Tarotkaarten, Wat is tarot?

Tarotkaarten, Wat is tarot?Tarotkaarten, Wat is tarot?. De tarot is een set van kaarten die door middel van leggingen antwoord kunnen geven op bepaalde vragen. De afbeeldingen en symbolen hebben ieder meerdere betekenissen die een beeld kunnen geven van een ervaring of een innerlijk beeld. Soms krijgt u een bevestiging van wat u reeds weet, maar het antwoord dat de kaarten geven kan ook als een complete verrassing komen.
Iedereen beschikt over een onderbewustzijn, wat ook wel het zesde zintuig of intuïtie wordt genoemd. De meeste mensen durven hier niet op te vertrouwen en willen meer bevestiging of zekerheid. Een legging met tarot kaarten kan hierbij helpen. De antwoorden die de kaarten geven verstevigen het zelfvertrouwen en kan helpen meer op één lijn te komen met het onderbewuste.
Tarot is een onderdeel van de westerse mysterietraditie. Het wordt vaak gebruikt om de toekomst te voorspellen. De vraag waarom en hoe het werkt is nog steeds niet beantwoordt. Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat de tarot een verbinding heeft of maakt met een andere dimensie. Deze is niet zichtbaar, en wordt ook wel aangeduid met het bovennatuurlijke. Anderen denken dat een legging een reflectie is van wat wij al weten, van onszelf en ons innerlijk.
Welke verklaring waarheid is, is niet te zeggen. Dat tarot werkt is wel duidelijk. Door de symboliek heeft elke kaart de mogelijkheid om gebeurtenissen en gevoelens duidelijk te beschrijven.

De grote Arcana
Een set tarot kaarten bestaat uit de grote en kleine Arcana. Hoewel alle kaarten relevant zijn en een eigen betekenis hebben, is de grote Arcana ‘de sleutel van kennis van tarot’. De grote Arcana bestaat uit 22 kaarten.
‘Arcana’ wordt in het Latijn uitgelegd als ‘mysterie’ of ‘geheim’. De kaarten van de grote Arcana kunnen verschillende fases uitbeelden van het leven. Iedereen maakt verschillende fases door, en deze zijn vertegenwoordigd in de kaarten van de grote Arcana.
Het is belangrijk om te weten dat elke kaart verschillende betekenissen kan hebben. Daarnaast is een kaart op meerdere manieren uit te leggen. Zoals het leven niet zwart-wit is, is een tarot legging of –kaart dat ook niet. Een mens is niet alleen maar gelukkig of verdrietig of boos. Als je er vanuit gaat dat de tarot een weerspiegeling is van je leven, zullen er nuances moeten worden aangebracht in de lezing van de kaarten. Er kan veel betekenis verborgen zijn in de grijze gebieden.
Onderstaand zijn de kaarten van de grote Arcana afgebeeld. De link geeft toegang tot een korte beschrijving van de kaart. Om te kaarten goed te leren kennen, met de bijbehorende betekenissen, is het verstandig om een boek aan te schaffen. Er zijn boeken verkrijgbaar, passend bij de verschillende tarot spellen.