Kwaliteit mediums voor een goed advies
Registreren
  • Klik op REGISTREREN
  • Maak een gratis account aan
  • Kies uw CREDITPAKKET / TOKENPAKKET
  • Start uw chat of belconsult
  • Bel de credit lijn op 0970 1020 4325

Jungiaanse tarot

Ondanks de diverse manieren in het gebruik maken van kaarten, blijft kaartlezen een instinctief proces. In het Jungiaans tarotspel worden 36 kaarten gebruikt die elk een ander aspect van de archetypen vaststelt. Jung was een schitterend psycholoog en mysticus.Jungiaanse tarot. Ondanks de diverse manieren in het gebruik maken van kaarten, blijft kaartlezen een instinctief proces.

In het Jungiaans tarotspel worden 36 kaarten gebruikt die elk een ander aspect van de archetypen vaststelt. Jung was een schitterend psycholoog en mysticus.
Deze kaarten bieden een eenvoudig, maar heel effectieve manier om de geheimen van het verleden, heden en toekomst te ontrafelen.
De archetypen die op de kaarten zijn afgebeeld begeleiden ons door het onderbewustzijn zodat we het leven beter kunnen begrijpen en oplossingen vinden voor problemen en vragen.
Om te begrijpen op welke manier de Jungiaanse tarot werkt, is het belangrijk te begrijpen wat archetypen zijn, want dit is een van Jungs belangrijkste bijdragen aan ons begrip van de menselijke geest.
Heel eenvoudig : het gaat om fundamentele, niet aangeleerde aspecten van de geest, die afkomstig zijn van het ‘collectief onderbewustzijn’.
Die vertegenwoordigt de diepste laag van ieders geest en staat uit de algemene ervaring van een ras zoals die in de loop van generaties is doorgegeven. Het is dus de gemeenschappelijke geest van de mensheid in verleden, heden en toekomst.
Jung omschrijft archetypen als systemen van bereidheid tot actie en tegelijkertijd beelden en emoties. Die komen voort uit de hersenstructuur: ze zijn het psychische aspect ervan.
Op een persoonlijk niveau ervaart elkeen deze archetypen hetzelfde namelijk als de neiging om op een bepaalde manier te denken.
Jung onderzocht het onderbewustzijn als zoals dit tot uitdrukking komt in fantasieën, dromen en zelfs waanvoorstellingen.
Hij trok de conclusie dat iedereen deze gedachte- en gedragspatronen ervaart als motieven, zoals de schaduw, de wijze oude man, het kind, de moeder en de maagd enz.

Hoe kunnen we de archetypen ervaren?
Met de Jungiaanse tarotkaarten kunnen we meer kennis over onszelf en anderen verkrijgen omdat de archetypen universeel zijn en zich in de geest van iedereen bevinden. We benaderen de archetypen op alle niveaus, in onszelf en de omwereld.
De eerste archetypen die we tegenkomen zijn de autoritaire figuren die ons hebben opgevoed, meestal onze ouders.
Onze relatie met hen illustreert de perceptie die we allemaal hebben aan het begin van ons leven namelijk die van een schijnbaar veilige en solide buitenwereld, waarbij we ons ( nog) niet realiseren dat deze buitenwereld belichaamt wat binnen in ons leeft. We maken ons zo de essentie eigen van wat deze eerste autoriteitsfiguren ons meegeven. Onvermijdelijk.
Voor velen is het herkenbaar angst te voelen om fouten te maken en bij wijze van spreken, straf te krijgen, veroordeeld te worden. De werkgever die je een standje geeft, een opmerking maakt waarbij je je herinnert dat je vader/ moeder/ leraar … op soortgelijke wijze reageerde. Projectiemechanismes schieten in werking en je ervaart je werkgever als een kopie van je vader/ moeder/ leraar…

Waarom met archetypen werken?
Jungiaanse kaarten helpen ons ons ware lotsbestemming te ontsluiten.
Wanneer archetypen ons bewustzijn binnendringen zonder geïntegreerd te zijn, hebben ze een verslavend/ destructief effect op ons leven en onze persoonlijkheid. Ze maken het ons moeilijk te veranderen en we blijven voor de rest van ons leven in dezelfde patronen vastzitten.
Het effect van een archetype is nooit willekeurig, maar hangt af van de mate waarin hij in het verleden in ons bewustzijn is geïntegreerd.
Indien we in staat zijn een archetype in onszelf te erkennen en te integreren, kan er zeker een krachtige transformatie/ metamorfose plaatsvinden.
Dieper hierop inkijkend worden we in contact gebracht met verloren gegane doelen, vergeten talenten en helpt een uitweg te zoeken uit een moeilijke periode.
Onze geest heeft echt veel meer invloed op ons ‘lot’ dat we ons kunnen voorstellen.
De kaarten representeren de archetypen en fungeren als herkenningspunten tijden onze innerlijke en uiterlijke reis.
Eenmaal we tot inzicht en besef zijn gekomen, kunnen we ons leven in balans brengen.
Nog even dieper inkijkend stemmen we ons tijdens die mystieke proces af op onze innerlijke stem- onze innerlijke leraar. De eerste stap naar spirituele volledigheid tijdens de reis van zelfonderzoek en zelfrealisatie ( die Jung ‘individualisatie’noemt) is gezet.

