Jungiaanse tarot

Ondanks de diverse manieren in het gebruik maken van kaarten, blijft kaartlezen een instinctief proces. In het Jungiaans tarotspel worden 36 kaarten gebruikt die elk een ander aspect van de archetypen vaststelt. Jung was een schitterend psycholoog en mysticus.Jungiaanse tarot. Ondanks de diverse manieren in het gebruik maken van kaarten, blijft kaartlezen een instinctief proces.

In het Jungiaans tarotspel worden 36 kaarten gebruikt die elk een ander aspect van de archetypen vaststelt. Jung was een schitterend psycholoog en mysticus.
Deze kaarten bieden een eenvoudig, maar heel effectieve manier om de geheimen van het verleden, heden en toekomst te ontrafelen.
De archetypen die op de kaarten zijn afgebeeld begeleiden ons door het onderbewustzijn zodat we het leven beter kunnen begrijpen en oplossingen vinden voor problemen en vragen.
Om te begrijpen op welke manier de Jungiaanse tarot werkt, is het belangrijk te begrijpen wat archetypen zijn, want dit is een van Jungs belangrijkste bijdragen aan ons begrip van de menselijke geest.
Heel eenvoudig : het gaat om fundamentele, niet aangeleerde aspecten van de geest, die afkomstig zijn van het ‘collectief onderbewustzijn’.
Die vertegenwoordigt de diepste laag van ieders geest en staat uit de algemene ervaring van een ras zoals die in de loop van generaties is doorgegeven. Het is dus de gemeenschappelijke geest van de mensheid in verleden, heden en toekomst.
Jung omschrijft archetypen als systemen van bereidheid tot actie en tegelijkertijd beelden en emoties. Die komen voort uit de hersenstructuur: ze zijn het psychische aspect ervan.
Op een persoonlijk niveau ervaart elkeen deze archetypen hetzelfde namelijk als de neiging om op een bepaalde manier te denken.
Jung onderzocht het onderbewustzijn als zoals dit tot uitdrukking komt in fantasieën, dromen en zelfs waanvoorstellingen.
Hij trok de conclusie dat iedereen deze gedachte- en gedragspatronen ervaart als motieven, zoals de schaduw, de wijze oude man, het kind, de moeder en de maagd enz.

Hoe kunnen we de archetypen ervaren?
Met de Jungiaanse tarotkaarten kunnen we meer kennis over onszelf en anderen verkrijgen omdat de archetypen universeel zijn en zich in de geest van iedereen bevinden. We benaderen de archetypen op alle niveaus, in onszelf en de omwereld.
De eerste archetypen die we tegenkomen zijn de autoritaire figuren die ons hebben opgevoed, meestal onze ouders.
Onze relatie met hen illustreert de perceptie die we allemaal hebben aan het begin van ons leven namelijk die van een schijnbaar veilige en solide buitenwereld, waarbij we ons ( nog) niet realiseren dat deze buitenwereld belichaamt wat binnen in ons leeft. We maken ons zo de essentie eigen van wat deze eerste autoriteitsfiguren ons meegeven. Onvermijdelijk.
Voor velen is het herkenbaar angst te voelen om fouten te maken en bij wijze van spreken, straf te krijgen, veroordeeld te worden. De werkgever die je een standje geeft, een opmerking maakt waarbij je je herinnert dat je vader/ moeder/ leraar … op soortgelijke wijze reageerde. Projectiemechanismes schieten in werking en je ervaart je werkgever als een kopie van je vader/ moeder/ leraar…

Waarom met archetypen werken?
Jungiaanse kaarten helpen ons ons ware lotsbestemming te ontsluiten.
Wanneer archetypen ons bewustzijn binnendringen zonder geïntegreerd te zijn, hebben ze een verslavend/ destructief effect op ons leven en onze persoonlijkheid. Ze maken het ons moeilijk te veranderen en we blijven voor de rest van ons leven in dezelfde patronen vastzitten.
Het effect van een archetype is nooit willekeurig, maar hangt af van de mate waarin hij in het verleden in ons bewustzijn is geïntegreerd.
Indien we in staat zijn een archetype in onszelf te erkennen en te integreren, kan er zeker een krachtige transformatie/ metamorfose plaatsvinden.
Dieper hierop inkijkend worden we in contact gebracht met verloren gegane doelen, vergeten talenten en helpt een uitweg te zoeken uit een moeilijke periode.
Onze geest heeft echt veel meer invloed op ons ‘lot’ dat we ons kunnen voorstellen.
De kaarten representeren de archetypen en fungeren als herkenningspunten tijden onze innerlijke en uiterlijke reis.
Eenmaal we tot inzicht en besef zijn gekomen, kunnen we ons leven in balans brengen.
Nog even dieper inkijkend stemmen we ons tijdens die mystieke proces af op onze innerlijke stem- onze innerlijke leraar. De eerste stap naar spirituele volledigheid tijdens de reis van zelfonderzoek en zelfrealisatie ( die Jung ‘individualisatie’noemt) is gezet.

