Zesde zintuig

Buiten de bekende vijf zintuigen, wordt er ook met regelmaat gesproken over een zesde zintuig. Iemand die een zesde zintuig heeft kan waarnemingen doen die niet kunnen worden verklaard met gewone zintuigen. Met een zesde zintuig is iemand in staat om buitenzintuigelijke waarnemingen te doen.

Een zesde zintuig kan in meerdere vormen naar boven komen. Zo is het mogelijk dat iemand helderziend, helderhorend, heldervoelend, helderwetend of helderruikend is. Met deze spirituele gaven is het mogelijk dat iemand bepaalde antwoorden en inzichten krijgt van andere entiteiten.

Bij deze vorm van spiritualiteit is het zo dat er ingevingen zijn die doorkomen in het hoofd. Het kan zijn dat iemand door verbeelding een boodschap krijgt, soms kan iemand onrust voelen, soms weet iemand een voorspelling te doen, soms hoort iemand iets dat gezegd wordt en een ander kan iets ruiken.

Het is lastig te begrijpen hoe deze gaven precies werken. Toch kunnen mediums en paragnosten met een zesde zintuig jou helpen bij het maken van beslissingen, het begrijpen van emoties of het voorbereiden op de toekomst.

Het gebruiken van innerlijke wijsheid

Innerlijke wijsheid is de intuïtie. Dit is het vermogen tot inzicht en zelfkennis. Iedereen heeft dit van nature meegekregen, niet iedereen weet dat. Maar wanneer jouw intuïtie zich verder heeft ontwikkeld, dan kan dit hebben geleid tot een zesde zintuig.

Iemand met een zeer sterke intuïtie heeft hierdoor een connectie met het hoger bewustzijn. Hierdoor kunnen zij dingen aanvoelen, die niet iedereen weet. Dit kan over allerlei zaken zijn, bijvoorbeeld het ontmoeten van jouw grote liefde, een jonge onderzoeksjournalist verliest zijn baan, een terroristische aanslag ergens ter wereld, maar ook kan het gaan over werk, familie of bijvoorbeeld ziektes.

Dit zesde zintuig bestaat uit het aanvoelen van energieën. Iemand die heldervoelend is, kan hierdoor gaan werken met chakra’s, aura’s en energieën. Op deze manier kunnen zij helen, maar ook anderen adviseren over keuzes die gemaakt moeten worden in het leven.

Het voornaamste talent van iemand die heldervoelend is is dat zij aanwijzingen kunnen geven over dingen die gaan gebeuren. Wanneer zij hun gave serieus en goed benutten kunnen zij jou op deze manier inzicht geven in de waarheid van bepaalde situaties of gebeurtenissen.

Gebruik jouw eigen intuïtie

Onze intuïtie gebruiken we vaak onbewust. Je kan jouw intuïtie activeren door het herkennen en bewust worden ervan en op welke manier je signalen doorkrijgt. Als je hierop let, dan zal je jouw intuïtie stimuleren.

Je kan natuurlijk een onderbuik gevoel hebben over een boek, dat je vooraf al denkt dat dit een mooi boek is. Ook kan je vooraf over situaties al denken wat er gaat gebeuren, erken dat je dit gevoel hebt. Erken dat de verbeelding echt kan zijn, dit zal helpen om jouw zesde zintuig te ontwikkelen.

Het automatisch schrift als zesde zintuig

Ook automatisch schrift behoort niet tot de standaard, bekende zintuigen. Dit is een gave die verder gaat dan alleen intuïtie of inzicht. Wanneer iemand automatisch schrijft kan zij/hij een directe boodschap krijgen vanuit het hogere bewustzijn, maar ook van overledenen, geesten of engelen.

Automatisch schrift lijkt erg op channelling, maar er zijn wel degelijk verschillen. Channelling is dat iemand in contact komt met een bron van wijsheid en deze boodschap doorgeeft, maar bij automatisch schrift laat de persoon zichzelf volledig gaan en is er geen controle over de woorden die worden geschreven.

Mensen met deze gave kunnen niet alles lezen wat er staat opgeschreven. Soms is het een wirwar van woorden, maar soms kunnen zij wel degelijk structuren en zinnen onderscheiden die een bepaalde boodschap overbrengen.

Openstaan voor de te ontvangen boodschappen

Het automatisch schrift is eigenlijk een soort boodschapper. Dit is iemand die door middel van het schrijven, boodschappen over kan brengen die afkomstig zijn vanuit het hoger bewustzijn. Deze boodschappen kunnen over allerlei zaken gaan, maar het is wel belangrijk dat de ontvanger er open voor staat. Wanneer je namelijk niet openstaat voor het ontvangen van een boodschap, dan zal deze ook niet tot je door kunnen dringen.

zesde zintuig gebruiken

Hoe wordt er gedacht over het zesde zintuig

De meningen over een zesde zintuig zijn zeer verdeeld. De een voelt dat de voorspellingen en boodschappen eerlijk zijn, dat deze kloppen en ze worden gewaardeerd. Terwijl er ook vele mensen zijn die vinden dat dit toeval is, dat het fout is en dat het altijd louter toeval is. Maar als je je verdiept in een zesde zintuig en er verstand van hebt dan zul je je bedenken.

