Kwaliteit mediums voor een goed advies
Registreren
  • Klik op REGISTREREN
  • Maak een gratis account aan
  • Kies uw CREDITPAKKET / TOKENPAKKET
  • Start uw chat of belconsult
  • Bel de credit lijn op 0970 1020 4325

Hoe ga je om met bemoeizuchtige (schoon)moeders

Hoe ga je om met bemoeizuchtige (schoon)moedersBemoeizuchtige mensen, daar kun je op een gegeven momenten een hekel aan krijgen. Ze weten alles beter, zullen je dat laten weten ook. Nu kun je een collega of vriend, vriendin nog wel de deur wijzen. Als het een familielid betreft, wordt het al een stuk lastiger en helemaal als het een moeder of schoonmoeder betreft. Hoe kun je het beste omgaan met bemoeizuchtige (schoon)moeders?

Het woord zegt het zelf al, bemoeizuchtig, in het woord zit moe, van moeder, maar moe staat ook voor vermoeid worden en zuchtig, je gaat er van zuchten op een gegeven moment. Het woord dekt dus aan alle kanten de lading wat het effect is van bemoeizuchtige mensen. Ze kunnen zich zo erg willen profileren, dat je in staat bent alle contacten te verbreken, maar ja, het is je moeder, of het is de moeder van je partner. Dat doe je niet zomaar, daar gaat een lange tijd van strijd, vermijden van elkaar, aan vooraf.

De manier om er mee om te gaan is in de kern heel erg simpel. Begrijpen waarom ze het doen en waar het vandaan komt en er van uitgaan dat al haar bemoeizucht goedbedoeld is. Want dat is het in feite. Ze heeft zelf geen idee dat ze in de ogen van anderen iets verkeerd doet. Want haar is geleerd er voor anderen te zijn. Haar is geleerd goed voor iedereen te zorgen. Dus als een moederkloek zit ze overal bovenop. Heeft het beste met iedereen voor en weet niet beter.

Dat er strijd door ontstaat, is zeker. Jij bent volwassen en wil je eigen keuzes kunnen maken. Helemaal als er kinderen komen, zal ze jou wel vertellen wat je moet doen, zij weet het immers het beste. Heeft al kinderen opgevoed, zijn haar gedachten. In het begin zal je er naar luisteren, maar op een gegeven moment zou je haar het liefst de waarheid willen vertellen en haar niet eens meer bij je kinderen willen laten. Want haar manier van aanpak is niet jouw manier. Maar oh wee als je er tegenin gaat, dan zijn de rapen gaar.

Met elkaar in discussies geraken, wordt jij niet blij van en de ander ook niet. Het is dus beter de strijd te voorkomen, maar iemand die heel dwingend is in het opleggen van zijn wil, wil vaak ook niet luisteren. Toch zul je er iets aan moeten gaan doen. Je (schoon)moeder ziet het niet, jij wel, dus ben jij in dit verhaal de verandering.

De aanpak werkt alleen met zachte dwang en humor en een groot portie zelfvertrouwen. Dat zelfvertrouwen is vaak datgene wat ontbreekt bij diegenen die zo’n (schoon)moeder hebben. Ze zijn immers opgevoed door deze moeder en die heeft hun tijdens hun jeugdjaren alles uit handen genomen en geen zelfvertrouwen geschonken op deze manier. Je bent klein gehouden en zo ziet jouw (schoon)moeder je ook nog steeds. Ze is zelf ook niet op de juiste manier grootgebracht en dus nog als een kind bezig alles in goede banen te leiden en te regelen. Ze ziet het als haar plicht, loyaal te zijn naar haar dierbaren en haar leven draait volledig om de kinderen. Een eigen leven heeft ze niet, als ze dat wel zou hebben, had je een stuk minder last van haar.

Je ziet dat je zelfvertrouwen dus een boost moet gaan krijgen om haar te laten voelen, want met woorden bereik je niets, dat jij heel goed in staat bent om je eigen beslissingen te nemen, je eigen kinderen kunt opvoeden. Een voorbeeld. Je moeder is gewend je elke ochtend te bellen en jij hebt geen zin meer in dit dagelijkse ritueel. Je bent al vaak naar haar uitgevallen. Heb al diverse malen niet opgenomen, maar dan stond ze voor de deur, omdat ze bang was dat er iets mis was. Allemaal dus geen oplossing. Je ontkomt niet aan haar.

Als je het gesprek wilt aangaan, dan liefdevol en zacht zijn, want dat mist ze zelf in haar leven, haar manier van doen, is omdat ze zelf enorm op zoek is naar bevestiging dat ze goed genoeg is. Begin haar complimenten te geven, en geef aan, wat fijn mam, je goede tips en adviezen, ik ga er vanuit dat je het goedbedoeld, geef mij ook de ruimte het op mijn eigen manier te doen. Je hebt me opgevoed, dus alles zoals jij het doet, heb ik ge zien en pas ik toe. Dan zal ze zich vereerd voelen en de druk verlagen, als jij dit telkens blijft herhalen. Een soort van grammofoonplaat worden, die is vastgelopen. En je zult zien, na een maand of drie is het contact echt veranderd, zonder strijd, verwijdering van elkaar.

