoelend medium

Een heldervoelend medium is een medium die gevoelens en emoties voelt vanuit de andere wereld. Het heldervoelend medium kan dit doen door contact te leggen met jou, maar ook met overleden dierbaren of hogere wezens. Deze gevoelens en emoties worden dan doorgegeven aan jou.

Een heldervoelend medium is dus helder voelend. Zij voelen dingen aan en geven op basis hiervan een advies. Zij kunnen dus je gevoelens en emoties voelen. Ze zijn dan ook vaak een empathisch persoon. Als je bijvoorbeeld liefdes problemen hebt, dan voelt een heldervoelend medium dit aan.

Een helderruikend medium

Een helderruikend medium is een medium die geuren ruikt vanuit de andere wereld. Dit kunnen geuren zijn van overledende dierbaren, maar ook van engelen of andere hogere wezens. Deze geuren kunnen een bepaalde boodschap doorgeven aan het medium dat deze dan weer aan jou kan doorgeven.

Mediums en paragnosten kunnen ook verschillende gaven combineren. Zo kan een medium bijvoorbeeld heldervoelend/helderwetend zijn. Een heldervoelend/helderwetend medium weet dus dingen en kan ook bepaalde dingen aanvoelen.

medium bellen online

Een online medium paragnost

Je kunt tegenwoordig ook een online medium paragnost bellen. Dit is handig als je niet in de buurt bent van een fysiek medium of paragnost, of als je liever anoniem blijft. Je kunt dan bellen met een online medium op afstand die je kan helpen met je vragen. Een online medium heeft dezelfde gave als een fysiek medium, maar kan deze op afstand gebruiken.

Hierdoor kan jij telefonisch contact met online mediums opnemen, kan je een chat openen met online mediums en kan je zelfs e-mailen met online mediums. Je hoeft je huis dus ook hiervoor niet uit en kan dit doen vanuit je eigen vertrouwde omgeving.

Mediums online kunnen je ook helpen met het verlies van dierbare overledenen. Heb je dus een dierbare verloren dan kan je zowel terecht bij een medium online of bij een fysiek medium.

De verschillende rollen van een medium

Een medium heeft naast zijn bijzondere gaven ook verschillende rollen die het kan vervullen. Zo kan een medium bijvoorbeeld zijn paranormale gaven inzetten als spiritueel coach, als life coach of als reiki master.

Een medium dus verschillende rollen vervullen, maar welke zijn er?

Spiritueel coach

Een spiritueel coach geeft je spirituele begeleiding bij je spirituele ontwikkeling. Hij of zij kan je helpen met het vinden van antwoorden op vragen die je hebt over jezelf, maar ook over het leven en de dood.

Een spiritueel coach is dus iemand die je begeleid op je spiritual journey en helpt om meer te weten te komen over wie je bent, wat je wilt in het leven en hoe je dit kunt bereiken. Zo kan een spiritueel coach helpen met het verdrijven van negatieve gedachten of emotionele blokkades. Ze helpen je met het verkrijgen van spirituele inzichten en begeleiden je in je spirituele groei.

Life coach

Een life coach is iemand die je helpt met het bereiken van bepaalde doelen in je leven, het zogenoemde life coaching. Dit kan gaan over werk, relaties, gezondheid of persoonlijke groei. Een life coach geeft je tools en adviezen om je doelen te kunnen bereiken. Ook motiveert hij of zij je en helpt bij het vinden van jouw passie in het leven.

Ook kan een life coach helpen met het verwerken van een verbroken liefdesrelatie of het herstellen van een werk, liefde verhouding.

Reiki master

Reiki is een natuurlijke vorm van genezing waarbij de levensenergie (Chi of Qi) wordt overgedragen door de aanraking van handen. Reiki is afkomstig uit Japan en betekent ‘universele levensenergie’.

Een reiki master is iemand die deze energie kan overdragen en jou hiermee kan helpen bij het helen van (lichamelijke) klachten, maar ook bij het helen van emotionele of geestelijke klachten. Reiki werkt namelijk in op alle lagen van je wezen: lichamelijk, mentaal, emotioneel en ook spiritueel.

Energetisch therapeut

Een energetisch therapeut kan ook duistere krachten verwijderen uit omgevingen. Wanneer je bijvoorbeeld het gevoel hebt dat er dingen in je huis gebeuren, dan kan een energetisch therapeut hierbij helpen.

Kortom, er zijn dus verschillende rollen die een medium kan vervullen. Ben je op zoek naar hulp bij het bereiken van bepaalde doelen in je leven of bij het helen van klachten? Dan is er vast wel een medium die je hierbij kan helpen!

