Vastlopen in het leven daar zit een reden onder

Vastlopen in het leven daar zit een reden onderWe ontkomen er niet aan, ieder mens zal in zijn leven een paar keer vastlopen. De kleine dingen kunnen we wel aan. Maar als het om de grote hoofdstukken in ons leven gaat, als relatie, werk, kinderen, geld, familie, werk, dan kunnen we hier op vastlopen

De veranderingen die we dan voorgeschoteld krijgen, kunnen veel verwarring geven. En niet alleen verwarring, ook ons leven, zoals we het gewend waren, kan er door verdwijnen. De routine is weg. Met alle gevolgen van dien. De mens is van nature heel flexibel en herstelt zich altijd weer. Het is de tussentijd waarin we terecht komen, die ons laat vastlopen. Een tijd waarin alles op zijn kop staat, we geen zekerheden meer hebben, althans we ervaren ze niet meer. We gaan leven vanuit ons hoofd.

Het is een tijd van het oude loslaten en het nieuwe durven te gaan omarmen. En daar kunnen we maar moeilijk mee omgaan. Dan is er altijd een goede paragnost voorhanden, die je opvangt, om je bij alles waar jij mee wordt geconfronteerd, te ondersteunen.

De meeste vragen die worden gesteld door cliƫnten die contact zoeken met een paragnost, gaan over relaties. Niet is zo belangrijk als het hebben, of vinden van een fijne relatie. En wat maken we als mens vaak een puinhoop er van. Dan lopen we er compleet in vast.

We lopen vast, vaak door ons eigen toedoen. We zijn niet slim geweest, hebben iets gelooft wat niet de waarheid is. We hebben gekeken en gedacht dat de ander het ook meende om ons vervolgens in het ongewisse te laten zitten. Of het alsmaar wachten of de ander nog iets van zich gaat laten horen. Allemaal zaken in de liefde waarop we vastlopen. En allemaal stuk voor stuk even pijnlijk, verdrietig en als paragnost begrijpen we dit ook.

Degene die contact zoeken met een paragnost, die zit er doorheen, is onzeker, zit ergens in vast. En zodanig dat die zelf geen uitweg meer ziet. Die wil antwoorden hebben. Die heeft wel in de gaten dat die 24 uur per dag er mee bezig is, en daar dolgraag vanaf wilt, maar hoe. Zolang we vast zitten, zien we nog niet wat de bedoeling er van is. Want dat er een reden is, is zeker.

De bedoeling is iets heel anders dat we denken. We denken hoe krijg ik de ander weer terug. Dan kunnen we het op dezelfde voet voortzetten. Ik wil eindelijk die liefde van mijn leven een keer gaan vinden. Zolang als we die gedachten hebben, zijn we op zoek en niet gelukkig.

De bedoeling van ergens in vastlopen, is juist niet vasthouden aan wat er was. Het juist niet terug willen. Maar de mens wil het juist kost wat kost terug.

Vastlopen met jezelf, heeft een geheel andere reden. Je hebt nog niet genoeg van jezelf gehouden. En al dat vastlopen in je leven, gebeurt om je wakker te schudden. En het blijft je net zo lang overkomen, totdat je de boodschap begrijpt en de reden er van wilt zien.

Het uiteindelijke doel dat de mens vastloopt, is dat een mens zichzelf ontdekt en lief heeft en zichzelf op alle fronten nooit meer te kort zal doen. Dan heb je de bevrijding bij jezelf gezien, geleerd en ga je die toepassen.

Wil je de beste antwoorden horen op gebied van al je vragen over de liefde? Of je partner terugkomt? Of je eindelijk de ware gaat vinden? Bel ons, wij maken dromen waar.