Toch is het niet gek dat we spiritualiteit op deze manier kennen. Dit is bij ons kind zijn al begonnen met ontwikkelen. Toen je kind was leerde je al dat fantasieën, gedachten, intuïtieve angsten en dromen niets betekenden. Vanaf dit moment werd het rationale denken meer gewaardeerd dan intuïtie en is dit naar de achtergrond verschoven en is ons intellect ontwikkelt.

Dit is de achtergrond van de kijk die er is op het zesde zintuig. Maar lees eens artikelen, een geweldig boek en leer de betekenis van spiritualiteit en het zesde zintuig. Je zult proeven van deze wereld en je bedenken dat dit grootste talent jou verder kan helpen!

Kom in contact met iemand die jou helderheid biedt

Mensen met een zesde zintuig antwoorden de vragen die al langere tijd door jou hoofd spoken. Soms kun je denken, was ik dan op de verkeerde plek op het verkeerde moment, of was dit echt toeval? Het kan lastig zijn om onderscheid te maken tussen toeval en bewust, maar als je je hierin verdiept kun je de achterliggende gedachte leren over situaties en gebeurtenissen.

Luister zelf ook vaker naar jouw eigen intuïtie en vergeet het gekregen commentaar. Luister naar de seintjes die je krijgt in je achterhoofd, geloof op je onderbuik gevoel. Jouw gids probeert je dan iets te vertellen en duidelijk te maken. Een zesde zintuig hebben we allemaal, maar dit kan nog een onbekende waardevolle schat zijn.

Je kan met een medium of paragnost in contact komen over jouw eigen zesde zintuig. Neem telefonisch contact op, start een chat of stel jouw vraag via ons e-mailadres. Kies het beste medium uit voor jou en stel al jouw vragen.

Natasja
000251
 
coach, heldervoelend en helderwetend. tarot/orakelkaart legster en Pendelaar.

Lou
000247
  
Heb een spirituele gave en heb veel ervaring sinds mijn jeugd.

Ada
000585
 
Ik ben Ada ervaren oprechte kaartlegster,heldervoelend,helderwetend,toekomstvoorspellingen,levensvragen,helderziende,relatie en werk probleem

Christel
000150
  
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

Paragnost Martie
000149
  
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend, maak ook contact met overledene lees foto's, kaartleggen en pendelen!

Medium Angie
000178
 
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Merel
000291
  
Welkom mooie ziel, help je graag bij al je levensvragen met mijn spirituele gaven. Helderziend-wetend en voelend. Leg als je wilt de Lenormandkaarten. Pendelen en kan je een toekomstprognose geven.

Ben Ben
000227
 
Liefdes en carriere coach inclusief tijdslijnen

Cher
000286
  
Ervaren helderziende. Ik voel personen en situaties aan en ik kan zien wat iemand denkt en voelt. Ik leg daarnaast ook Lenormand kaarten.

Jo An
000176
 
Sterk intuïtief empathisch aangelegd, heldervoelend, zien en horen. Zuiver en oprecht help ik met vragen over de liefde hier en nu!

Valentino
000329
   
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Victoria
000361
 
Ik ben proffesioneel in het invoelen op het gebied van liefde, werk, toekomst en financieel. Wilt u weten als het goed komt tussen u en uw geliefde? Veranderingen, angst en dromen? Dan kan ik je helpen met jouw situatie.

Delayha Nyari
000581
  
Welkom lief en bijzonder mens, al enige jaren werkzaam als maatschappelijk en spiritueel coach. Ik help jou graag verder wanneer je tegen situaties aanloopt waardoor je het zelf even niet meer ziet. Wanneer je met mijn in gesprek zal zijn zul je rust ervaren en neem ik in alle liefde en rust tijd voor u.

Clarisa
000193
  
Ik zie wat jij niet kan zien en wat jij nodig hebt aan antwoorden, die je nu zoekt. Bel me en ik geef je de meest zuivere antwoorden. Toekomstgericht op elk gebied waar jij met jezelf mee in de knoei zit.

Ivon
000292
  
Spiritueel coach, gespecialiseerd in alle vragen over liefde en relaties, stress, kids. Persoonlijke groei - begeleiden bij transformatie. Bewustwording. Jou in je kracht zetten, terug naar je prachtige zelf. Leven vanuit je eigen bron.

Paragnost en Healer Kim
000248
  
*Intuïtief Tarot Card Reader* (Solar Flash/Shift/Ascention/5D) *Tarot for Life & Love *Tarot for Dogs *Coffee & Cards (quick morning readings) *Foto Healing

Bob
000238
   
Spiritueel bewustzijnscoach, paragnost en inspirator

Medium Yvonne
000173
 
Helderziende wetend en voelend, contact met engelen, en ik geef je boodschappen die je in de toekomst verder helpen.

Medium Arlette
000161
 
Spiritueel Coach, Heldervoelend, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren, goed af te stemmen en in te voelen, geef ik je graag duidelijkheid en inzicht op al je levensvragen. 

Paragnost Lize
000190
 
Ik ben helderwetend, heldervoelend, helderhorend en helderruikend. Ik leg de tarot en kan een karakteranalyse geven dmv een fotoreading.

Angelique
000303
  
Ben geboren medium-paragnost, helderziend ,weten , voelend.. contact met overledenen.. maar ook leg ik graag de kaarten voor u.

Paragnost Marco
000199
 
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Na een paar korte vragen krijg ik inzicht in je situatie.