Meditatie is ‘bewust leven in het moment’

Meditatie is ‘bewust leven in het moment’.Meditatie is ‘bewust leven in het moment’. Dat kan betekenen dat je in een kleermakerszit op een yogamatje bewust bent van je ademhaling, maar ook de afwas doen met al je aandacht valt onder mediteren. Het gaat erom dat je iets doet waar je met je volle aandacht bij bent. Alle andere gedachten laat je buiten jezelf.
Over het algemeen wordt meditatie nog veel afgedaan als ‘spiritueel gedoe’. In feite is het niets meer of minder dan concentratie. Je concentreert je op je ademhaling of simpelweg de handelingen die je doet tijdens de afwas. Tegenwoordig is meditatie ook wel bekend als ‘mindfulness’, waarbij je ook met alle aandacht bent bij wat je aan het doen bent.
Meditatie is niet hetzelfde als yoga, hoewel beide vaak aan elkaar gekoppeld worden. Yoga kun je wel meditatief beoefenen, dus compleet en alleen maar bezig zijn met de houding waarin je je op dat moment bevindt. Letten op hoe je lichaam reageert op een bepaalde yoga-houding is ook meditatie.
Meditatie vergt oefening. Voor veel mensen is het moeilijk om aan één ding te denken en gedachten die opkomen weer los te laten zonder daarop in te gaan of over te stappen naar een volgende gedachte. Door te oefenen kan iedereen dit leren. Herhaling is vooral belangrijk. Het kan al beginnen met enkele minuten per dag. Er zijn tegenwoordig volop apps en andere hulpmiddelen verkrijgbaar die kunnen helpen bij het mediteren. Op deze manier kun je je concentratievermogen vergroten.
Zorg voor een omgeving waarin je je prettig voelt. Ga zó zitten dat je niet wordt afgeleid door een te rechte leuning (in het geval van een stoel) of een teen die in je kuit prikt (in het geval van de kleermakerszit). In het begin zal je makkelijk worden afgeleid, vooral door ongemakkelijke posities, warmte of kou, en geluiden. Maar bovenal zal je afgeleid dreigen te raken door je eigen gedachten. Daarom is het verstandig om begeleidende audio te hebben. Een stem die je door enkele minuten heen loodst. Op een gegeven moment merk je dat je er beter in wordt, minder snel afgeleid wordt en de tijd kunt uitbreiden. Op een gegeven moment merk je verschil in je dagelijkse leven, stresslevel en ga je uitzien naar je meditatie moment.
Er is een verschil tussen ontspanning en meditatie. Het is wel prettig om ontspannen te zijn als je gaat mediteren, maar meditatie kan ook een middel zijn om te ontspannen. In tijden van stress, boosheid of irritatie is vaak een kunst om rustig te worden. Door jezelf vijf minuten af te zonderen en te mediteren kun je jezelf kalm krijgen en met frisse ogen naar de situatie kijken die jou in eerste instantie zoveel boosheid, irritatie of stress opleverde. Juist als je denkt het niet te kunnen, is het belangrijk dat je mediteert.
Wetenschappelijke studies wijzen uit dat meditatie een positief effect heeft op het concentratievermogen en stress reduceert. Daarnaast blijkt dat mensen die mediteren positiever in het leven staan dan mensen die niet mediteren.
Meditatie wint aan populariteit in deze gehaaste wereld. Het geeft een rustmoment, welke spaarzaam zijn in onze samenleving.

Welkom bij Qmediums

Lisa
000598
  
Voor al je vragen op het gebied van relatie, liefde, werk en toekomst. Ik ben helderziende, hoog gevoelig, helder wetend en jouw spirituele life coach.

