Hoe ga je om met bemoeizuchtige (schoon)moeders

Hoe ga je om met bemoeizuchtige (schoon)moedersBemoeizuchtige mensen, daar kun je op een gegeven momenten een hekel aan krijgen. Ze weten alles beter, zullen je dat laten weten ook. Nu kun je een collega of vriend, vriendin nog wel de deur wijzen. Als het een familielid betreft, wordt het al een stuk lastiger en helemaal als het een moeder of schoonmoeder betreft. Hoe kun je het beste omgaan met bemoeizuchtige (schoon)moeders?

Het woord zegt het zelf al, bemoeizuchtig, in het woord zit moe, van moeder, maar moe staat ook voor vermoeid worden en zuchtig, je gaat er van zuchten op een gegeven moment. Het woord dekt dus aan alle kanten de lading wat het effect is van bemoeizuchtige mensen. Ze kunnen zich zo erg willen profileren, dat je in staat bent alle contacten te verbreken, maar ja, het is je moeder, of het is de moeder van je partner. Dat doe je niet zomaar, daar gaat een lange tijd van strijd, vermijden van elkaar, aan vooraf.

De manier om er mee om te gaan is in de kern heel erg simpel. Begrijpen waarom ze het doen en waar het vandaan komt en er van uitgaan dat al haar bemoeizucht goedbedoeld is. Want dat is het in feite. Ze heeft zelf geen idee dat ze in de ogen van anderen iets verkeerd doet. Want haar is geleerd er voor anderen te zijn. Haar is geleerd goed voor iedereen te zorgen. Dus als een moederkloek zit ze overal bovenop. Heeft het beste met iedereen voor en weet niet beter.

Dat er strijd door ontstaat, is zeker. Jij bent volwassen en wil je eigen keuzes kunnen maken. Helemaal als er kinderen komen, zal ze jou wel vertellen wat je moet doen, zij weet het immers het beste. Heeft al kinderen opgevoed, zijn haar gedachten. In het begin zal je er naar luisteren, maar op een gegeven moment zou je haar het liefst de waarheid willen vertellen en haar niet eens meer bij je kinderen willen laten. Want haar manier van aanpak is niet jouw manier. Maar oh wee als je er tegenin gaat, dan zijn de rapen gaar.

Met elkaar in discussies geraken, wordt jij niet blij van en de ander ook niet. Het is dus beter de strijd te voorkomen, maar iemand die heel dwingend is in het opleggen van zijn wil, wil vaak ook niet luisteren. Toch zul je er iets aan moeten gaan doen. Je (schoon)moeder ziet het niet, jij wel, dus ben jij in dit verhaal de verandering.

De aanpak werkt alleen met zachte dwang en humor en een groot portie zelfvertrouwen. Dat zelfvertrouwen is vaak datgene wat ontbreekt bij diegenen die zo’n (schoon)moeder hebben. Ze zijn immers opgevoed door deze moeder en die heeft hun tijdens hun jeugdjaren alles uit handen genomen en geen zelfvertrouwen geschonken op deze manier. Je bent klein gehouden en zo ziet jouw (schoon)moeder je ook nog steeds. Ze is zelf ook niet op de juiste manier grootgebracht en dus nog als een kind bezig alles in goede banen te leiden en te regelen. Ze ziet het als haar plicht, loyaal te zijn naar haar dierbaren en haar leven draait volledig om de kinderen. Een eigen leven heeft ze niet, als ze dat wel zou hebben, had je een stuk minder last van haar.

Je ziet dat je zelfvertrouwen dus een boost moet gaan krijgen om haar te laten voelen, want met woorden bereik je niets, dat jij heel goed in staat bent om je eigen beslissingen te nemen, je eigen kinderen kunt opvoeden. Een voorbeeld. Je moeder is gewend je elke ochtend te bellen en jij hebt geen zin meer in dit dagelijkse ritueel. Je bent al vaak naar haar uitgevallen. Heb al diverse malen niet opgenomen, maar dan stond ze voor de deur, omdat ze bang was dat er iets mis was. Allemaal dus geen oplossing. Je ontkomt niet aan haar.