Hulpmiddelen van een ervaren medium of ervaren paragnost

Wanneer je een reading aangaat met erkende mediums kan het zijn dat een ervaren medium of ervaren paragnost ervoor kiest om gebruik te maken van verschillende hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen zorgen ervoor dat hun gaven worden versterkt en zij dus gemakkelijker een antwoord of inzicht kunnen geven. Waar kan een krachtig medium gebruik van maken?

Een zuiver medium kan gebruik maken van tarot kaarten, Lenormand kaarten, zodiac kaarten, engelen kaarten en nog vele andere voorwerpen. Hieronder leggen we de belangrijkste uit.

Tarot kaarten

De tarot kaarten worden over de hele wereld gebruikt. Elke kaart heeft een afbeelding die ergens symbool voor staat. Tarot kaarten bestaan 78 kaarten en uit twee delen: De grote Arcana en de kleine Arcana.

De grote Arcana bestaat uit 22 kaarten de Kleine Arcana is net zoals een normaal kaartspel op te delen in vier delen van veertien kaarten. In plaats van ruiten, harten, schoppen en klaveren heeft de kleine Arcana zwaarden, staven, kelken en pentakels. Daarnaast heeft de kleine Arcana tien genummerde kaarten, een schildknaap, ridder, koningin en koning.

Het doel van de tarot kaarten is om meer inzicht te krijgen in de persoonlijkheid, een huidige situatie en het leven van het onderwerp. Op basis van een lezing wordt er vervolgens door een kaartlegster een advies gegeven en dit ziet men vaak als een toekomst voorspelling.

Lenormand kaarten

Lenormand is de meest bekende kaartlezer uit de geschiedenis. Zij heeft onder andere voorspelling gedaan voor Napoleon.

Lenormand kaarten worden gebruikt om gebeurtenissen en feiten uit het verleden en het verloop van de nabije toekomst gemakkelijk te kunnen aflezen. Ze zijn gemakkelijk af te lezen als je weet wat de betekenis per kaart is.

Zodiac kaarten

Deze kaarten worden gebruikt om de toekomst te voorspellen op het gebied van liefde, geld en geluk. Er zijn verschillende soorten kaarten, maar de meest bekende is de Maancyclus.

Deze kaartset bestaat uit twaalf verschillende dieren die staan voor een bepaalde periode in het jaar. Elk dier heeft weer een andere betekenis en kan je daardoor meer inzicht geven in hoe de komende tijd eruit gaat zien.

Engelen kaarten

Engelen kaarten worden door een engelen kaartlegster gebruikt om contact te leggen met je beschermengel. Je beschermengel is een engel die je helpt en begeleidt op je levenspad. Wanneer je moeilijke tijden doormaakt, kan je bijvoorbeeld aan je engel vragen om hulp.

Er zijn verschillende soorten engelenkaarten, maar de meest bekende is de Archangels Oracle Cards van Doreen Virtue. Deze bestaat uit 44 kaarten met verschillende engelen die je kunnen helpen in lastige situaties.

Andere middelen

Als je een reading wilt gaan doen, is het belangrijk om te weten welke hulpmiddelen er beschikbaar zijn. Zo weet je waar de medium of paragnost gebruik van kan maken en wat dit voor jou betekent. Heeft deze persoon bijvoorbeeld alleen ervaring met tarotkaarten? Dan kan het zijn dat hij of zij niet de juiste persoon is voor jou.

Helderziende mediums kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van een glazen bol om de toekomst te kunnen voorspellen. Een helderhorend medium of heldervoelend medium kan bijvoorbeeld een voorwerp gebruiken om hun gaven te versterken. Foto reading is hier een voorbeeld van.

medium bellen gratis

Mediums bellen? Het vinden van een betrouwbaar medium

Wil je met een betrouwbaar medium bellen? Dan is het verstandig om te weten hoe je een betrouwbaar medium weet te vinden. Er zijn tegenwoordig erg veel verschillende mediums. Een medium online dat niet te vertrouwen is, kan je proberen op te lichten. Zo kan het zijn dat ze dingen zeggen die niet waar zijn.

Een betrouwbaar medium zal altijd een eerlijke lezing geven, ook als het dingen zijn die je liever niet wil horen. Een betrouwbaar medium zal dan ook nooit vertellen dat zij alles weten en altijd antwoord kunnen geven op bepaalde onderwerpen of overige levensvragen.

Zo zal een betrouwbaar medium ook aangeven wanneer een lezing niet goed verloopt of aangeven als ze geen contact kunnen krijgen met de andere kant. Een eerlijk medium zal jou nooit proberen op te lichten of geld afhandig maken.