Christel
000150
  
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

Marie
000601
 

Mirjam
000605
  

Mandy
000218
  
Hallo, Mandy hier. Ik heb al van jongs af aan contact met het spirituele. Hier heb ik lang niks mee gedaan. Nadat ik zelf reiki kreeg. Daarna ben ik me open gaan stellen en er mee aan de slag gegaan. Ik heb me verdiept in kaart leggen en pendelen. Mensen aanvoelen kan ik erg goed. En dieren ook. Ik hoop dat ik jullie een beetje inzicht kan en mag geven. Tot snel, Liefs, Indy

Clarisa
000193
  
Ik zie wat jij niet kan zien en wat jij nodig hebt aan antwoorden, die je nu zoekt. Bel me en ik geef je de meest zuivere antwoorden. Toekomstgericht op elk gebied waar jij met jezelf mee in de knoei zit.

Ben Ben
000227
 
Liefdes en carriere coach inclusief tijdslijnen

Medium Sabrina
000611
 
Ik help jou de juiste keuzes te maken en inzichten te bieden in alle facetten in het leven. Tarot, orakel & heldervoelendheid helpen jou graag verder.

Medium Luna
000603
 
Helder voelend, Helder wetend, Toekomstvoorspeller, Crystal healer, Coach.

Cynthia
000595
 
Paragnost Cynthia. Hallo daar, ik ben jouw medium en kan ter allertijd terecht voor relatie problemen maar ook de liefde. Verder ben ik helderziend, het verwijderen van blokkades en ben spiritueel aangelegd. Paragnost en ook nog heldervoelend en neem ook graag een kijkje in de toekomst. Ik maak altijd gebruik van mijn gave om je van dienst te zijn. Voel je vrij.

Medium Arlette
000161
 
Spiritueel Coach, Heldervoelend, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren, goed af te stemmen en in te voelen, geef ik je graag duidelijkheid en inzicht op al je levensvragen. 

Ivon
000292
  
Spiritueel coach, gespecialiseerd in alle vragen over liefde en relaties, stress, kids. Persoonlijke groei - begeleiden bij transformatie. Bewustwording. Jou in je kracht zetten, terug naar je prachtige zelf. Leven vanuit je eigen bron.

Bob
000238
   
Spiritueel bewustzijnscoach, paragnost en inspirator

Esther
000596
  
Geen vraag is te gek, mijn gidsen en ik helpen jou graag! 🥰 Ik ben helderziend en heb me gespecialiseerd in dromen en de verwerking van heftige emoties. There are no questions beyond the pale… my guides and I are here to help! ❤️ I am a psychic who has also specialised in dreams and transforming intense emotions.

Angelic Mysta
000608
 

Valentino
000329
   
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Paragnost Marco
000199
 
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Na een paar korte vragen krijg ik inzicht in je situatie.     

Joys
000594
 

Dion
000610
 

Karolien
000609
 
Heldervoelend, lenormand en tarot kaartlegster

Sarah Kay
000592
 

Anita 2
000599
  
Ervaren heldervoelend, lenormand kaartlegster, mijn specialisatie is tweelingzielen, liefde en relatievragen. Maar ook voor alle andere vragen ben ik beschikbaar.

Medium Vani
000606
 
Ik help je liefdevol, eerlijk en open met alle vragen die je hebt. Dit kan gaan over de liefde, break up, carriere.. Geen vraag is me te gek of vreemd

Medium Yvonne
000173
 
Helderziende wetend en voelend, contact met engelen, en ik geef je boodschappen die je in de toekomst verder helpen.

Natasja
000251
 
coach, heldervoelend en helderwetend. tarot/orakelkaart legster en Pendelaar.

Angelique
000303
  
Ben geboren medium-paragnost, helderziend ,weten , voelend.. contact met overledenen.. maar ook leg ik graag de kaarten voor u.

Paragnost Martie
000149
  
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend, maak ook contact met overledene lees foto's, kaartleggen en pendelen!

Victoria
000361
 
Ik ben proffesioneel in het invoelen op het gebied van liefde, werk, toekomst en financieel. Wilt u weten als het goed komt tussen u en uw geliefde? Veranderingen, angst en dromen? Dan kan ik je helpen met jouw situatie.