Als je het gesprek wilt aangaan, dan liefdevol en zacht zijn, want dat mist ze zelf in haar leven, haar manier van doen, is omdat ze zelf enorm op zoek is naar bevestiging dat ze goed genoeg is. Begin haar complimenten te geven, en geef aan, wat fijn mam, je goede tips en adviezen, ik ga er vanuit dat je het goedbedoeld, geef mij ook de ruimte het op mijn eigen manier te doen. Je hebt me opgevoed, dus alles zoals jij het doet, heb ik ge zien en pas ik toe. Dan zal ze zich vereerd voelen en de druk verlagen, als jij dit telkens blijft herhalen. Een soort van grammofoonplaat worden, die is vastgelopen. En je zult zien, na een maand of drie is het contact echt veranderd, zonder strijd, verwijdering van elkaar.

Vind jij het lastig om te gaan met bemoeizuchtige mensen, halen ze jou onderuit en kun je er niet tegenop? Weet dat op Qmediums je met dit probleem terecht kunt. De Topconsulenten die op deze spirituele hulplijn werkzaam zijn, bieden je graag de helpende hand om de band met je (schoon)moeder in positieve zin te veranderen.

Medium Clarissa

Clarisa
000193
  
Ik zie wat jij niet kan zien en wat jij nodig hebt aan antwoorden, die je nu zoekt. Bel me en ik geef je de meest zuivere antwoorden. Toekomstgericht op elk gebied waar jij met jezelf mee in de knoei zit.

Paragnost Lize
000190
 
Ik ben helderwetend, heldervoelend, helderhorend en helderruikend. Ik leg de tarot en kan een karakteranalyse geven dmv een fotoreading.

Medium Angie
000178
 
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Lou
000247
  
Heb een spirituele gave en heb veel ervaring sinds mijn jeugd.

Medium Yvonne
000173
 
Helderziende wetend en voelend, contact met engelen, en ik geef je boodschappen die je in de toekomst verder helpen.

Angelique
000303
  
Ben geboren medium-paragnost, helderziend ,weten , voelend.. contact met overledenen.. maar ook leg ik graag de kaarten voor u.

Merel
000291
  
Welkom mooie ziel, help je graag bij al je levensvragen met mijn spirituele gaven. Helderziend-wetend en voelend. Leg als je wilt de Lenormandkaarten. Pendelen en kan je een toekomstprognose geven.

Valentino
000329
   
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Ivon
000292
  
Spiritueel coach, gespecialiseerd in alle vragen over liefde en relaties, stress, kids. Persoonlijke groei - begeleiden bij transformatie. Bewustwording. Jou in je kracht zetten, terug naar je prachtige zelf. Leven vanuit je eigen bron.

Jo An
000176
 
Sterk intuïtief empathisch aangelegd, heldervoelend, zien en horen. Zuiver en oprecht help ik met vragen over de liefde hier en nu!

Delayha Nyari
000581
  
Welkom lief en bijzonder mens, al enige jaren werkzaam als maatschappelijk en spiritueel coach. Ik help jou graag verder wanneer je tegen situaties aanloopt waardoor je het zelf even niet meer ziet. Wanneer je met mijn in gesprek zal zijn zul je rust ervaren en neem ik in alle liefde en rust tijd voor u.

Christel
000150
  
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

Cher
000286
  
Ervaren helderziende. Ik voel personen en situaties aan en ik kan zien wat iemand denkt en voelt. Ik leg daarnaast ook Lenormand kaarten.

Paragnost Martie
000149
  
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend, maak ook contact met overledene lees foto's, kaartleggen en pendelen!

Natasja
000251
 
coach, heldervoelend en helderwetend. tarot/orakelkaart legster en Pendelaar.

Paragnost Marco
000199
 
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Na een paar korte vragen krijg ik inzicht in je situatie.     

Ada
000585
 
Ik ben Ada ervaren oprechte kaartlegster,heldervoelend,helderwetend,toekomstvoorspellingen,levensvragen,helderziende,relatie en werk probleem

Medium Arlette
000161
 
Spiritueel Coach, Heldervoelend, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren, goed af te stemmen en in te voelen, geef ik je graag duidelijkheid en inzicht op al je levensvragen. 

Victoria
000361
 
Ik ben proffesioneel in het invoelen op het gebied van liefde, werk, toekomst en financieel. Wilt u weten als het goed komt tussen u en uw geliefde? Veranderingen, angst en dromen? Dan kan ik je helpen met jouw situatie.

Ben Ben
000227
 
Liefdes en carriere coach inclusief tijdslijnen

Paragnost en Healer Kim
000248
  
*Intuïtief Tarot Card Reader* (Solar Flash/Shift/Ascention/5D) *Tarot for Life & Love *Tarot for Dogs *Coffee & Cards (quick morning readings) *Foto Healing