Maar waar let je dan allemaal op?

Allereerst is het belangrijk dat je een fijn gevoel hebt bij het medium. Een ervaren medium waar je geen fijn gevoel bij hebt, is geen fijn medium. Het is namelijk de bedoeling dat je altijd op je gemak voelt bij het medium. Of dit nu gaat over een fysiek medium of online mediums. Je moet altijd een fijn gevoel hebben.

Heb je bijvoorbeeld het gevoel dat het medium geen luisterend oor biedt dan is het geen medium voor jou. Om dit te kunnen voorkomen, kan je bijvoorbeeld reviews bekijken van het medium of blogs. Vaak houdt een medium ook een blog bij. Zoek daarom ook altijd een betrouwbaar medium wat bij jou past. Heb je bijvoorbeeld meer affiniteit met een ervaren medium die gebruik maakt van de Lenormand kaarten, dan is dat een medium waar je mee in zee wilt. Heb je niks met astrologie, dan is een betrouwbaar medium dat hierin gespecialiseerd geen medium voor jou.

Ten tweede, online mediums die beweren moeiteloos contact te kunnen leggen met een overleden dierbare, moeiteloos de toekomst kunnen voorspellen of ervan overtuigd zijn dat ze met één blik een bepaalde situatie snappen, zijn meestal niet de meest betrouwbare mediums.

Betrouwbare mediums nemen namelijk de tijd voor je en geven aan wanneer er beperkingen op doen met hun gaven. Betrouwbare mediums zullen dan ook nooit aangeven dat hun gaven altijd werken en perfect werken.

Ten derde zullen betrouwbare mediums nooit enorme bedragen gaan vragen. Zij zullen altijd mensen helpen op de eerste plaats hebben staan. Het is logisch dat ze hier een bedrag voor vragen, want niemand werkt gratis.

Ten vierde kan je opletten voor cold readings. Cold readings zijn eenvoudig te herkennen. Een medium stelt je een algemene en open vraag. Wanneer je een instemmend antwoord geeft, dan bevestigt het medium dat hij dat net heeft doorgekregen van een overleden dierbare of een andere entiteit.

Wat je hier tegen kan doen, is zo min mogelijk informatie vrij te geven over jezelf. Op deze manier kan je zien hoe een medium zich uit de situatie redt. Ook als een medium zegt dat hij te moe is om verder te gaan weet je dat het geen betrouwbaar medium is.

Een medium bellen dat betrouwbaar is

Een medium bellen dat betrouwbaar is, is natuurlijk moeilijk te polsen. Met bovenstaande tips kan je al vaak merken of je met een betrouwbaar medium aan het bellen bent of niet. Ook online mediums zijn moeilijk te polsen.

Een online medium heeft vaak een profiel met een beschrijving. Bekijk deze goed en kijk of het medium bij jou past. Als je dan toch besluit om te bellen met een online medium, stel dan vooraf al duidelijke vragen.

Op deze manier kan je namelijk zien of het medium wat er zegt wel waar is of niet. Houdt hier rekening mee dat een lezing nooit 100% accuraat is. Er zitten altijd foutjes in. Een betrouwbaar medium zal dit ook altijd aangeven wanneer je ernaar vraagt.

Bovenstaande tips kunnen voor de rest ook bij online mediums gebruikt worden. Zo moet je bij online mediums ook een fijn gevoel hebben en kan je controleren of ze niet aan cold readings doen.

een medium bellen

Een medium bellen voor een luisterend oor

Je kan een medium bellen voor verschillende vragen of situaties. Je kan een medium bellen die vragen over je kinderen beantwoord of vragen over andere onderwerpen als werk, liefde of het leven.

Online mediums bieden altijd een luisterend oor en hebben jarenlange ervaring. Zo kunnen ze je helpen met het omzetten van pure boodschappen naar juiste beslissingen.

Een medium bellen die bij jou past

Zoals gezegd zijn er veel verschillende mediums die gespecialiseerd zijn in bepaalde onderwerpen. Met deze mediums bellen gebeurt elk op een andere manier. Elk medium zal op een andere manier communiceren met jou, hierdoor is het fijn om met erkende mediums te bellen waar jij je prettig bij voelt.

Een medium bellen kan op elk moment. Je kan namelijk met een medium bellen wanneer het jou uit komt. Wanneer je bepaalde dingen liever niet met een top medium bespreekt via de telefoon, dan is het ook mogelijk om met dit top medium te chatten of te mailen. Zo kan je altijd vanuit je eigen veilige omgeving contact met ze opnemen.

