Droomverklaringen

Droomverklaringen. Dromen zijn beelden, gedachten en gevoelens die je ervaart tijdens je slaap. Eigenlijk is het een film van je gedachten. Je denkt eerst iets, en daarna kun je deze gedachten zien in een droom.

Eigenlijk zijn er vier redenen waarom we dromen:

 • Het is een vorm van psychotherapie.
 • Het bewust maken van onbewuste verlangens.
 • Oefenen voor iets dat in de toekomst gaat gebeuren.
 • Het opdoen van nieuwe ideeën en inzichten.

Dromen kan best ingewikkeld zijn. Toch kan je de mogelijke betekenis van de dromen het beste zelf verklaren. Dit komt omdat alleen jij weet wat je in die droom hebt meegemaakt en het is jouw interpretatie. Daarom kan je wel kijken voor droomverklaringen, maar dit is niet altijd de volledige werkelijkheid.

Wat is een droom

Een droom is een film van jouw eigen gedachten. Je bent overdag over allerlei zaken aan het denken en dat gaat ook ’s nachts als je slaapt verder. Eigenlijk is een droom de uiting van onbewuste wensen.

Er wordt gezegd dat de beelden in je droom boodschappen zijn uit je onderbewustzijn. Daarom kan het heel interessant zijn om je dromen te bestuderen en te begrijpen. Soms kan een droom angstaanjagend zijn, maar soms is een droom ook erg mooi. Daarom spelen dromen een belangrijke rol in het leven van een mens.

Lees ook dit artikel of wat een medium astro is.

Een specifieke droom, wat is de betekenis ervan

Er zijn verschillende soorten dromen, met overeenkomstige verklaringen. Iedere droom heeft een belangrijke leidraad die iets zegt over het onderwerp waarvan je droomt. Om dromen beter te kunnen begrijpen worden er globaal gezien 7 soorten dromen benoemd.

 • Nachtmerries. Deze houden je alert en kunnen er ook voor zorgen dat je midden in de nacht wakker geschrikt. Het legt eigenlijk je grootste angsten bloot, iets waarvoor je in het hedendaagse leven op de vlucht bent.
 • Dagverwerker. Deze dromen hebben te maken met dingen die de afgelopen dagen zijn gebeurt. Deze dingen heb je dan vaak nog niet volledig verwerkt.
 • Helderiende. Deze dromen geven je een blik op het verleden, het heden of de toekomst. Deze mensen kunnen contact maken met andere visioenen en entiteiten door buitenzintuigelijke ervaringen. Deze dromen geven vaak de uitleg en de oorzaak/gevolg tussen bepaalde dingen.

Maar ook

 • Lucide. In dit beval ben je een dromer die zich bewust is van de droom. In dit geval heb je zelf de controle over de droom. Zo kun je meer grip op je leven krijgen, waarbij je bewustzijn ook meetelt. Je kunt zo dingen waarmee je moeite hebt begrijpen.
 • Verwerking. Door deze dromen krijg je dromen over thema’s en gebeurtenissen in je leven in je gedachten waar je nog mee worstelt. Dit gaat vaak gepaard met symboliek.
 • Waarschuwing. Droomverklaringen bij dit type droom is dat je wordt gewaarschuwd voor een iets. Dit kan gevarieerd zijn van dingen uit het verleden waar je nu het resultaat van al zien of een duidelijk beeld van situaties die geregeld fout gaan.
 • Groot. Deze dromen zijn een teken van verwarring, crisis en desoriëntatie. In deze dromen krijg je niet in woorden te zien wat je blokkades zijn, maar dat zie je in een droom. Dit kan soms vreemd zijn, maar wel verhelderend.

In iedere cultuur en iedere taal hebben dromen overeenkomstige droomverklaringen, dit kan een teken uit de toekomst zijn maar ook een boodschap van goden. In de hedendaagse en materialistische wereld worden we geïntrigeerd door door de betekenis van deze visioenen die voortkomen uit gedachten. Iedereen kan dromen ander interpreteren.

Waarom vergeten we onze dromen

In een droom kan het zijn dat je plezier had, dat je suggesties hebt voor wat je op een dag gaat doen met een vriendin of dat je bepaalde symbolen ziet, waarvan je denkt dat je dit niet moet vergeten. Toch kan het zo zijn dat je wakker wordt in je bed en je dromen en het onderwerp vergeten bent.

Dat je dromen vergeet komt omdat dromen uniek zijn en mensen juist beelden onthouden door herhaling. Dromen gaan snel, zijn vaak en meestal komt een editie maar één keer voor. Het kan dan helpen om je dromen van die nacht op te schrijven direct wanneer je wakker wordt, zodat je ze voor de rest van de dag of je leven zal onthouden.

Wil je meer weten over droomverklaringen of de uitleg en betekenis van een droom die jij hebt gehad. Dan kan het wel eens nuttig zijn om met een medium of paragnost in contact te komen die jou hier meer over kan vertellen.