Verdriet heeft negatieve effecten op je lichaam

Verdriet hebben heeft negatieve effecten op je lichaamVerdriet heeft negatieve effecten op je lichaam. We ontkomen er niet aan, verdriet hoort bij het leven. Blijven hangen in verdriet, het kan je overkomen. Helaas heeft dit gevolgen voor zowel je mentale, geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Verdriet kan overgaan in een depressie

Verdriet kan zomaar overgaan in een depressie als verdriet lang aanwezig blijft. Andersom kan ook, een depressie kan ook voor heel veel verdriet zorgen. Als er sprake is van veel pijn, kun je ongelooflijk verdrietig zijn.

Je bent dan ook vaak lusteloos, je slaapt er slecht en onrustig van, wat weer gevolgen heeft voor je concentratie en je gemoedsrust, zegt een medium werkzaam bij Paragnost Eddie. Je komt in een vicieuze cirkel terecht.

Verdriet kan ons breken maar ook maken

Verdriet kan een mens enerzijds breken, maar zal ons op een gegeven moment ook maken. De beginperiode van verdriet, na een heftige traumatische ervaring, vind je jezelf een zielig hoopje mens.

Je voelt je niets waard, naar je werk gaan lukt niet, geen energie voor. Je komt de dag door en je doet niets, daar ga je je weer schuldig over voelen. Was dat verdriet er maar niet denk je dan. Wil gewoon weer lekker kunnen leven.

Welke negatieve invloeden heeft verdriet op ons lichaam? We vragen het aan Koosje, die bij Paragnost Eddie op spirituele wijze de cliƫnten te woord staat. Je hersenen gaan pijn vasthouden. Je maakt jezelf wijs dat wat je is overkomen, het einde van de wereld voor jou betekent.

Gevolg hiervan is dat je immuunsysteem een opdonder krijgt. Vaak worden we dan dus ook verkouden, grieperig. We krijgen koude rillingen, onze lichaamstemperatuur zakt ook waardoor alles minder comfortabel aanvoelt, geeft Koosje van Paragnost Eddie aan.

Wat denk je van eetlust als je verdrietig bent? De een gaat troosteten zoeken in de vorm van chocolade, ijs, allerlei zoetigheden. Komt hierdoor in gewicht aan. De ander kan juist helemaal niets door zijn keel krijgen.

Wat is het effect op je lichaam als je verdriet vasthoudt

Vasthouden van verdriet heeft dus invloed op je brein, op je temperatuur, op je immuunsysteem, op je eetlust. De gevolgen hiervan zijn, dat je je lichaam op heel veel fronten verwaarloost. Waardoor ziektes op de loer liggen.

Een keer verdriet hebben, is niet erg. Verdrietig blijven, de zonnige kant van het leven niet meer kunnen grijpen, kan dus ingrijpende gevolgen hebben op je lichamelijk gestel. Je raakt ook heel veel energie kwijt aan verdriet.

Verdriet heeft negatieve effecten op je lichaam

Waardoor je vermoeid geraakt, lusteloos, nergens meer zin in hebt. Zo zie je dat verdriet voor heel veel ongemakken kan zorgen. Dat wil niet zeggen dat je verdriet ten alle tijde moet gaan voorkomen.

Dat kan niet, je bent mens zegt Ivon van Qmediums. Maar je kunt wel hulp zoeken. Bijvoorbeeld een gesprek of een medium of paragnost. Hoef je de deur niet vooruit. Kun je op een eigen moment doen, wanneer het jou uitkomt.

Wij van Qmediums spreken ook veel mensen die heel verdrietig zijn. We zijn als spiritueel hulpverleners laagdrempelig. De gesprekken zijn anoniem en wij kunnen verdrietige mensen helpen weer in hun kracht te komen te staan.