Heb je dus vragen over een overleden dierbare of wil je met een ervaren paragnost praten over je werk/liefde verhouding? Wil je dus met een medium bellen of met paragnosten bellen die je een luisterend oor kunnen bieden? Dan zit je bij de mediums van Qmediums aan het juiste adres!

Medium Arlette
Medium Arlette
000161
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Spiritueel Coach, Heldervoelend, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren, goed af te stemmen en in te voelen, geef ik je graag duidelijkheid en inzicht op al je levensvragen. 
Ben Ben
Ben Ben
000227
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes en carriere coach inclusief tijdslijnen
Medium Florance
Medium Florance
000228
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Hallo ik ben Medium Florance, Wat super fijn om je hier te mogen begroeten. Als paragnost (helderziend- en heldervoelend medium) doe ik ook winti gebeden en toekomstvoorspellingen voor je. Ik ben zeer accuraat en specifiek op het vlak van liefdes- en sociale relaties, werk, studie, gezondheid en alle overige kwesties die jouw huidige en toekomstige leven bepalen. Naast wat ik rechtstreeks doorkrijg (onder meer in beelden), maak Ik ook gebruik van kaarten ter ondersteuning van mijn buitenzintuiglijke waarnemingen, waardoor ik een samenhangender beeld krijg van de vraag en het antwoord. Maar ik ben ook gewoon een hele goede en vooral gezellige gesprekspartner! Ik heb zelf ook het een en ander meegemaakt en kan gewoon heel goed luisteren, maar vooral horen. Tot snel aan de chat of bel;) Groetjes, Florance
Bob
Bob
000238
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Spiritueel bewustzijnscoach, paragnost en inspirator
Delayha Nyari
Delayha Nyari
000241
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Relationship Expert
Relationship Expert
000242
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
I enjoy reading about love, relationships, soul mates, living partners, cheating and affairs. I will help you with my spiritual and psychic abilities to guide and be in the divine kingdom to help you find the way your current life situations, obstacles, and challenges.
Super Psychic
Super Psychic
000243
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Love Guidance,Psychic Medium & Healing, Dating.. Deception, Marriage Special over POi. Career Rewind your Love Break Up  Love Relationship  Finance  Spiritual Readings  Soulmate  Cheating  Predictions.
Shawila
Shawila
000341
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik help je graag door je donkere dagen heen
Medium Benny
Medium Benny
000139
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik ben medium, paragnost en eclectisch coach met jarenlange ervaring en wil je graag helpen om jouw doelen te verwezenlijken...
Angel
Angel
000140
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Heldervoelend medium. waarzegerskaarten, liefde, relatie, relatiebegeleiding, kinderen, werk en coaching,Surinaamse zigeunerkaarten ook te koop bij www.mediumplein.nl
Paragnost Thea
Paragnost Thea
000141
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!
Elise
Elise
000143
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.
Paragnost Lis
Paragnost Lis
000146
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
''Mijn naam is Lis, ik ben helder ziend, helder wetend, Paragnost , kaartlegster, nieuwe tijdswerker. 
Paragnost Martie
Paragnost Martie
000149
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend, maak ook contact met overledene lees foto's, kaartleggen en pendelen!
Christel
Christel
000150
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    
Ri' eL
Ri' eL
000156
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Medium Paragnoste. Helderhorend, wetend, voelend en ziend. Hoogsensitief Graag help ik U verder om door te komen in het leven en geef je beter inzicht.
Medium JolandaRoos
Medium JolandaRoos
000160
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Medium & Paragnoste,Tarot Kaartlegster, Gidsen, Spiritueel Coach
Danielle
Danielle
000162
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdesinzichten en Relatievragen Financieel en Carrière Toekomst en Algemeen
Medium Olivia
Medium Olivia
000164
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
  Helderziend sterk medium , EMDR therapie, narcismecoach ,   liefdesverdriet & ontrouw/scheiding, werk , zakelijk etc ,  Lenormandkaartlegging  & zigeunerkaarten.
Medium Daniël
Medium Daniël
000166
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 
Paragnost Shanti
Paragnost Shanti
000170
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik word ook wel de zielenfluisteraar genoemd omdat ik contact maak vanuit onvoorwaardelijke liefde met de energie van jouw ziel.
Medium Samira
Medium Samira
000171
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Beantwoordt gerichte vragen over het verleden en heden. Doet GEEN toekomstvoorspellingen.
Cassandra
Cassandra
000172
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel. Zwarte magie verbreken.
Medium Yvonne
Medium Yvonne
000173
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Helderziende wetend en voelend, contact met engelen, en ik geef je boodschappen die je in de toekomst verder helpen.