Houd het leven simpel, heb jezelf lief

Houd het leven simpelWas het leven maar zo simpel, hoor ik regelmatig als online medium op Qmediums, als ik de cliënt vertel dat het leven in de kern in feite heel simpel is. Het enige namelijk wat je hoeft te doen, is jezelf liefhebben.

Vaak is hier dan al een gesprek aan voorafgegaan, waarin de cliënt diverse vragen heeft gesteld en ik mijn paranormale gaven heb gebruikt om in te voelen op de energie en haar antwoorden heb gegeven in de vorm van een toekomstvoorspelling. Gelukkig staat deze cliënt dan ook open voor inzichten en volgen er vaak mooie gesprekken. Er is dan een behoefte, een behoefte die voortkomt uit ontevredenheid en niet gelukkig zijn. Waarbij vaak zelf wordt gedacht aan alles wat er is, dat het niet goed meer is en we ons er van willen verlossen.

Dan denken we dat we daarna onszelf wel gelukkig en tevreden gaan voelen. Helaas is dat niet zo, althans voor velen niet. Het geluk en tevreden zijn hangt niet af van wat er is, het hangt van jezelf af. Het is een gevoel in jezelf en als je dat kunt ervaren, daarbij kunt, ga dan eens kijken welke omstandigheden je zou willen ruimen. Misschien je partner, omdat je er dan achterkomt dat deze je toch niet kan geven wat je nodig hebt. Je baan, waar je voor jezelf geen voldoening uithaalt en het misschien wel over een hele andere boeg gaat gooien.

Het uitgangspunt voor ieder mens is, heb jezelf lief. Want als je dat kunt voelen, begrijpen en toepast, creëer je als vanzelf een leven waarin jij de dingen doet die goed voor jezelf zijn. Zijn de mensen om je heen diegenen die jij liefhebt en zij jou. Doe je de dingen die jou voldoening geven.

De meeste mensen leven hun leven, zonder dat ze weten wat ze zelf nodig hebben. Er is ze iets aangeleerd en dat is wat het is. Of ze daar zelf gelukkig door worden, komen ze in de loop van de tijd vanzelf wel achter. Vaak zie je dan dat je niet hebt gedaan, wat je diep van binnen zelf zou willen doen of hebben gedaan.

Dan start het proces van jezelf liefhebben. Dit is een zwaar proces, want je hebt nog geen idee wat jijzelf nodig hebt hiervoor. Je hebt nog geen idee dat je bezig bent met een proces van jezelf liefhebben. Jaren kunnen hier overheen gaan, en dan ineens, dan zie je wat je hebt gedaan en hebt bereikt. Dat is een gevoel van trots ervaren, dat zo binnenkomt.

En als je trots kunt zijn op jezelf, diegenen kunt bedanken die het in je leven zo moeilijk hebben gemaakt, dan kun je aannemen dat je bent veranderd. Zodanig bent veranderd dat je jezelf begint lief te hebben. Je ziet dat aan dingen en de mensen om je heen. Ze beginnen naar je te luisteren, ze vinden je inzichten interessant. Ze gaan je meer waarderen, respect voor je hebben. Je krijgt complimenten, maar ook even zoveel jaloezie. En ook dat vind je als mens die zichzelf liefheeft, logisch. Je begrijpt het waarom mensen jaloers zijn.

Je ziet, als je jezelf liefhebt, wat een ego te weeg kan brengen en wat een hart te weeg kan brengen. Jaloezie is het ego, die gunt een ander zijn geluk niet. En zo ervaar je op een gegeven moment dat het leven eigenlijk heel simpel is en het enige dat je daarvoor hoeft te doen, is jezelf liefhebben.

Jezelf liefhebben is iets geheel anders dan egoïstisch zijn. Egoïsme komt voort uit het ego. Ik ben de beste, ik kan het, niemand is zo goed als ik ben. Ik moet meer hebben, ik zal het laten zien ook.

Jezelf liefhebben zegt, ik verdien een fijn leven, ik mag er zijn, ik hoef niet hoog van de toren te blazen, ik ben er voor mijzelf en voor anderen op eenzelfde manier. We kennen ze allemaal in onze omgeving, die krachtige mensen die altijd een lach op hun gezicht hebben, de juiste woorden uitspreken op het juiste moment en waar we respect voor hebben. We voelen dat die personen een bepaalde verfijnde energie uitstraalt, die we zelf ook wel zouden willen ervaren. Jaloers zijn we er niet op, we willen er van leren.

Dat zijn mensen die zichzelf liefhebben en begrijpen hoe simpel het leven eigenlijk is. Laat je verrassen door een online paragnost of medium van Qmediums die jou graag vertelt hoe of ook jij simpelweg jezelf kunt gaan leren liefhebben en welke positieve effecten dit heeft op jouw leven.

Medium Clarisa