Hoe diep is diep?
De Jungiaanse tarotkaarten hebben veel betekenislagen, net als onze geest op verschillende bewustzijnsniveaus werkt.
Deze kaarten kunnen gebruikt worden voor eigen inzicht in een persoon of situatie of voor een heel specifiek advies over een huidig probleem.
In het zoeken naar inzichten dienen we de kaarten op een contemplatieve manier te benaderen. ( passief)
Bij specifieke adviezen is de aanpak actief.

Transformatief effect
Het Jungiaans antwoord op vragen die betrekking hebben op tijd is uiteindelijk altijd: ‘ Wanneer bij jou de innerlijke transformatie heeft plaatsgevonden ‘. Onder meer om die reden is het voorspellen van tijd in onder andere relatievragen quasi onmogelijk. Het verlangen naar een partner kan heel sterk zijn, doch als je hart nog niet geheald is van de pijn uit het verleden en je hart niet open staat, is het aantrekken van een nieuwe geliefde moeilijk. Het willen van een relatie is één ding, je hart helemaal openstellen, kwetsbaar en ont-vankelijk is een ander verhaal.
Jungiaanse tarotkaarten laten ons meer zien dan we ons kunnen voorstellen. Ik ervaar deze kaarten als een manier om diepere lagen- die nog niet onder het stof vandaan zijn gehaald – aan de oppervlakte te brengen, te voelen en te doorleven. Transformatie is een levenslange weg, waar we nooit klaar mee zijn. Hoe dieper we durven afdalen, hoe vervulder ons leven kan worden.
‘ De kosmische winden, de met sterren bezaaide hemel en de wateren van de ruimte gaan door mijn ziel. Ook al heeft mijn huis vaste muren, ik ben niet aan de aarde gebonden ‘.

Mieke
www.miekecoigne.com

Paragnost Thea
Paragnost Thea
000141
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!
Medium Arlette
Medium Arlette
000161
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Spiritueel Coach, Heldervoelend, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren, goed af te stemmen en in te voelen, geef ik je graag duidelijkheid en inzicht op al je levensvragen. 
Clarisa
Clarisa
000193
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik zie wat jij niet kan zien en wat jij nodig hebt aan antwoorden, die je nu zoekt. Bel me en ik geef je de meest zuivere antwoorden. Toekomstgericht op elk gebied waar jij met jezelf mee in de knoei zit.
Bob
Bob
000238
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Spiritueel bewustzijnscoach, paragnost en inspirator
Delayha Nyari
Delayha Nyari
000241
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Yvonne
Yvonne
000292
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Spiritueel coach, gespecialiseerd in alle vragen over liefde en relaties, stress, kids. Persoonlijke groei - begeleiden bij transformatie. Bewustwording. Jou in je kracht zetten, terug naar je prachtige zelf. Leven vanuit je eigen bron.
Medium Benny
Medium Benny
000139
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik ben medium, paragnost en eclectisch coach met jarenlange ervaring en wil je graag helpen om jouw doelen te verwezenlijken...
Angel
Angel
000140
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Heldervoelend medium. waarzegerskaarten, liefde, relatie, relatiebegeleiding, kinderen, werk en coaching,Surinaamse zigeunerkaarten ook te koop bij www.mediumplein.nl
Elise
Elise
000143
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.
Paragnost Lis
Paragnost Lis
000146
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
''Mijn naam is Lis, ik ben helder ziend, helder wetend, Paragnost , kaartlegster, nieuwe tijdswerker. 
Paragnost Martie
Paragnost Martie
000149
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend, maak ook contact met overledene lees foto's, kaartleggen en pendelen!
Christel
Christel
000150
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    
Ri' eL
Ri' eL
000156
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Medium Paragnoste. Helderhorend, wetend, voelend en ziend. Hoogsensitief Graag help ik U verder om door te komen in het leven en geef je beter inzicht.
Medium JolandaRoos
Medium JolandaRoos
000160
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Medium & Paragnoste,Tarot Kaartlegster, Gidsen, Spiritueel Coach
Danielle
Danielle
000162
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdesinzichten en Relatievragen Financieel en Carrière Toekomst en Algemeen
Medium Olivia
Medium Olivia
000164
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
  Helderziend sterk medium , EMDR therapie, narcismecoach ,   liefdesverdriet & ontrouw/scheiding, werk , zakelijk etc ,  Lenormandkaartlegging  & zigeunerkaarten.
Medium Daniël
Medium Daniël
000166
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 
Paragnost Shanti
Paragnost Shanti
000170
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik word ook wel de zielenfluisteraar genoemd omdat ik contact maak vanuit onvoorwaardelijke liefde met de energie van jouw ziel.
Medium Samira
Medium Samira
000171
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Beantwoordt gerichte vragen over het verleden en heden. Doet GEEN toekomstvoorspellingen.
Cassandra
Cassandra
000172
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel. Zwarte magie verbreken.
Medium Yvonne
Medium Yvonne
000173
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Helderziende wetend en voelend, contact met engelen, en ik geef je boodschappen die je in de toekomst verder helpen.
Medium Richard
Medium Richard
000174
    
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Medium, Sjamaan, Healer, Corecoach Helder, krachtig antwoord krijgen op al uw vragen door afstemming op uw energie, gidsen en uw hogere Zelf.
Jo An
Jo An
000176
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Sterk intuïtief empathisch aangelegd, heldervoelend, zien en horen. Zuiver en oprecht help ik met vragen over de liefde hier en nu!
Katja Charlotte
Katja Charlotte
000177
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Medium/helderziend/coach. Graag help ik jou helderheid te scheppen via gidsen, en levenservaring. Volg je hart