Hoe diep is diep?
De Jungiaanse tarotkaarten hebben veel betekenislagen, net als onze geest op verschillende bewustzijnsniveaus werkt.
Deze kaarten kunnen gebruikt worden voor eigen inzicht in een persoon of situatie of voor een heel specifiek advies over een huidig probleem.
In het zoeken naar inzichten dienen we de kaarten op een contemplatieve manier te benaderen. ( passief)
Bij specifieke adviezen is de aanpak actief.

Transformatief effect
Het Jungiaans antwoord op vragen die betrekking hebben op tijd is uiteindelijk altijd: ‘ Wanneer bij jou de innerlijke transformatie heeft plaatsgevonden ‘. Onder meer om die reden is het voorspellen van tijd in onder andere relatievragen quasi onmogelijk. Het verlangen naar een partner kan heel sterk zijn, doch als je hart nog niet geheald is van de pijn uit het verleden en je hart niet open staat, is het aantrekken van een nieuwe geliefde moeilijk. Het willen van een relatie is één ding, je hart helemaal openstellen, kwetsbaar en ont-vankelijk is een ander verhaal.
Jungiaanse tarotkaarten laten ons meer zien dan we ons kunnen voorstellen. Ik ervaar deze kaarten als een manier om diepere lagen- die nog niet onder het stof vandaan zijn gehaald – aan de oppervlakte te brengen, te voelen en te doorleven. Transformatie is een levenslange weg, waar we nooit klaar mee zijn. Hoe dieper we durven afdalen, hoe vervulder ons leven kan worden.
‘ De kosmische winden, de met sterren bezaaide hemel en de wateren van de ruimte gaan door mijn ziel. Ook al heeft mijn huis vaste muren, ik ben niet aan de aarde gebonden ‘.

Mieke
www.miekecoigne.com

Evees
Beschikbaar
Evees
Box: 03
Medium, Helderwetend, Ingevingen, Kaartleggingen Belconsulten, emailconsulten

Medium Regina
Beschikbaar
Medium Regina
Box: 19
Medium, healer voor ziels-gesprekken

Anita
Beschikbaar
Anita
Box: 20
Ik ben helderziend en nummeroloog leg contact met overledenen. Ook lenormandkaartlegging

Paragnost Thea
Beschikbaar
Paragnost Thea
Box: 22
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!

Paragnost Eva
Beschikbaar
Paragnost Eva
Box: 24
Paragnoste, mijn werk doe ik van hart tot hart. Ik heb veel ervaring al sinds mijn vroege jeugd. Ik ben spiritueel aangelegd en doe diverse soorten kaartleggingen op ieder vlak.

Elise
Beschikbaar
Elise
Box: 25
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.

Medium Corina
Beschikbaar
Medium Corina
Box: 46
Mediumschap, helder voelende, wetende, ziende, horende waarnemingen. Al  30  jaar een eigen praktijk: Oosterse massage techniek .....

Albert
Beschikbaar
Albert
Box: 04
Top Medium Albert. Helderziend Magnetiseur en Hypnotherapeut, leraar en examiner Hypnose. Als kind heb ik mijn heldeziende gave meegekregen. Toen al kreeg ik via mijn gids, zuivere informatie door, met precieze juistheid over mensen en situaties om mij heen. Als kind denk je nog dat iedereen deze gave heeft, maar dit is zo omdat het voor  jou heel normaal is, maar in mijn pubertijd merkte ik dat dit niet zo was. Op mijn 17e kwam ik mijn leermeeester tegen, ook een helderziend magnetiseur van hem heb ik een leerschool van bijna 30 jaar mogen ontvangen in het spirituele. Heel veel lessen in o.a esoterie, magnetisme, polariteit, rebirthing, de kabala en ga zo maar door heb ik onder de knie gekregen en ben ik meester over geworden. Toch blijf ik liever de leerling en meester in 1, omdat er altijd een verder is, om je bewust van te worden. Een aantal jaar geleden ben ik me gaan interesseren voor hypnose zoals de oude wijzen in Egypte dit deden.  Nu ben ik tevens gediplomeerd Master Hypnotherapeut, met diverse specialisaties, waaronder virtual maagband, stoppen met roken,kinderhypnose, blokkades oplossen ect ,samen met de clienten de wortel van het probleem eruit halen, dus niet snoeien zoals in de meeste tuintjes gebeurt. Het tuintje van je hart... Heeft u vragen over tweelingzielen, liefde, werk/ carrière financiën, verhuizen of heeft u een andere levensvraag? Stel ze gerust ik heb vaak alleen een naam of een vraag van u nodig.  Ook benieuwd naar wat het nieuwe jaar voor u in petto heeft? U bent van harte welkom voor een jaarlegging Uw feedback omtrent de kwaliteit van het consult is erg belangrijk, ik stel het erg op prijs om uw review te mogen ontvangen omdat uw ervaring hierover helderheid geeft. Alvast bedankt.