Vind jij het lastig om te gaan met bemoeizuchtige mensen, halen ze jou onderuit en kun je er niet tegenop? Weet dat op Qmediums je met dit probleem terecht kunt. De Topconsulenten die op deze spirituele hulplijn werkzaam zijn, bieden je graag de helpende hand om de band met je (schoon)moeder in positieve zin te veranderen.

Medium Clarissa

Medium Arlette
Medium Arlette
000161
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Spiritueel Coach, Heldervoelend, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren, goed af te stemmen en in te voelen, geef ik je graag duidelijkheid en inzicht op al je levensvragen. 
Ben Ben
Ben Ben
000227
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes en carriere coach inclusief tijdslijnen
Medium Florance
Medium Florance
000228
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Hallo ik ben Medium Florance, Wat super fijn om je hier te mogen begroeten. Als paragnost (helderziend- en heldervoelend medium) doe ik ook winti gebeden en toekomstvoorspellingen voor je. Ik ben zeer accuraat en specifiek op het vlak van liefdes- en sociale relaties, werk, studie, gezondheid en alle overige kwesties die jouw huidige en toekomstige leven bepalen. Naast wat ik rechtstreeks doorkrijg (onder meer in beelden), maak Ik ook gebruik van kaarten ter ondersteuning van mijn buitenzintuiglijke waarnemingen, waardoor ik een samenhangender beeld krijg van de vraag en het antwoord. Maar ik ben ook gewoon een hele goede en vooral gezellige gesprekspartner! Ik heb zelf ook het een en ander meegemaakt en kan gewoon heel goed luisteren, maar vooral horen. Tot snel aan de chat of bel;) Groetjes, Florance
Bob
Bob
000238
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Spiritueel bewustzijnscoach, paragnost en inspirator
Delayha Nyari
Delayha Nyari
000241
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Relationship Expert
Relationship Expert
000242
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
I enjoy reading about love, relationships, soul mates, living partners, cheating and affairs. I will help you with my spiritual and psychic abilities to guide and be in the divine kingdom to help you find the way your current life situations, obstacles, and challenges.
Super Psychic
Super Psychic
000243
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Love Guidance,Psychic Medium & Healing, Dating.. Deception, Marriage Special over POi. Career Rewind your Love Break Up  Love Relationship  Finance  Spiritual Readings  Soulmate  Cheating  Predictions.
Shawila
Shawila
000341
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik help je graag door je donkere dagen heen
Medium Benny
Medium Benny
000139
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik ben medium, paragnost en eclectisch coach met jarenlange ervaring en wil je graag helpen om jouw doelen te verwezenlijken...
Angel
Angel
000140
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Heldervoelend medium. waarzegerskaarten, liefde, relatie, relatiebegeleiding, kinderen, werk en coaching,Surinaamse zigeunerkaarten ook te koop bij www.mediumplein.nl
Paragnost Thea
Paragnost Thea
000141
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!
Elise
Elise
000143
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.
Paragnost Lis
Paragnost Lis
000146
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
''Mijn naam is Lis, ik ben helder ziend, helder wetend, Paragnost , kaartlegster, nieuwe tijdswerker. 
Paragnost Martie
Paragnost Martie
000149
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend, maak ook contact met overledene lees foto's, kaartleggen en pendelen!
Christel
Christel
000150
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    
Ri' eL
Ri' eL
000156
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Medium Paragnoste. Helderhorend, wetend, voelend en ziend. Hoogsensitief Graag help ik U verder om door te komen in het leven en geef je beter inzicht.
Medium JolandaRoos
Medium JolandaRoos
000160
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Medium & Paragnoste,Tarot Kaartlegster, Gidsen, Spiritueel Coach
Danielle
Danielle
000162
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdesinzichten en Relatievragen Financieel en Carrière Toekomst en Algemeen
Medium Olivia
Medium Olivia
000164
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
  Helderziend sterk medium , EMDR therapie, narcismecoach ,   liefdesverdriet & ontrouw/scheiding, werk , zakelijk etc ,  Lenormandkaartlegging  & zigeunerkaarten.
Medium Daniël
Medium Daniël
000166
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 
Paragnost Shanti
Paragnost Shanti
000170
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik word ook wel de zielenfluisteraar genoemd omdat ik contact maak vanuit onvoorwaardelijke liefde met de energie van jouw ziel.
Medium Samira
Medium Samira
000171
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Beantwoordt gerichte vragen over het verleden en heden. Doet GEEN toekomstvoorspellingen.
Cassandra
Cassandra
000172
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel. Zwarte magie verbreken.
Medium Yvonne
Medium Yvonne
000173
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Helderziende wetend en voelend, contact met engelen, en ik geef je boodschappen die je in de toekomst verder helpen.