Paragnost en Healer Kim
000248
  
*Intuïtief Tarot Card Reader* (Solar Flash/Shift/Ascention/5D) *Tarot for Life & Love *Tarot for Dogs *Coffee & Cards (quick morning readings) *Foto Healing

Ingrid
000593
 
Spiritueel en Maatschappelijk Coach, Medium en Healer. Gespecialiseerd in persoonlijke, emotionele en spirituele ontwikkeling, narcistische relaties, tweelingzielen. Ik zet jou terug in jouw kracht zodat jij de mooiste versie van jezelf kunt worden vanuit jouw innerlijke bron.

Ada
000585
 
Ik ben Ada ervaren oprechte kaartlegster,heldervoelend,helderwetend,toekomstvoorspellingen,levensvragen,helderziende,relatie en werk probleem

Magnificent Soul
000604
 

Medium Angie
000178
 
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Merel
000291
  
Welkom mooie ziel, help je graag bij al je levensvragen met mijn spirituele gaven. Helderziend-wetend en voelend. Leg als je wilt de Lenormandkaarten. Pendelen en kan je een toekomstprognose geven.

Medium Layla (2)
000182
    
Helderwetend en voelend medium en kaartlegster ik ben al 40 jaar passioneel bezig met de Tarot en alle andere onderwerpen die tot het paranormale behoren ;contact met overledenen krijg ik eerder spontaan ik kan niet garanderen dat het altijd kan. Op gebied van soulmate connecties kan ik u veel vertellen en ik kan u helpen uw geluk te vinden in een soms chaotisch bestaan U krijgt veel advies en inzichten vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de webcam chat is ook  mogelijk.Ik  doe dit werk zo duidelijk en concreet mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is natuurlijk ook nog belangrijk ..of die dingen gaan gebeuren of niet als men enkel afwacht dan kan alles langer duren ,daarom is het advies zo belangrijk die u erbij krijgt ,als je verandering wilt dan moet je soms zelf veranderen en uw keuzes aanpassen .Vooral hoe we denken is zeer belangrijk ,onze gedachten hebben krachten! Positief blijven is de boodschap en blijf in u zelf geloven! Universele liefde en licht wens ik u toe ,tot op de chat?

Delayha Nyari
000581
  
Welkom lief en bijzonder mens, al enige jaren werkzaam als maatschappelijk en spiritueel coach. Ik help jou graag verder wanneer je tegen situaties aanloopt waardoor je het zelf even niet meer ziet. Wanneer je met mijn in gesprek zal zijn zul je rust ervaren en neem ik in alle liefde en rust tijd voor u.

Margret
000612
 

Rachel 2
000602
 

Truthful Insights
000244
 
looking for real love reading? Or are you facing problems in your relationship or have doubts about your partner? Are you looking for very senior and beneficial advice & reading from an experienced person?

Mike
000607
  
Ik ben er voor jou. Graag kijk ik voor je. Samen vinden we wat je nodig hebt om los te laten en of verder te gaan. Helderziend en heldervoelend.

Medium Betty
000600
  
Inzicht in wat er speelt en richting hoe het verder kan.

Paragnost Lize
000190
 
Ik ben helderwetend, heldervoelend, helderhorend en helderruikend. Ik leg de tarot en kan een karakteranalyse geven dmv een fotoreading.

Jo An
000176
 
Sterk intuïtief empathisch aangelegd, heldervoelend, zien en horen. Zuiver en oprecht help ik met vragen over de liefde hier en nu!

Cher
000286
  
Ervaren helderziende. Ik voel personen en situaties aan en ik kan zien wat iemand denkt en voelt. Ik leg daarnaast ook Lenormand kaarten.

Elvie
000597
   
Over Happyness Discreet, oprecht en betrouwbaar medium-paragnoste. Voorspel voor u de toekomst, contact overledenen, Liefde, relatie, geld, enz. Voor alle levensvragen. Ik ben er voor u!

Lou
000247
  
Heb een spirituele gave en heb veel ervaring sinds mijn jeugd.