Medium Carine
Beschikbaar
Medium Carine
Box: 56
coacing oplossingsgericht relatie deskundige helder wetend

Michael
Beschikbaar
Michael
Box: 65
Medium, paragnost met veel ervaring Engelen, zielen. Voor verleden, heden en toekomst!

Medium Maria
Ingesprek
Medium Maria
Box: 14
Medium, Heldenvoelend, helderziend, helderhorend. Geeft inzicht in zaken, relatie en al dat je bezig houd,op afstand  blokkades  weg halen  foto lezen. eigen praktijk massage. 

Valantino
Ingesprek
Valantino
Box: 17
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Leontine
Ingesprek
Leontine
Box: 18
Alle vragen zijn belangrijk, helderziend en helderwetend medium, contact met overledenen,vragen over magie, kaarsenmagie, tweelingzielen

Cleopatra
Ingesprek
Cleopatra
Box: 26
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel.

Medium Layla
Offline
Medium Layla
Box: 05
Zit je met een probleem heb je een vraag waarbij je inzichten nodig hebt dan help ik je graag met mijn winty s (gidsen)surinaamsezigeunerwaarzegkaarten en de tarotkaarten en de pendel kan ik je duidelinkheid gevenoverhetveleden en het heden

Medium Kitty
Offline
Medium Kitty
Box: 06
Als ervaren Medium en Spiritueel Coach, help ik je met mijn heldervoelendheid, helderziendheid, Engelen-, Tarot- of Lenormand Kaartleggingen jóuw weg te vinden. 

Medium Laura
Offline
Medium Laura
Box: 07
Medium, Ik leg al meer dan 40 jaar de tarotkaarten en toen ik in de jaren tachtig ging magnetiseren specialiseerde ik mij vervolgens ook in Reiki.

Paragnost Bernadette
Offline
Paragnost Bernadette
Box: 08
Niet aangeleerd maar aangeboren. Hierdoor help ik je inzichten te krijgen waar je problemen en blokkades liggen. Waardoor je verder kunt in je leven om je doelen en wensen te bereiken.

Medium Arlette
Offline
Medium Arlette
Box: 10
Spiritueel Coach, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren en in te voelen, geef ik je graag inzicht en advies op al je levensvragen. 

Medium Betty
Offline
Medium Betty
Box: 11
Energetische coaching, dating en liefdes advies, zzp consult, spiritual counseling. 

Oryn
Offline
Oryn
Box: 12
Ik ben geboren met een bijzondere gave, waar ik zeer dankbaar voor ben, ik kan u bijstaan in AL uw vraagstukken. Mijn gaven zijn; helderhorend, helderwetend en helderziend. Via mijn energie kom ik volledig in contact met uw energie en de mensen om u heen. Dit noemt men channelen. Met mijn pendel en kaarten kan ik u helpen bij het vinden van juiste antwoorden.

Medium Olivia
Offline
Medium Olivia
Box: 13
   Helderwetend & intuitief Medium narcisme & trauma expert (o.a.Toxische relaties) Coach en kaartlegster(Lenormand) zuiver antwoord

Medium Daniël
Offline
Medium Daniël
Box: 15
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 

Medium Margret
Offline
Medium Margret
Box: 16
Gespecialiseerd in ZielsLiefde ~ Medium, Kaartlegster en Sjamaan. Tweelingzielen ~ Spiritueel en Kundalini advies, dieren, totemdieren ~ Karma. de wet van aantrekking en loslaten.. U kunt voor meerdere thema's bij mij terecht. Ik helpt u graag duidelijkheid te vinden in uw vragen. Ik ben op dinsdagavond half 9, met mn Kaarten online, bij Facebook Paragnosten Chat. Liefs margret  

Paragnost Marie
Offline
Paragnost Marie
Box: 23
Ik ben Marie ben helder voelend en helderhorend en door contact met mijn gidsen krijg ik al een beeld en dingen door van een bepaalde situatie, heb een heel sterke intuïtie.  Ik doe ook per maandlegging en jaarlegging 2024. Ik kan voor je pendelen, invoelen,Lenormand- Engelen- en inzichtkaarten voor je leggen. Ook voor verleden - heden en toekomst. Heb een luisterend oor en samen komen we er wel uit.

Medium Marion
Offline
Medium Marion
Box: 29
 Medium/paragnost. Omdat ik geboren ben met een bijzondere gave, kan ik u duidelijk bijstaan in uw vraagstukken ......

Katja Charlotte
Offline
Katja Charlotte
Box: 31
Medium/helderziend/coach. Graag help ik jou helderheid te scheppen via gidsen, en levenservaring. Volg je hart

Medium Angie
Offline
Medium Angie
Box: 32
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Linda
Offline
Linda
Box: 33
  Als spiritueel Coach begeleid ik jou graag met al je vragen op jouw levenspad. Liefde, werk, narcisme, tweelingzielen of een luisterend oor. Ben jij op zoek naar meer positieve motivatie?  Dan ben jij bij mij op de juiste plek.  Na een gesprek met mij heb jij meer inzichten en tools gekregen zodat jij weer met een frisse blik door het leven kan!

MariaLouise
Offline
MariaLouise
Box: 35
Complexe relaties/situaties • Helder voelend • Intuïtief Coach • HSP • Transformatieproces • Spirituele ontwikkeling

Spiritueel coach Sky
Offline
Spiritueel coach Sky
Box: 36
Ik ben gespecialiseerd: Narcistische relaties, Zielsconnecties, Transformatieprocessen, Persoonlijke blokkades, Kaartleggen, Pendelen

Medium Layla (2)
Offline
Medium Layla (2)
Box: 37
Helderwetend en voelend medium en Tarotkaartlegster ,Soulmate en relatiecoaching  ;Objektief advies en inzicht vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de chat is ook  mogelijk;Ik  doe dit werk zo authentisch mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is ook nog belangrijk ..

Lies
Offline
Lies
Box: 39
Welkom, heldervoelend, wetend medium: transformaties, relaties > gelijk waardigheid en bron her-inneringen, de weg naar binnen.

Medium Amy
Offline
Medium Amy
Box: 42
'To the point'  Helderwetend-heldervoelend.  Eerlijk en oprecht consult. Healing op afstand.

Medium Rosali
Offline
Medium Rosali
Box: 43
Foto Racool.com Ik ben een verbinder. Mijn gidsen ( waaronder Rosali ) zoeken contact met die van u om zo zuiver antwoord te kunnen geven op uw vragen.

Medium Diana
Offline
Medium Diana
Box: 50
Hallo lieve mensen  Ik ben Diana geboren met velen gaven ik ben medium paragnoste en kaartlegster sta ook in contact met mijn gidsen

Spiritueel Coach Clarisa
Offline
Spiritueel Coach Clarisa
Box: 53
Medium, Liefdes&Relatieproblemen. Persoonlijke blokkades oplossen. Persoonlijke groei. Helderziend- en wetend. Lenormandkaarten. Vragen pendelen. Stress. Burn out.

Medium Jeanette
Offline
Medium Jeanette
Box: 58
Gespecialiseerd in relaties en complexe situaties. Erkend Medium. Bekend van TV. Eerlijk en direct.

Paragnost Marco
Offline
Paragnost Marco
Box: 61
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Spiritueel coach. Narcisme, Blokkades, Angst en stress, psychische problemen. Afstemmen op deze tijd    

Medium Bhartie
Offline
Medium Bhartie
Box: 62
Alles over liefde en relatievragen.  Ook andere vragen zijn welkom. 

Paragnost Martie
Offline
Paragnost Martie
Box: 67
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend,  en helderwetend maak ook contact met overledenen lees foto's,en doe reading kaartlegging en coaching en werk zeker met de gitse boven en mijn eigen gidsen

Klanten Service Box
Offline
Klanten Service Box
Box: 70
Candy chocolate lollipop sesame snaps marshmallow sesame snaps macaroon oat cake lollipop. Jelly-o shortbread jelly-o icing liquorice pudding chocolate bar sugar plum chocolate. Pie oat cake cupcake candy biscuit.

Paragnost Lis
Offline
Paragnost Lis
Box: 52
Paragnost/ helderziend. gespecialiseerd in relatie problemen, coaching, kaartreading met de Lenormand kaarten en de Psychic Tarot. Advies op voeding.